Matkustaminen

Mother Africa Silja Serenadella

Yhteistyö Tallink Silja Oy:n kanssa

Olimme blogimatkalla mieheni ja nuoremman tyttäreni kanssa Silja Serenadella viikonloppuna ja pääsimme katsomaan Mother Africa sirkusshowta. Helsinki-Tukholma suunnasta lähtiessä näimme esityksen  KHAYELITSHA JA Tukholma-Helsinki suunnasta ZAIDINA. Mother Africa ryhmässä on 16 esiintyjää, jotka tekevät akrobaattisia sirkustemppuja ja laulavat ja tanssivat afrikkalaisia lauluja esityksen aikana. Perinteiset ja modernit rytmit sekoittuvat esityksen aikana ja tasokas ryhmä on esiintynyt myös Broadwayllä.

Tyttären (16v) mielipide:

Mother Africa oli hauska ja mukaansa tempaiseva sirkusesitys. Näki, että sitä oli paljon harjoiteltu ja temput oli hienoja. Tunnelma oli rento ja melkein pystyi kuvittelemaan, että olisi itsekin ollut siellä Afrikkalaisessa kylässä. Oli hienoa, että esiintyjät olivat itse afrikasta, se teki esityksestä aidomman. Musiikki oli sellaista, mitä kuvittelenkin afrikkalaisen musiikin olevan. Hieman yksitoikkoisempaa kuin länsimainen musiikki. Esitystä oli kiva seurata ja siitä jäi hyvä fiilis. Toisena iltana oli kiva, kun yleisöäkin otettiin mukaan taputtamaan tahdissa ohjeiden mukaan, joten musiikkia tehtiin yhdessä.

Alusta lähtien rytmit veivät mukanaan ja nautin tuosta väriloistosta, mikä heidän pukeutumisestaan ja näyttämön rekvisiitasta hehkui. Välillä oltiin afrikkalaisen kylän torilla ja mukana oli myyjiä sekä rakennustyöläisiä ja tietysti ostajia. Välillä oltiin rannalla pyykinpesussa ja rento ja letkeä meno siirtyi sulavasti sirkustempuista toiseen ja saimme nauttia noista huikeista taidonnäytteistä. Ihailla täytyy sitä, kuinka nuo sirkustaiteilijat venyivät kyllä aika hurjiin juttuihin.

45 minuuttia kestävä show vei mukanaan ja toi hyvät fiilikset ja halun tanssahdella. Seuraavan illan showssa oli joitakin samoja temppuja, mutta myös uusia juttuja ja asuja.

Viihdyttävää katseltavaa ja kuunneltavaa, joka vielä kuului laivalipun hintaan. Nämä esitykset antavat mahdollisuuden nähdä ja kokea jotain erilaista ja ovat piristävää ajanvietettä. Sopivasti tästä siirryimme sitten syömään, joten aikataulultaan tämä meni loistavasti ja ei jäänyt turhaa aikaa odotteluun. Näitä esityksiä on vielä toukokuun loppuun saakka sekä Silja  Symphonyllä ja Silja Serenadella ja ensimmäinen esitys on klo 18.30 ja toinen klo 20.30. Lisäksi he tekevät pienempiä showesityksiä vielä myöhäisillassa.
Tämä esitys käy kaikenikäisille, joten myös pienimmät saavat ihailla näiden taitavien esiintyjien temppuja.

Matkasta on tulossa vielä lisää juttua myöhemmin.

https://www.tallinksilja.fi/paiva-tukholmassa-risteily-helsingista

4 Comments

  • Tuula's life

    Minusta on mainiota, että ruotsinlaivalla pääsee Afrikkaan ? Oli hienoa, että tyttäresi myös kirjoitti arvostelunsa, kiitos hänelle. Varmasti hieno ja värikäs show! Toivottavasti pääsen itsekin näkemään. Kiitos Minna!

  • Mysterious M

    Ole hyvä Tuula:) Näin on, ettei kauemmas taida tarvita lähteä, kuin Tukholman lautalle ja tuntuu kuin olisi Afrikassa:)
    Tyttären sanalla on painoa, kun nuorille ei usein tarjota mitään ohjelmaa. Pienille on vaikka mitä, mutta teinit jäävät usein unholaan! Onneksi nyt Siljalla on otettu myös tätä huomioon. Emme panisi pahitteeksi, että olisi vielä enemmän tähän ikään suunnattua toimintaa!
    Kyllä se oli mukavaa viihdettä ja aika kuluu aina rattoisammin:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *