Käsityöt

Miten tehdä jämäkankaasta trendikäs kassi?

Löytyykö sinun kotoasi jämäkangaspaloja, mutta et tiedä mitä niistä tekisi? Tässä tulee kiva ja helppo idea jämäkangaspalojen hyödyntämiseen. Ommellaan siitä kassi, joka on joka naisen tärkeä asuste.

Ystäväni firman evakkoretki putkiremontin tieltä, antoi minulle mahdollisuuden etsiä roskiin menevistä jämäkangaspaloista minua miellyttäviä  ja inspiroivia kankaita ja loihtia niistä uutta. Minä kun mielelläni ompelen, aina kun löytyy inspiroivia kankaita ja tietysti tarpeen mukaan. Ihanuuksia sieltä ystäväni jämäkangaslaarista löysinkin, mutta yhden kankaan ystäväni antoi minulle pyytäen, että ompelisin hänelle kassin, johon voisi laittaa vaikka pieniä ostoksia.

Kankaan materiaali


Kangas on paksuhkoa huonekalukangasta, mutta se ei ole kuitenkaan liian jäykkää, jotta sitä ei ihan normaalilla säädöillä pystyisi ompelemaan. Mutta aluksi pitää miettiä, kuinka iso kangas on käytettävissä ja lähteä siitä liikkeelle. Pala oli ihan reilun kokoinen, joten päätin aloittaa mittailemalla sopivan kokoisen kassin kaavaa kankaalle, eli tästä tuli noin 40 cm leveydeltään ja 45 cm pituudeltaan. 

Ompeleminen


 Tein kassin yhdestä kappaleesta, joten tässä tarvitaan vain kassin suiden kääntäminen, mikä kannattaa tehdä aluksi kaksi kertaa kääntäen noin 3 cm käännös ja tikkaus päälle. Seuraavaksi ommellaan sivusaumat ja huolitellaan ne siksakilla. Olkahihnat ovat noin 6 cm leveydeltä ja pituuden voi sitten suunnitella toiveiden mukaan. Ompele olkahihnat nurja puoli vastakkain pitkiltä sivuilta ja käännä oikeinpäin käyttäen hakaneulaa apuna ja tikkaa olkahihnat molemmilta pitkiltä sivuilta noin millin pari reunasta.

Pohjan voi jättää suoraksi, mutta jos haluat kasiin ryhtiä, ompele pohjan saumaosa kuvassa näkyvällä tavalla. Eli tikkaa kulma nurjalta ja käännä kassi, niin lopputulos on siisti ja halutessasi voit laittaa vaikka paksuhkon pahvin pohjalle kassin pohjaa ryhdittämään.

Tässä ommeltu pohjan kulma siistinä ja ryhdikkäänä. Kiinnitä olkahihnat paikoilleen tikkaamalla neliö ja vielä kulmasta kulmaan tikki jokaisen hihnan pään kohdalla, jotta hihna pitää painoa.

Lukkokiinnitys kassille

 Minä halusin vielä kikkailla hieman koristeiden suhteen, joten tein jämänauhasta, jonka löysin laatikostani, rusetin ja lisäsin siihen vielä kaksi puupalloa roikkumaan.

Toiselle puolelle ompelin pienen suikaleen, jonka läpi pallot voi pujottaa ja näin sain kassiin persoonallisen lukkosysteemin, jotta kassi ei ole turhan avonainen ja varkaille altis kohde.

Tässä rusetti-pallolukko kiinnitettynä ja silloin rusetti aivankuin roikkuisi tuosta nauhasta. Ohut nauha on muuten kuminauhaa. Tätä ei tietystikään ole pakko ommella, mutta halusin vain tehdä jonkin kivan pikkujipon tähän  muuten yksinkertaiseen kassiin ja tuoda siihen vähän persoonallisuutta.

Pikkupussi

Eikä tässä vielä kaikki, vaan tein vielä avaimille tai pikkukukkarolle, huulipunalle ja sen tapaisille tarvikkeille pikkupussin kassin sisään ommellen sen kiinni kassin reunaan. Minusta kassien pohjalta on ikävä kaivella tavaroita, varsinkin avaimia, joten ajattelin tästä olevan hyötyä. 

Mitä luulet, tykkääköhän ystäväni tästä kassista?

22 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *