Kosmetiikka

Aurinko ja Lierac Sunissime


Lapsena tuli otettua aurinkoa ilman suojakertoimia täällä kotisuomessa, sillä eihän silloin pohjoisen perukoilla ollut kaupoissa mitään aurinkorasvoja tarjolla, eikä tainnut olla paljoa muuallakaan. Meillä ei perheenä reissattu, joten etelän auringolta vältyin, mutta nuorena aikuisena otin sitten kaiken takaisin.  Muistan käyttäneeni kakkosen suojakertoimia ja myöhemmin tuli tarjolle myös nelosen ja kuutosen lukemilla varustettuja aurinkovoiteita.  Etelässä tuli korkattua jopa kahdeksan suojakertoimilla olevia voiteita. Voi sentään, sitä ihan pelotti, ettei rusketu lainkaan noinkin suurilla lukemilla. Mutta ruskettuihan sitä, ihan krapua saattoi monikin meistä silloin muistuttaa. Liekö ihon herkistyminen alkanut jo silloin, todennäköisesti.

Onneksi aurinkovoiteita löytyy nykyisin toivottavasti jokaisen kotoa, vaikka saattavatkin tällä hetkellä olla jo vuoden vanhoja, kuten tässä itse huomasin muutamasta tuotteesta. On viisasta kuitenkin tarkistaa ovatko ne vielä toimivia, eivät haise tai ole muuttaneet koostumustaan. Kannattaa silti harkita uuden tuotteen hankkimista, mikäli tuote vähänkin epäilyttää. Aurinkoa ei kyllä nyt näy, mutta kyllä se sieltä saapuu ja kannattaa olla silloin valmiina. Keväällä iho on ohuempi talven koettelemusten jäljiltä ja ei ole vielä tottunut aurinkoon joten pienikin hetki auringossa saattaa aiheuttaa palamisen. Sille tielle ei kannata lähteä, suojaa ihosi ennemmin. Aurinkoa rakastavat kaikki ja kyllähän siitä toki pitää pystyä nauttimaan.

Lieracin kattava aurinkosuoja suodattaa lyhyitä ja pitkiä UVA ja UVB-säteiden aallonpituuksia sekä neutraloi infrapunasäteitä ja näkyvää valoa. Näin saadaan paras suoja valon aiheuttamaa ihon vanhenemista vastaan. Lisäksi Sunissime-tuotelinjan tuotteet ensimmäisenä aurinkotuotesarjana myös suojaa ja energisoi ihoa, pitäen ihoa terveenä, hehkuvana ja ruskettuneena. Kasvojen iholle levitetään pähkinän kokoinen nokare voidetta ja toistetaan kahden tunnin välein. SPF 30.

Onneksi hyvä aurinkovoide ehkäisee useimpia soluvaurioita, mutta mikäli olet kuitenkin oleskellut aurigossa liian kauan tai et ole muistanut lisätä aurinkovoidetta tarpeeksi usein, löytyy kuitenkin  rauhoittavia after-sun tuotteita tekemään sen ihanan viilentävän tunteen, jota kuumottava iho janoaa. Tällöin kasvoille kannattaa tarjota Lierac Sunissime SOS korjaavaa after-sun seerumia. Tämä sopii sinulle, joka haluat ihosi näyttävän yhtä hyvältä tai jopa kauniimmalta kuin ennen auringonottoa. Seerumin älykäs Cyro Effect -teknologian sisältämä koostumus laskee ihon lämpötilaa ja lievittää ylikuumenemisen tunnetta. 


Kun kasvojen iho on hoidettu, niin tietysti on huolehdittava myös vartalon hoitamisesta, lähinnä täällä meillä kesällä tai matkustettaessa muina aikoina aurinkoon. Lieracilla on täsmätuotteet tietysti myös vartalolle ja Sunissime tarjoaa vartaloa suojaavaa ja energisoivaa emulsiota, jolla on kokonaisvaltainen anti-aging-vaikutus. SPF 30 on tässäkin tuotteessa, mutta kannattaa lisätä emulsiota myös parin tunnin välein ja aina uimisen jälkeen.
Vartalolle on oma after-sun tuotteensa ja Sunissime Anti-Age Global  rauhoittaa ja korjaa ihoa, tehden ihosta upean pehmeän ja hehkuvan.

Ihan tässä jo kohta tekee mieli alkaa pakkailla laukkuunsa aurinkovoiteita kera kesävaatteiden, mutta sitten tajuan, että mehän olemmekin matkaamassa Kolille muutaman viikon päästä, joten ei sentään. Mutta kyllä nuo kasvoille tarkoitetut voiteet on syytä ottaa mukaan, sillä jos vain hiukankin löytyy lunta ja aurinko paistaa, niin palamisen vaara on suuri. Lumihanki kun heijastaa auringonsäteilyä moninkertaisesti. 

Minua aina hirvittää, kun ihmiset kehuskelevat, että he eivät käytä lapsilleen mitään voiteita, koska heidän lapsensa eivät pala. Syytä olisi miettiä uudestaan, sillä lapsen iho on todella ohut ja turha altistaa palamiselle, jos voi sitä välttää. Kunnolla suojaava vaatetus ja päähine ei ole turhaa varovaisuutta vaan järkevää käytöstä. 

Onko sinulla varastoon jo hankittu aurinkotuotteita?  
Miltä Lieracin Sunissime kuulostaa?
pr-näytteet

4 Comments

 • Jonna H.

  Apua sun ihanan kalpealle iholle kakkosta ja nelosta?!? En vaan kestä noita, no silloin ei oikeasti tajuttu miten vaarallista aurinko on. Mulla on jotain aurinkotuotteita jo jemmassa, joten kesää odotellessa. ^_^

 • Marina /Dioriina

  Itsellä sama homma nuoruudessa. Ei silloin mitään suojia käytetty tai jos käytettiin niin just jotain kakkosta tai nelosta, ai kauheeta 😀
  Nyt oon jo laittanu aurinkosuojaa kasvoille ja vartalolle on muutama odottamassa käyttöön ottoa 🙂

 • Mysterious M

  Niin juuri, apuva! Mutta olihan ehkä auringon valo ja ne huonot säteet juuri hieman toisenlaisia, mutta siltikin!! Nyt en uskalla olla ulkosalla ilman suojaa ja viisastahan se onkin, kun on tämmöinen tausta:)
  Kesää odotellessa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *