Lifestyle

Miksi käydä bloggaajatilaisuuksissa?

Vappuviikonloppu on täällä ja mikäs sen mukavampaa kuin juhlia kevättä! Me pyrähdimme matkalle Tukholmaan, joten nipin napin ehdimme juhlistamaan vappua täällä kotona. Eihän se vappu tunnu oikein miltään muualla, vaikka ne kaiketi muutkin kevättä juhlivat maailmalla. Meillä suomalaisilla on se oma tietynlainen perinne vapun juhlinnassa, vaikkei nyt aina kaikilla nappiin menekään. Iloisia ollaan kuitenkin!

Menneellä viikolla piipahdin parissa pr-tapahtumassa. Nämä usein sattuvat päällekkäin tai limittäin ja helpointahan se silloin on käväistä niin monessa, kuin on mahdollista. Nyt tähtäsin siihen minulle aina niin mieluisaan Bernerin bloggaajapäivään, jossa tiesin näkeväni meistä kauneudesta bloggaavia blogikavereita useampia kerralla. Kovin vain kaikki olivat kiireisiä, joten pitkään emme ennättäneet rupatella, koska seuraavat kohteet jo odottivat.

Miksi sitten käydä näissä pr-päivissä?
No ennen kaikkea verkostoitumisen takia. Tapaat esittelijät ja ihmiset paikan päällä ja voit haastatella ja tehdä kaikkia mieltäsi askarruttavia kysymyksiä tuotteista ja käyttömahdollisuuksista. Pääset tutustumaan jo etukäteen markkinoille tuleviin tuotteisiin.

Minulle esimerkiksi Sensai on kyllä sellainen ylellisten tuotteiden merkki, minkä edessä kumarran. Tuoksumaailma, tuotepullojen muotoilu ja tottakai itse tuotteet ovat hemmottelua kerrassaan. En olekaan kovin montaa Sensain tuotetta päässyt testaamaan, joten olin iloinen, kun löysin lahjakassista pienen matkakokoisen hoitovesipullon, jota pääsen kokeilemaan. Aina näissä tapahtumissa saa uutta tietoa, joten kannattaa kuunnella tarkasti.

Miten sinne PR-tapahtumaan pääsee ja kuka niitä pitää?

Pr-tapahtumiin tulee kutsu pr-toimistolta, joka on saanut vihiä blogistasi tai on seurannut kirjoitteluasi  jonkin aikaa ja on todennut, että tämän blogin pitäjälle voisi tämä brändi sopia ja lähettää kutsun. 
Itsestäänselvyyksiä nämä kutsut eivät ole ja olen aina ilahtunut, kun joku lähettää kutsuja. Aina näihin ei pysty osallistumaan, sillä useat tapahtumat ovat aamupäivisin, jolloin meistä useamman työpäivä alkaa. Joskus kutsuja on iltapäivällä ja harvemmin ehkä iltaisin. Mutta ne sopivat itselleni juuri parhaiten.

Myös Clarins on lempimerkkini ja olen sen pariin houkutellut myös tyttäreni, joka ei pahemmin muita tuotteita kasvoilleen suostu kokeilemaan. Laatu ja hinta ovat suhteessa kohdillaan ja nykyisin on myös tullut markkinoille meille aikuisemmille naisille sopivampia tuotteita.

Miten pr-tilaisuuksissa käyttäydytään?

Pukeudu siististi ja käyttäydy kohteliaasti. Esittäydy kädestä pitäen ja kerro mitä blogia pidät, jos olet ensimmäistä kertaa kutsuttuna ja kiitä kutsusta. Muista, että annat itsestäsi käyntikortin. Sinusta varmasti pidetään, mutta voi joskus käydä kun niin, että ehkä et sovellu heidän mielestä brändiä esittelemään ja toista kutsua ei ehkä tule. Tälle ei voi mitään, se on vain elämää ja arkea bisneksessä.

16 Comments

 • MarikaH

  Kivoimpia tilaisuuksia ovat juuri ne, joissa pääsee jututtamaan asiantuntijoita. Valitettavasti näin ei aina ole, vähän tylsää katsella niitä purkkeja omin nokkineen. Food for Media oli kivasti järjestetty, monta ruokabrändiä esillä ja hyvin saatavilla tietoa tuotteista. Kivaa reissua teille!

 • Aikku

  Pid2017 tapahtumaan olin menossa, mutta sairastuin. Kun asuu kauempana, niin ei pääse lähtemään tilaisuuksiin, vaikka mieli tekisi. Mutta tulee seurattua teidän muiden bloggaajien kuvia ja juttuja, niin pääsee välillä kärrylle mitä on ollut. Tänään katsoin tuota isoa markkinointitapahtumaa, missä on tänään ollut paljon bloggareita. Itse olen markkinoinnin ammattilainen, niin siksikin on kiinnostusta.

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Muistuu aina välillä mieleen ihan ihka ensimmäinen bloggaajatilaisuus takavuosimta. Parin yrityksen edustajat olivat puhumassa. Toinen totesi "En kyllä yhtään tiedä keitä olette ja mikä tämän koko jutun tarkoitus on". Sittemmin ovat tilaisuudet muuttuneet, miltei kaikki ovat nykyisin hienosti järjestettyjä. Muutama lanseeraus tms.tilaisuus on näistäkin noussut eroon unohtumattoman upeasti toteutettuna.

 • Tuula's life

  Kiva postaus! Ja ajankohtainen ja varmasti monia kiinnostava aihe. Minua itseäni jäi harmittamaan, kun en ehtinyt osallistua tuonne Riannon pr-tilaisuuteen. Se olisi ollut monipuolinen ja kiinnostava tilaisuus. Mutta toivottavasti vastaisuudessa taas onnistuu.
  Iloista Vappua, Minna!

 • Lady of The Mess

  Näitä tilaisuuksia on niin monenlaisia kuin on järjestäjiäkin. Harmittaa välillä, kun suurin osa tapahtumista on siellä Helsingissä eikä tavallisella työtätekeväisellä ole minkäänlaista mahdollisuutta niihin osallistua. Toisaalta – onneksi ne vinkit sitten täältä teidän onnekkaampien blogeista löytyvät;)

 • Sari Pylsy

  Mun harmiksi tämä viikko jäi väliin kokonaan, olisi ollut monta kivaa tilaisuutta, mutta aina ei ole mahdollista saada tuuraajaa töihin. Btw tuo Sensai on niin ihana merkki, silloin tällöin raaskin ostaa, vaikka mies saa 15 % alennuksen, jää hinta vielä tosi korkeaksi. Toivottavasti tavattan taas pian jossain. Hauskaa Vappua!

 • Mysterious M

  Tuo on niin totta, että kyllä niihin purkkeihin haluaa myös vähän selostusta, että miksi kuluttaja valitsisi juuri tuon tuotteen. Itse ainakin paikan päällä haluan esittelyä ja kotona voin sitten tihrustaa niitä minitekstejä purkin kyljistä:)
  Kiitos, reissu meni hienosti:) Juttua tulossa viikolla blogiin!

 • Mysterious M

  Se onkin juuri pulmallista, kun kaikki eivät asu Helsingissä ja kuitenkin ne suurimmat tapahtumat bloggaajille ovat kuitenkin täällä. Mutta sille ei vain voi mitään. Kaikkiin ei kuitenkaan pääse osallistumaan juuri työn takia, joten ei se aina ole mahdollista meillekään, jotka täällä asuvat, mutta toki helpompaa. Kieltämättä blogeista sitä saa myös tietoa tapahtumista, jos ei itse osallistu ja hyvin pääsee jutuista perille:)
  Ymmärrän, että ammattisi puolesta nämä kiinnostavat sitten enemmänkin ja voit kaiketi yhdistää työn ja harrastuksen:)

 • Mysterious M

  Voi hyvänen aika:) Onhan näissä kaikenlaisissa tapahtumissa nähty jos jonkinlaisia tapoja niitä hoitaa, mutta tuollaisia sutkautuksia ei toivottavasti enää tapahdu. Kyllä hienosti järjestetyssä tapahtumassa on aina tervetullut olo ja hyvä fiilis kantaa pitkälle: Minut on kutsuttu, minut halutaan paikalle:)

 • Mysterious M

  Kiitos Tuula:) Kirjoitin tästä siksikin, kun ajattelin, että eihän näistä muutoin saa tietoa ja ehkä joku uusi bloggari hyötyy näistä, toivon niin.
  Aina ei tosiaan onnistu, vaikka haluaisi kuinka mennä, tai tulee kohtuuttoman hankala järjestää aika osallistumiseen ja tilaisuudessa ei ennätä muuta kuin kytätä kelloa ja miettiä milloin kehtaan lähteä, kun töissä odotetaan. Mutta ihan riittävästi pääsee osallistumaan, kuitenkin!:)
  Ihanaa vappua sinne myös:)

 • Mysterious M

  Voi tuo on niin totta, vaikka teillä siellä Turun suunnallakin on aktiivisuutta, niin onhan se tosi, että täällä ne tapahtumat kuitenkin järjestetään pääasiassa. Mutta ei se töiden takia aina onnistu meillä Helsingissä asuvillakaan, joten se on suhteellista. Mutta toki helpompaa meille. Toivottavasti itse osaan kertoa tapahtumista niin, että jotakin vinkkejä irtoaa:)

 • Mysterious M

  Tutulta kuulostaa, että kävisin minäkin enemmän, jos ei nuo työt haittaisi:) Välillä on todella hankalaa järjestellä, mutta ihan riittävän usein pääsen osallistumaan. Näin yhden henkilön Riannolla ja luulin sinuksi ja menin jo moikkaamaan, kunnes tajusin, ettet ollutkaan sinä!!:) Oli ihan samannäköinen henkilö! Mutta ehkä joku toinen tilaisuus tulee, jossa nähdään:)

 • Mysterious M

  No voi, aina ei vain sovi kuviot yhteen. Ei se helppoa aina ole yhdistää harrastusta ja töitä.
  Sensai on kyllä huippu, jo pelkkä tuoksu noissa tuotteissa on nin hienostunut! Mutta kyllä ne tietysti arvokkaita on!
  Olisi kiva tosiaan nähdä sinuakin, ehkä me jossain taas toukokuun jutuissa tavataan:) Hauskaa vappua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *