Käsityöt

Läppäripussi ja Viva Havana


Pienistä karvapalasista ei pysty ompelemaan mitään kummempaa, mutta tytär pyysi tekemään suojapussin läppärille. Nämä karvapalaset löytyivät sieltä ystäväni muuttokuormasta ja nämä ovat sen verran pieniä näytepaloja, että ompelemisessa piti olla tarkkana, että saa kankaan riittämään. Tein kuitenkin ensin pussin valkoisesta pohjakankaasta, jotta karva ei pääse pöllyämään suoraan tietokoneeseen ja kiinnitin sen pussiin. Valkoinen kangas on jämäpala viime vuoden sohvaprojektista. Siitä löytyykin postaus täältä ja lopputulos täältä.


Aluksi kone pitää mittailla tarkkaan ja tarkistaa myös, että kangasta riittää saumoihin ja vetoketjuun. Leikataan kaksinkertaisesta kankaasta pussiin pohja ja ommellaan pussi nurjalta puolelta ympäri ja jätetään pieni aukko kääntämistä varten. Aukko ommellaan kiinni ja pussiin kiinnitetään seuraavaksi sivukappaleet, jotka kiinnitetään vetoketjun molempiin päihin.


Seuraavaksi tikataan karvakappale kiinni toiseen puoleen siksakilla, jotta karvat pysyisi kuosissa.

Pienemmät kappaleet tarvitaan vetoketjun päihin ja kun karvaa hieman niukin naukin jäi, niin tikkasin ne myös noihin sivukappaleisiin.

Sivukappaleet siis ommellaan vetoketjun päihin kiinni ja vetoketju ommellaan itse pussiin. Alla olevista kuvista voit katsoa miten homma etenee. 

Pussi on valmis ja konekin mahtuu sisään. Tämä ei tietenkään ole mikään pehmustettu pussi, mutta suojaa se antaa läppärille, joka keikkuu mukana laukun pohjalla.


Pussi taipuu moneksi, sillä siitä tuli myös kuvausalusta uudelle Isadoran Gel Lacquer Viva Havana -kynsilakkakokoelmalle. Ihanat oranssit ja punaiset, sinertävät ja jopa keltainenkin mukana. Hurmaavat pastellit kruunaavat kaiken ja aivan varmasti nämä sävyt vie ajatukset Kuuban kuumiin tunnelmiin, missä pääosissa on tietenkin meri ja Havanan pastelliväriset talot ja art deco.

Kynsille geelilakkaus syntyy kahdessa vaiheessa: levitä kynnelle kaksi kerrosta ja odota pari minuuttia ja levitä lopuksi päällyslakka kiiltävänä tai mattana. Tästä saat kestävän lakkakerroksen ja tähän ei tarvita erikoislamppuja kuivatukseen.

Kynsilakat pr-näytteitä

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *