Käsityöt

Liian antavan kaula-aukon pelastus


Mitä tehdä, kun olet kiireessä ja kenties sovittamatta ostanut kietaisumekon ja kotona sitä sovittaessasi huomaat kaula-aukon olevan liian antava? Alle voisi tietysti pukea topin, joka saisi vilkkua kaula-aukosta. Mutta toppi liikkuu helposti mekon alla ja ei näytä ohuen kankaan läpi hyvältä, jos toppi on rytyssä. Kangaskauppaan kannattaa ottaa mukaan kyseinen mekko, mitä en tietenkään itse muistanut, mutta myyjän kanssa keskusteltuani, hän oivalsi millaisesta sävymaailmasta oli kyse ja ehdotti minulle täydellisen sopivaa harmaa-valkoista pitsikuviollista kangasta. 

Mallitilkkua apuna käyttäen kannattaa sommitella kaula-aukkoon sopiva muoto ja leikata kaksinkertaisesta kankaasta kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ommella kappaleet yhteen.

Kaarellisessa kappaleessa on hyvä tehdä pieni hakkimerkki kaarevan kohdan väliin, kun kappale on ommeltu, jotta se käännettynä istuu paremmin.

Kiinnitä kappale nuppineuloin ja tikkaa se kiinni.

Jotta kappale miehustassa ei näytä yksinäiseltä, niin saat kokonaisuuden näyttämään yhtenäisemmältä ompelemalla hihoihin samasta kankaasta hihamansetit.

Leikkaa mieleisesi kokoinen kappale ja ompele se renkaaksi. Poimuta reuna yhtä leveäksi kuin hiha on ja kiinnitä se ommellen hihansuuhun kiinni ja päärmää kappaleen hihansuu.

Nyt kehtaa kylillä liikkua ja hintaakaan ei tullut kuin muutama euro näille lisukkeelle.

14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *