Matkustaminen

Hemmottelumatkalla

 
Beach house kitchenCasa Mimi,  Minäkö keski-ikäinenTuulanneli, Tuula´s LifeSaaranlautasellaSydämellä tehtyä, Marika Nöjd, Tallink Siljan mediapäällikkö sekä minä, pääsimme Silja Europan kyydissä risteilemään viikko sitten Tallinnaan blogimatkalle. Matka tehtiin yhteistyössä Tallink, Visitt tallinn ja 40+blogit kanssa. 
 
Meitä hemmoteltiin tällä hemmotteluristeilyllä todella. Saimme jokainen oman De Lux hytin, joka pisti tällaisenkin konkariristelijän ihmettelemään, kuinka hieno tästä vasta uudistetusta laivasta oli tullut. Tyylikäs sohva isoilla ikkunanäkymillä merelle, kampauspöytä, minibaarikaappi, jonka sisältö kuuluu hintaan. Kylpyhuonekin oli tyylikäs laattoineen. Risteilylle Tallinnaan De Lux hytillä saattaa maksaa vain 149 e, riippuen päivästä, joten ei ollekaan paha. Tähän sisältyy vielä erikoisaamiainen kuohuviinin kera. Hytti oli niin upea, että harmitti, kun sinne olisi toisaalta halunnut vain jäädä katselemaan upeita merimaisemia, mutta mielenkiintoinen ohjelma odotti, joten pikainen laukkujen vieminen hyttiin ja sitten kokoontuminen konferenssihuoneessa, oli vuorossa seuraavaksi.

Matkan risteilypäällikkö Timo Niemistä kuunnellessamme siemailimme hieman kuohuvaa alkupalojen kera. Silja Europa on vasta palannut suomeen, oltuaan lainassa Australiassa. Laivalle on tehty remonttia ja nyt Europa seilaa Helsinki-Tallinnan väliä ja kesällä tekee jopa erikoismatkan Riikaan.  Laivaan mahtuu jopa yli 3000 ristelijää, joten se on suurin Itämeren risteilijöistä. 

Mitä laivalla voi sitten tehdä?

 
Mikäli nautit kylpylöistä, on sinulla mahdollisuus rentouttaa itseäsi Silja Europan Spassa porealtaissa, hierotuttaa selkää tai kipeitä hartioita kauneushoitolassa, Herasalongissa. Minä sain muutaman bloggaajan tavoin onnenpotkun ja arvonnassa voitin jalkahoidon.  
 

Ennätin juuri mukavasti saada jalkani hoidettua kesäkauden alkuun, lakkauksen jätin nyt ottamatta, sillä se olisi kuivamisineen vienyt liikaa aikaa, joten sen voin tehdä myöhemmin itsekin. Nämä laivan kauneushoitolat ovat kivoja siitä, että saa kipittää omaan huoneeseen hoidon jälkeen, vaikka kylpytakki yllä. Lisäksi täällä tehdään tietysti kasvohoitoja ja suosituin hoito on kuulemma kulmien muotoilu ja värjäys. Sen ymmärtää, koska se tulee suhteellisen nopeasti. Hiustenleikkaukset ovat miesten parissa suosittuja.

Ruokaileminen on laivalla aina yhtä mahtavaa ja nyt meitä odotti upea menu Tavolatassa. Kun seura oli mitä parasta, niin mehän söimme, nauroimme ja höpötimme kuvaamista tietenkään unohtamatta.

Alkuruoaksi olin valinnut yrteillä ja tomaatilla maustettua Buffalomozzarella, mikä oli aivan mielettömän pehmoinen maultaan.

Toiset tilasivat kylmäsavustettua tonnikalaa vasikanfile tartaria ja latva-artisokkaa.

Myös paahdettu parsa ja Besola härkä maistui kuulemma herkulliselta.

Rakastan hyvää pihviä ja tämä härän sisäfilepihvi oli aivan mielettömän hyvää ja tämän syötyäni jo pelkäsin, että mahtuukohan minuun lainkaan jälkiruokaa.

Paahdettua kampasimpukka ja parsarisotto oli myös monen suosikki eikä kukaan napissut ruoka-annoksestaan, vaan taivastelimme vain näitä herkullisia makuja.

Suosituimmat jälkiruuat olivat juustotarjotin, valkosuklaasemifreddo, raparperipaistoksella ja mansikkasorbetilla sekä kahvinmakuinen pannacotta. Tämä pannacotta on muuten tehty kylmäuutetusta Gold Brew- kahvista.


Iltaa jatkoimme vielä hetken baarin puolella drinkkien merkeissä ja sitten oli vetäydyttävä ihanaan huoneeseen nukkumaan, sillä seuraavaksi päiväksi oli tiedossa lisää ihania juttuja Tallinnassa. Laivalla voi toki viettää iltaa vielä vaikka tunnettuja artisteja kuunnellen, meritansseissa pyörähdellen ja karaokebaarissa laulaen.

Erikoisaamiaisen upea kattaus löytyi Grill Housessa kuohuviineilaseineen ja tämän kuvan otin Tiian kauniisti asetellusta setistä. Kun tällä täytti vatsansa, niin jaksoi Tallinnassa pitkään.

Lämpimät kiitokset Tallink, Visitt tallinn ja 40+blogit, kun sain mahdollisuuden osallistua tälle matkalle.

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *