Käsityöt

Kietaisuhameen ompeleminen


 Kietaisuhameen tekeminen on helppoa ja nopeaa, joten tässä ohje, kuinka sen teet:

1. Kangas on tässä hameessa puuvillaa ja ohuehkona laskeutuu kauniisti. Löysin tämän palasen muutamalla eurolla Eurokankaan palalaarista, joten kannattaa niitä aina penkoa.

2. Kangas leikataan sovittaen oman lantion mukaan ja muista, että kangas menee edessä melkein koko kappaleen mitan verran toisen etukappaleen päälle. Minun S-kokoisessa hameessa on leveyttä 125 cm ja kappale on suora alas saakka. 

3. Aseta kangas nyt pituussuunnassa kahtia ja leikkaa pyöristäen etuhelmasta kulmat pois.

4.Tee taakse useampia pitkiä vekkejä  sisäänotoiksi ja muokkaa näin takaosaa sopivaksi. Minun vekkini ovat 20 cm pitkiä ja niitä on kuusi.  Vekit ovat leveydeltään maksimissaan 2 cm ja kavenna niitä aina helmaa koti ommellessasi.

5. Käännä etureunat ja helmat päärmäten.

6. Leikkaa vyötärönauha, jolla myös solmit hameen kiinni, noin 9 cm leveästä kistaleesta, joka on hameessani pituudeltaan 2,40 cm. Ompele kaitale vyötärönauhaksi ja jätä molempiin päihin yhtä pitkät solmimisnauhat. Mikäli kokosi on isompi, kannattaa sovitella millaisen pituuden nauhoihin tarvitset.

7. Ompele vyötärökaitaleeseen toiselle sivulle napinläpi pitkittäissuuntaan, jotta voit pujottaa toisen nauhan siitä läpi solmiessasi hametta.

8. Silitä hame.


No niin, taas on yksi kesäinen ompelus valmiina ja jos nyt joskus näitä pääsisi käyttämäänkin, niin olisin iloinen.

Jos ohjeistuksessa on epäselvyyksiä, niin kysy vaan rohkeasti.

14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *