Matkustaminen

Viisi vinkkiä Tallinnan reissulle

 Palataanpa parin viikon takaiseen Tallinnan reissuun, jonka teimme yhteistyönä Tallinkin, Visit Tallinn ja 40+blogit kanssa. Kerroinkin täällä miten lähdimme Silja Europalla seilaten mukavassa blogiporukassa kohti Tallinnaa. Seuraavana aamuna matkamme jatkui Tallinnan satamasta ja meillä oli päiväksi varattu oma minibussi, jolla siirryimme kätevästi paikasta toiseen. Tämäkin kuljettaja oli nainen ja vielä 40+, joten kaikki oli suunniteltu viimeisen päälle. 

Mitä siellä Tallinnassa voi tehdä, muutakin kun kävellä vanhassa kaupungissa ja tehdä ostoksia Virukeskuksessa? Minulla on nyt jakaa teille viisi vinkkiä, joista toivottavasti on hyötyä seuraavalla kerralla kun matkaatte Tallinnaan.

  1. Persoonallisia kenkäkauppoja


Piipahdus uuteen Shoe Shop kenkäkauppaan, vanhan kaupungin kupeessa, oli meidän ensimmäinen pysähdyspaikka ja aika moni ihastui tämän kaupan tyylikkäisiin kenkiin. Minäkin yhdet sieltä kotiutin, tottakai. Kauppa oli äskettäin avattu, joten pojat siellä aukoivat laatikoita ja juoksuttivat kenkiä meille sovitukseen hiki hatussa, mutta luulen, että olivat kuitenkin iloisia, kun kauppa kävi.

Toinen kenkäkauppa olikin hieman erilainen ja täytyy sanoa, että VAU mitä kenkiä. Kaupan nimikin oli nimittäin sopivasti Vivian Vau. Vivian on hiukan tavallista pitempi nainen ja hänen jalkansa koko taisi olla 43-44, joten harvemmin noita piikkikorkoisia avokkaita tai muita naisten kenkiä siinä koossa on tarjolla. Vivian tuumasi, että asialle piti tehdä jotakin, sillä hänelläkin on oikeus käyttää upeita naisellisia kenkiä samoin, kuin todella pienen jalan omaavat naiset. Niinpä hän nykyisin suunnittelee ja ideoi kenkiä ja ne valmistetaan sitten kenkäsuunnittelijoiden kanssa italiassa ja espanjassa. Kenkiä löytyy 34-45 koossa. 
Vivian Vau Kuniga 1

 

2. Museovierailu Pyykkipäivä

 

Taasko pitää pyykätä? No ei sentään, mutta Pyykkipäivä-näyttelyä pääset katsomaan Adamson-Ericin museossa aina elokuun lopulle saakka. Maalauksien avulla saat kurkistaa niinkin tärkeän asian kuin pyykinpesun historiaan taulujen muodossa ja kellarissa löytyi ihan oikeita pyykinpesuun liittyviä välineitäkin.
Lühike jalkg 3.

3.Tallinnan tunnetuin Kummitustalo ruokailupaikkana


Rataskaevu-ravintola oli talo, jossa oikeasti kummittelee, ikkunakin aukesi siinä meidän istuskellessa vähän väliä ihan itsekseen, joten jotakin outoa oli liikkeellä. Ruoka oli kyllä todella hyvää ja saimme vatsat niin täyteen, että jälkiruoka oli pakko jättää syömättä ja nauttia se myöhemmin. Kiva ja mielenkiintoinen paikka sekä hyvä palvelu.
Rataskaevu 16.

Sisustus oli näyte tyypillisestä virolaisesta käsityölaisten taidoista. Rouhealla otteella ja vanhaa kunnioitettu säästäen niin, että merkkejä tästä oli jätetty pilkottamaan paikoittain mm. seiniin. Vanhassa kaupungissa näkyy tämän tyyppistä sisustusta paljonkin.

4. Sisustuskauppa Muster


Sisustuskauppa Muster Pärnu mnt 139a, on sisustajalle hieman kuin karkkikauppa lapselle. Kaikkea oli tarjolla laidasta laitaan sohvista lähtien pikkusomistuksiin. Oli siellä kiva kierrellä ja katsastaa mitä ihanuuksia sieltä löytyikään. Jotkut vallan villiintyivät ostoksissa, mutta onneksi meillä oli oma kuljettaja, jotta niitä ei tarvinnut käsissään kantaa.

 5. Siideritasting 

 

Siidrimaja on viron ensimmäinen  ja ainoa käsityöläissiiderikauppa, joka järjestää maistiaisia. Kaire Jacobson, paikan omistajana johdatti meitä käsityönä tehtyihin siidereiden makuihin. Mielenkiintoisia ja erikoisen tuoksuisia ja makuisia nämä siiderit olivat. Nämä siis ovat niitä aitoja siidereitä, verrattuna niihin makeisiin siidereihin, mitä olemme tottuneet pitämään siiderinä. Kairen mielestä ne ovat vain sokerilimuja ja nämä ovat aivan toista luokkaa. Nyt täytyy kyllä tunnustaa, että minulla nämä aidot siiderit vielä vähän tökkivät ja tarvitsevat totuttelua, mutta varmasti on käymisen arvoinen paikka ja kyllä Kairelta voi aina pyytää pientä maistiaista, kun on ostamassa näitä erikoisempia juomia mukaansa. 
Siidrimaja Masina 20


Jotta minilomasta saa kaiken mahdollisen irti, kannattaa kotimatka seilata eri laivalla kun tullessa. Näin saa viettää kokonaisen päivän Tallinnassa ja ei tule niin kiire, varsinkin jos haluaa hieman laajentaa aluetta kauemmas niiltä tutuilta kulmilta. Meillä laiva kotiin matkatessa oli Megastar ja meitä odotti vielä illallinen Business Loungessa. Megastarista olekin tehnyt jutun alkutalvesta, kun pääsin laivan neitsytmatkalle ja siitä postausta voi katsoa täältä.  

Tässä oli nyt vinkkejä erilaisiin kohteisiin, riippuen siitä, että mitä siltä matkalta odottaa. Toivottavasti on apuna, kun seuraavaksi Tallinnaan reissaat.

Meille 40+ bloggaajille tämä matka oli kyllä niin onnistunut ja meistä kyllä pidettiin niin hyvää huolta. Kiitos Tallinnan opastajalle Mall Ojalle sekä Tallinkin Marika Nöjdille ja 40+ blogit Heli-Hannele Pehkoselle, kun tarjositte mahdollisuuden osallistua näin mahtavalle matkalle.


12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *