Käsityöt

Jimmy Choo uutuustuoksu ja DIY keväinen muotihame

Kevätmuoti ja sen ihanuus, myös tuoksujen saralla. Uutuutena ihastuttavan kukkais-hedelmäinen Jimmy Choo L`EAU, joka sopii niin hienosti näihin minun puuterisiin lempisävyihin. Tuoksu on siis väriltäänkin sopiva tähän kevääseen. Alussa sitruksisen bergamontin raikkaus, yhdistettynä hibiskus kukkaan. Ruusun ja pionin sekoitus hedelmäisellä mausteella ja lopussa sensuelli santelipuu, joka saa voimaa myskistä. Siinä kiehtova Choo-naisen tuoksu. Mutta mitä tämä utelias ja arvoituksellinen ja itsevarma Choo-nainen pukee ylleen, L`EAU tuoksun lisäksi?


No tietysti jotakin hempeää ja puuterista sävyä, klassista, naisellista, mutta kepeää ja hieman tyttömäistä tyyliä. Jimmy Choo-nainen haluaa olla lumoava ja valloittava ja kekseliäs. 

Mutta, jos vaatevarastosta ei löydykään sopivaa asua? Asua, joka täyttäisi Choo-naisen toiveet?

 Kevään muotihame 2017 on selvästi leveä helmaltaan, vyötäröllä isot laskokset ja pituuskin hipoo polvia tai on jopa hiukkasen pidempi. Vyötäröltä hame istuu napakasti ja paitana tämän hameen kanssa on mielellään tiukka neulospaita tai toinen vaihtoehto on olkapäät paljaaksi jättävä, rypytetyllä kaula-aukolla oleva paita, jossa on pitkät hihat. 
Otetaanko ompelukone esille ja ommellaan sellainen hame? Ei se nyt niin vaikeaa voi olla?! 

 • Valitse kangas. Minulla on tässä verhokangasta, joka oli sopivan paksuhko tähän malliin, jossa laskokset ovat pääosassa. Niihin saadaan hiukan volyymiä kankaan paksuudesta.                                                                                                                                                                     
 • Hameeseen tarvitaan kangasta kaksi hameen pituutta. Tämä tarkoittaa sitä, että mietit ensin, kuinka pitkä hameesta tulee ja otat sen mitan kahteen kertaan. Tämän hameen valmispituus ilman vyötärönauhaa on noin 58 cm, joten kangasta kannattaa ottaa se 140 cm ja hiukan päälle sitä vyötärönauhaa myös ajatellen ja käännösvaroja.                                                                                                                                                                 
 • Leikkaa hamekangas sen pituuden mukaan, minkä halusit ja lisää pari senttiä vielä käännösvaroihin ja helmapäärmeeseen. Kappaleet ovat siis yhtä leveitä kuin kangas ja pituutta oli minulla siis noin 62 cm. Helman leveys on minulla tuossa mallissa 214 cm, joten kavensin hiukan mallia itselleni sopivaksi ja myös siksi, että sain laskokset paremmin istumaan.                                                                                                       
 •  Ompele toinen sivusauma ja toiseen muista jättää vetoketjua varten noin 20 cm ompelematta.
 • Sitten alat tehdä laskoksia. Sommittele ne haluamallasi tavalla, joko kaikki samaan suuntaan menemään, joka on helpompaa tai niin, että laskoksia tehdään vastakkain. Muista tarkistaa mittanauhalla, että laskoksista tulee yhtä leveitä.  
 • Kun olet saanut vyötärön sopivan kokoiseksi laskoksilla, ompele laskoksien reunaan tikki, jotta vyötärökaitale on siihen helpompi istuttaa.                                                                              
 •  Mittaa vyötärösi ja leikkaa muutamaa senttiä pidempi kaitale kankaasta ja leveyden voit myös itse määritellä, minun hameen vyötärökaitale on valmiina 6 cm leveä.                                         
 •  Jotta vyötärö pysyy napakkana, on syytä käyttää liimakangasta/ kovikekangasta, joka silitetään vyötärökaitaleen toiseen reunaan, nurjalle puolelle.                                                 
 •  Vyötärökaitale ommellaan laskosten päälle. Sen jälkeen kaitale taitetaan kahtia ja tikataan samalla kaikki osat yhteen vaikka käsin piilo-ommelta käyttäennurjalta tai koneella sauman välistä etupuolelta, jotta se ei näy päällepäin.
 • Vetoketju ommellaan vetoketjulle jätettyyn aukkoon. Vetoketjuun sisällytetään myös vyötärökaitaleen osat. Piilovetoketju on kaikkein siistein lopputulokseltaan, mutta tavallinenkin vetoketju käy, kunhan sen muistaa piilottaa laskosten väliin. 
 • Lopuksi huolitellaan helma päärmäten se kahteen kertaan kääntäen ja ommellaan tikki käännöksen reunaan, nurjalle puolelle. Hamonen kannattaa silittää, varsinkin helmasta ja laskoksien päältä.

Näin Jimmy Choo-nainen sai hameen ja nyt vain suihkaus  L`EAU tuoksua ja menoksi, korot kopisten. Uskotko, että katseet kääntyvät, kun Choo-nainen kävelee ohi?

Tuoksu lehdistönäyte

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *