Käsityöt

Pallogrillille uusi huppu ommellen

Kevättä rinnassa ja meillä se näkyy tänäkin pääsiäisenä siivoamisena. Mies oli suunnitellut, että nyt on oikea aika kantaa roskat pois parvekkeelta ja laittaa pehmusteet tuoleihin, sekä ottaa pressut pois terassin kalusteiden päältä. Tämä on aina sellainen huhkimisprojekti, että hirvittää aloittaa, mutta jätin varalta zumban välistä, jotta jaksan mukana loppuun asti. Sää oli ihan mukavan keväinen, jotta saimme irrotettua valkoiset nurmimatot parvekkeelta ja vietyä ne pihalle puhdistettavaksi. Vesipesu suihkuistoolilla riittää normaalisti, mutta olimme säilyttäneet takkapuita parvekkeella ja niistä tuli sen verran roskaa, että imuri olisi sanonut itsensä hommasta irti, joten parempi viedä ne ulos ja tampata ne kevyesti. Nurmimatot jos kiinnostaa parvekkeen lattian vaihtoehtona, niin postauksen voit katsoa täältä.

Kun kalusteita alkaa viritellä talven jäljiltä, niin löytyy välillä ikäviä yllätyksiä. Weberin pallogrillin suojapussi oli hajonnnut ja tämä on jo toinen pussi, joka hajosi. Viime kesänä saimme juuri uuden, kun otimme yhteyttä asian tiimoilta myyjään, mutta nyt mies ehdotti, että ompelisin pussin itse. Eurokankaasta hain kankaan, joka kestää kosteutta ja siinä oli myös homeenestokäsittelykin. Hinta oli alle kympin metri, ja tämmöiseen meni pari metriä kangasta. Leikkasin edellistä pussia kaavana käyttäen ja ompelin ensin sivusaumat ja istutin pyöreän osan aukkoon kiinni. Kuvasta näkyy, että aukko hieman pienenee ylöspäin, jotta pysyy paremmin grillin päällä ja ei lennähdä tuulen mukaan.

Mies vielä teippasi ompelutikit piiloon, jotta vesi ei pääse vuotamaan grilliin. Toivotaan, että tämä versio kestää hieman enemmän aikaa.

Miten teillä on pääsiäistä vietetty? 

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *