Lifestyle

Suklaiset kynnet ja raaka-suklaata, itse tein


 Lakkasin tänään pitkästä aikaa kynsiäni upealla Mavalan suklaanruskealla lakalla, sävynä Firenze ja samalla tuli mieleen, että minullahan odottaa paketti raaka-suklaata, joka pitäisi valmistaa ja kohta on parasta ennen päivää ovella. No, ei ihan, mutta toukokuun lopulla kuitenkin. Kaivoin tarvikkeet esille ja pistin suklaatehtaan pystyyn. Minä en kovin innokas ole ollut tämän suklaan valmistamisen suhteen, sillä liian terveellinen raaka-suklaa on ollut minusta kitkerää ja suoraan sanottuna pahaa. Olkoon terveellistä, mutta en halua olla niin terveysintoilija, että suklaakin pitää syödä pahan makuisena, koska näin se on terveellistä. Halusin kuitenkin testata, että saisiko siitä syötävää ja kerrankin sellaista, ettei siinä olisi pähkinöitä tai manteleita.


Cocovin Choko-valmispaketissa oli kaikki, mitä tarvitaan suklaan valmistamiseen ja selkeät ohjeet. Kuumaan vesihauteeseen laitetaan kulho, johon lisätään jauhe ja kaakaovoi ja sulatellaan massa nestemäiseksi hämmentäen välillä.

Kun massa on sulanut, lisätään vaahterasiirappipullo joukkoon hämmennellen.

Pakkauksessa oli pienet muotit joihin suklaamassa kaadellaan. Minä sekoitin osaan massasta vadelmaa sisältävää proteiinijauhetta, joka antaa hieman makeutta suklaaseen, yhteen osaan laitoin mustikkajauhetta ja viimeiseen erään laitoin kaakaonibsejä. Nekin maistuvat minusta todella kitkerälle ja minun on ollut vaikea keksiä, mihin niitä lisäisin, joten tähän uskoin niiden sopivan. Suklaa laitetaan 20 minuutiksi pakkaseen kovettumaan.

Tässä on suklaiset kynnet ja suklaapala, ihan itse tehty. Kuulkaas, olin niin yllättynyt siitä, että tämä maistuikin ihan hyvälle ja jopa nirso vanhempi tyttäreni tykästyi siihen. Näistä saa kahvipöytään näyttävyyttä, valmistamalla suklaan kauniilla muoteilla. 


Tänä iltana on ruuan jälkeen tarkoitus herkutella raaka-suklaalla ja kenties kokeilen yhdistää sen Happy Joen siiderin kanssa. Mikähän niistä siidereistä sopisi parhaiten? Happy Joesta löytyy lisää tästä postauksesta.

Suklaisista kynsistä vielä sen verran, että kolme viikkoa käytin tuota yön yli laitettavaa Sally Hansenin seerumia ja hieroin sitä kynsiini aina iltaisin. Kynnet leikkasin täysin lyhyiksi, sillä liuskottuminen vain jatkui, joten halusin kaiken ”huonon” kynsiosan pois. Liuskottumista ei ole nyt enää tullut, joten sietämättämän pitkältä tuntuvan lakkaustauon jälkeen, päätin lopettaa seerumin käytön ja lakata kynnet. Nyt vain odottelen, että kynnet alkaisivat kasvamaan ja liuskottuminen ei enää vaivaisi kynsiäni ja että tuo seerumikuuri tepsisi. Mutta täytyy myöntää, että kärsin yleensä pelkästään tuon oikean käden kynsien ongelmista ja syykin löytyy siitä, että siivoillessa en pahemmin varo ja kynnet saavat iskuja ja käytän kynsiä myös usein työvälineinä. No todellakaan en päivittäin kyllä siivoile, mutta sohin sitten kynsiäni helposti, esimerkiksi töissä vessan oven kahvan ruuviin viimeksi. Kynsi napsahti poikki ja mietin, että ei voi olla todellista. Jos olisin tähdännyt siihen ruuviin, en todennäköisesti olisi osunut sinne päinkään. 


Viimeisenä, ihan kuin sokerina pohjalla, on se tärkein uutinen, eli Lumene-arvonnan voittaja. Kiitokseet kaikille arvontaan osallistuneille.Tällä kertaa onni osui Krisse K:lle. Onnea paljon! Laitahan minulle viestiä, jotta saan osoitteesi ja purkit matkaan.

pr-näytteitä

14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *