Matkustaminen

Viime hetket talvesta ja vinkkejä Kolille matkustaville


Talvilomakausi alkaa olla lopuillaan, joten meidän reissu Kolille sattui aikaan, kun lunta vielä oli riittävästi ja rinteet ja ladut hyvässä kunnossa. Kolilla on tullut vietettyä niin monta lomaa, että en edes muista montako kertaa siellä on tullut käytyä, joka tapauksessa jo ennen lapsia ja lasten kanssa melkein kerran, kaksi vuodessa. Sitten tuli pitempi tauko ja nyt taas tuntuu, että kylläpä tämä on rauhallinen ja kiva kohde.

 Näiden parinkymmenen vuoden aikana, on tullut hieno maisemahissi ja vähän joka kohtaa on korjailtu Hotelli Kolilla ja Rinneravintolaa on uusittu sekä uusia rakennuksia on rakennettu. Koli matkakohteena kehittyy koko ajan ja on varmasti erilainen kuin lappi, mutta käynnin arvoinen.

Mikä vetää meitä Kolille?


Hiihtäminen ja laskettelu on talvisin tietysti se pääasia, mitä Kolille tullaan tekemään, mutta sen lisäksi löytyy sieltä muutakin.
Ukko-Kolin huipulle on joka kerta kiivettävä ja ihasteltava hulppeita maisemia. Aina ei sää osu kohdalleen ja tälläkin kertaa oli hiukan pöpperöinen ilma. Mutta fiilis on hyvä, joka kerta kun sinne päälle kiipeää. Kansallispuiston upea luonto ja henkeäsalpaavat maisemat vetävät kyllä hiljaiseksi. Täällä on monet kerrat ne voileivät ja keksit mutusteltu ja nautittu ihanan rauhoittavasta ja eheyttävästä metsästä. Sielu lepää ja kiire jää. Mielenkiintoista oli tutkia mm.silokallioita ja sitten kun niistä puhuttiin koulussa, tytöt tiesivät millaisia ne olivat ja monta muuta asiaa, vähän niin kuin vahingossa, mutta luontevasti, tuli opetettua.

Näissä maisemissa Järnefelt maalasi myös sen kuuluisan maalauksen Kolilta, vaikka kuulemma hänen maalauksissaan vaarat ja puut saattavat vaihtaa paikkaa, joten ihan samat asiat ja kohdat eivät maalauksissa näy ja niitä ei siis kannata ihmetellä. Täältä pääset katsomaan maalausta.

 

Luontokeskuksessa on myytävänä paikallisten käsityöläisten mm. huovutettuja, keraamisia  ja puusta tehtyjä tuotteita. Lisäksi Luontokeskuksessa on tällä hetkellä valokuvanäyttely upeista luontokuvista ja joka kerran käymme kurkistamassa mitä siellä kulloinkin on esillä. 

 

 

Meillä on Kolilla ollessamme mökki käytössä, joten Hotelli Kolilla olemme käyneet vain laskettelun ohessa syömässä pitsaa tai juomassa kupin kuumaa. Yhden päivän vietimmekin mäessä ja ilokseni se laskettelu alkoi sieltä muistua mieleeni ja ilma oli mitä parhain ja rinteet kunnossa, joten mukavaahan se oli. 

Seuraavana päivänä olikin vuorostaan hieman sumuinen sää, joten päätimme viettää sen Koli Relax Spassa. Tämmöistä paikkaa olemmekin jo vuosia odotelleet ja toivoneet paikkakunnalle. Kun tytöt olivat pieniä, teimme aina päiväretken Nurmekseen, Bombaan, jossa kävimme pulikoimassa kylpylässä ja kivaahan se oli, vaikka Nurmekseen on matkaa noin 70-80 kilometriä.

Mukaan kylpylään saimme kiulun täyteen Lumenen vartalotuotteita, kuorintaa ja kosteutusta ja kasvoille oma kuorinta. Lisäksi kaksi pientä pulloa alkoholitonta kuohuvaa juomaa jääpaloineen. Täällä saa alle 18-vuotiaat olla aikuisen mukana klo 18.00 saakka ja sen jälkeen tilat ovat aikuisten, 18-vuotta täyttäneiden käytössä. Minusta tämä on kaikin puolin loistava idea. Eipä tule mitään kiusallisia tilanteita, kun säännöt on näin selvät.


Kylpylässä oli erilaisia rentoutumispaikkoja, poreammeita ja eksoottisia suihkuja viidakon äänineen ja tietysti erilaisia saunoja. Kaiken kruunasi ulkona oleva allas, jossa oli kiva istuskella lämpöisessä vedessä, vaikka ulkona oli melkein nolla astetta.

Tässä siis muutamia vinkkejä Kolille matkustaville ja kesällä tämä on aivan toisenlainen. Kesäisestä Kolista voit lukea halutessasi täältä . Oletko muuten koskaan käynyt Kolilla? 

14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *