Käsityöt

Miten tehdä vanhasta mekosta uusi muotivaate?

Joskus käy niin, että kiva mekko, jonka ostit  sopivan tuntuisena, on kummasti muuttunut pesun jälkeen. Tai niin kävi minun Zarasta ostamani joustavasta kankaasta olevalle mekolle. Mekko nousi aina rintojen kohdalta ylös käsiä liikuttaessani ja sitä oli kiusallista kiskoa aina alaspäin. Tämän mekon olisin voinut heittää kirpputorille, mutta sitten sainkin idean tuunata sitä toisenlaiseksi.

Tehdäänpä siitä muotihame:

  • leikkaa yläosa pois suoraan kainaloiden alta
  • kavenna kappale molemmilta sivuilta vyötärösi levyiseksi 
  • ompele joustotikillä, esim. pientä siksakkia käyttäen niin, että hame kapenee helmasta vyötäröä kohti 
  • käännä noin 4-5 cm kangasta vyötäröltä nurjalle puolelle vyötärökaitaleeksi  ja ompele siihen myös pieni joustotikki
  • jätä pieni aukko ompeleeseen ja pujota kuminauha vyötärölle hakaneulaa käyttäen
  • tarkista vyötärön mitta sovittamalla ja ompele kuminauhan päät kiinni lenkiksi
  • sulje vyötörön aukko ompeleella


No niin, tällainen hame tuli ja uskon, että tällä on enemmän käyttöä, kuin sillä ei-niin-istuvalla-mekolla. Kankaassa on hauska printti, joten siksi halusin myös säästää sen ja antaa sille uuden elämän. Piti kyllä alun alkaen tehdä jotain ihan muuta, mutta kun nappasin tämän käteeni, niin alkoi sen verran ärsyttämään, että sain inspiksen hetkessä ja alle puolessa tunnissa hame oli valmis. 

Muodissa olevat hameet ovat hieman leveneviä tai täysin kellohameita ja tykkään niiden rentoudesta. Tämän kanssa voi laittaa tennarit tai saappaat tai korkkarit. Yläosana käy tiukka paita tai löysempi, helma hameen sisälle laitettuna. Myös nahkatakki sopii tämän hameen kanssa, kunhan nuo säät hiukan tuosta lämpenevät. Tästä taisi kuulkaas tulla paljon enemmän kuin luulinkaan. Sillä yhdistelymahdollisuuksia on huomattavasti enemmän kuin pelkän mekon, vaikka niistä pidänkin. Tämän mekon lyhyet hihat olivat hankalat, sillä syksyn ja talven asuna, tämä on meidän ilmastossa liian kylmä ja aina piti pitää neuletakkia päällä. Nyt ei ole tuotakaan ongelmaa. Nuorempikin tytär tykkäsi, joten ei tämä voinut ihan mönkään mennä.

Löytyykö sinun vaatevarastosta huonosti istuvia vaatteita, joita voisi tuunata vaikka näin?
Vai laitatko ne mieluimmin kiertoon?

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *