Matkustaminen

Miksi matkustaa Tukholmaan?

Yhteistyö Tallink Silja Oy:n kanssa

Minulta on usein kysytty, että kuinka te jaksatte niin usein siellä Tukholmassa reissata? Mitä te oikein teette siellä? No, minä mielelläni kerron viisi vinkkiä miksi sinne Tukholmaan on niin kiva seilata juuri laivalla.

  1. AIKAA PERHEEN KANSSA

Meidän perhe on aina tykännyt reissata Siljan laivoilla Tukholmaan. Olemme tehneet sitä tyttärien kanssa, heidän varhaisista vuosistaan lähtien, sillä laivalla oli niin helppoa kulkea, kun lapset olivat pieniä ja tekemistä riitti leikkipaikan piirtämiskilpailuista, pallomeristä ja joskus myös allasalueesta nauttien.

Aikaa on vierähtänyt ja nyt matkalle lähdimme kolmisin, mies, nuorempi tytär ja minä. Näin se aika menee ja aina ei aikataulut sovi, mutta kiva välillä reissata näinkin. Laivalla vietetään kiireetöntä aikaa perheen kesken ja hengataan yhdessä, seuraillen ihmisiä ja nauttien matkan tuomasta pienestä irtioton fiiliksestä rentoutuen. Suunnitellaan illan kuviot ja Tukhoman reitit, esimerkiksi minne päivän aikana mennään. 

Promenaden uudistuneessa hytissä uusi lattia oli ensimmäinen asia, jota mielessäni kiittelin. Matkalaukkukin sujahti keveästi sängyn alle, sillä poissa olivat ne ikävän tunkkaiset kokolattiamatot. Jo pelkän kaapin pois jättäminen hytistä, sai sen tuntumaan todella paljon isommalta. Tilalla oli nyt vain naulakot, mikä on järkevämpi vaihtoehto. Harva niitä kaappeja ja hyllyjä kaipaa risteilyllä. Raikas ja siisti hytti tuo kyllä hyvän mielen aloitella matkaa.

   
      2. VIIHDE

Tukholmaan matkatessa laivalla, tarvitaan tietysti ajanvietettä, sillä matka voi tuntua pitkältä pelkästään istuskelemalla, varsinkin nuorison mielestä. Meidän perhe katsasti Mother Africa sirkusshown, josta kirjoitinkin jo täällä. Kun viihdettä on tarjolla, kannattaa siihen aina tarttua, sillä nopeasti melkein tunti siinä vierähti. Usein varsinkin syyslomilla ja hiihtolomien aikaan laivalla esiintyvät nuorille mieluiset artistit, joten miten kiva onkaan yhdistää lavashow ja risteily samaan settiin.
 

 3. RUOKA

On sanomattakin selvää, että kun laivalle mennään, niin ruoka näyttelee todella suurta osaa risteilyssä. Myös ruokien esillepanolla on merkitystä ja ei voi kuin ihailla näitä herkkuja, joita mekin saimme nautiskella. Maha tyhjänä ei tarvitse buffeepöydästä nousta. Itselleni mieluisinta on alkuruuat ja jälkiruuat, sillä eihän noita voinut vastustaa ja kaikkia melkein piti maistaa.


Takaisin matkatessa Tavolata-ravintola pani parastaan ja ei pettänyt tälläkään kertaa. Mahtava sisäfile ja maukas uunilohi ja nyt ei kyllä jäänyt tilaa jälkiruualle, vaikka sitä olin salaa himoinnut. Voit kurkistaa tähän postaukseen, jos haluat nähdä mitä herkkuja olisi ollut tarjolla.

    
     4. SHOPPAILU

Meidän perheen naiset tykkää shoppailla ja kyllä se mieskin tekee aina löytöjä, kun laivalle mennään. Helppoa on ostaa töihin paitoja ja housuja, kun ei ole kiire mihinkään. Muulloinhan miehet eivät tuosta shoppailuista niin innostu. Silja Serenadella on vaatteita, kosmetiikkaa, laukkuja ja koruja tarjolla ja onpa hiukan elektroniikkaakin. Kyllä täällä saa kivasti rahansa tuhlattua, vaikka vakaa aikomus oli vain katsella. 


Mutta jos laivalla ei oikein löydä haluamaansa, niin Tukholmassa sitten voi löytää kivoja juttuja. Brandy Melville on nuorisokauppa Kungsgatan 33, josta meidän nuoret aina löytävät jotain kivaa itselleen. Nyt värisävynä kevään muodissa oli pääasiassa ihana nude ja puuteriroosa ja hiukan vaaleaa harmaata.Cervera oli minulle uusi sisustuskauppa, jossa oli lähinnä taloustavaroita ja hienoja kattausvinkkejä vaikkapa tuleviin juhliin. Cervera sijaitsee Kungsgatan 35-39 kulmassa.


Kosmetiikkatietoisen liike Tukholmassa on  ehdottomasti Sephora, Biblioteksgatan 2-4.


Zara Home on liike, jota olen jo tovin odotellut suomeen, mutta ei vain kuulu. Tukholmassa tämä liike imaisee minut syleilyynsä ja perhe notkuu liikkeen ulkopuolella ja odottaa.  Nytkään ei lähdetty tyhjin käsin. Zara Home Birger Jarlsgatan 15, mutta huomasin kyllä bussin ikkunasta, että toinenkin Zara Home on tullut ja löytyy Drottningsgatanilta.

  
5. AISTI KAUPUNGIN SYKETTÄ JA FIILISTELE

Tukholma on kaunis paikka keväällä, juuri kirsikankukkien aikaan ja meidän onneksemme nuo kukat olivat vielä loistossaan. Miten ihastuttavaa onkaan seurailla tässä puiston kohdalla vain ihmisten innokasta kuvaamista noiden kukkien kera. Pitihän meidänkin muutama ottaa, ovat ne niin kauniin herkkiä. 

Mutta on Tukholma kaunis paikka myös kesällä ja tunnelmallinen joulun tienoilla. Tällä kertaa oli vain kova myllerrys käynnissä ja rakentamista sekä teiden kunnostamista ihan ydinkeskustassa aika monessa kohdassa. Sehän taas toisaalta tietää vain siistimpää ja toimivampaa kaupunkikuvaa, kunhan rempat ovat ohi.

Jos on tarkkana ja oikeaan aikaan paikalla, saattaa nähdä paraatin, soittajat ja sotilaat marssimassa. Olisikohan ollut joku vartionvaihto kyseessä? En ole varma, mutta hienolta näytti.


Tukholman viehätys on minusta sen tunnelmassa. Tuntuu, kuin olisi matkannut kauemmaksikin ja meno on kansainvälisempää kuin meillä täällä kotona. Jutustelua täysin vieraiden kanssa harrastetaan enemmän ja iloinen ilmapiiri on vallalla. Tähän voisi listata kaikki mahdolliset nähtävyysvinkit, mitä Tukholmasta löytää ja minkä suurin osa jo tietää, mutta aika on rajoite, sillä eihän risteilymatkustajana voi kovin montaa tuntia maissa edes vierailla, jottei siitä laivaan ennättämisestä tulisi stressiä. Välillä on hyvä vain aistia ilmapiiriä, pysähtyä ja fiilistellä, sillä aina ei tarvitse suorittaa niitä nähtävyyksiäkään.

Milloin sinä olet viimeksi käynyt Tukholmassa?

4 Comments

 • Kivipellon Saila

  Tukholmaan kannattaa ilman muuta lähteä aina silloin tällöin tuulettumaan juurikin noista samoista syistä kuten mainitsit ja olo on kuin olisi todellakin jossain kauempanakin maailmalla! Kävimme viimeksi siellä noin kuukausi sitten juurikin sen kamalan iskun aikaan messuilla.

 • Outi Krimou/Outi's life

  Pari vuotta sitten käytiin viimeksi Tukholmassa. Aina on saatu hyvää palvelua joka paikassa ja täytyy sanoa, että kansainvälisyys on selkeämpää tuolla kuin meillä Suomessa. Ihan samoista syistä itse tykkään Tukholmassa/laivalla käydä kuin tekin.
  Ihanaa viikonloppua!

 • Mysterious M

  Tukholmaan on aina kiva palata ja sukeltaa kansainväliseen tunnelmaan!
  Ikävä, kun satuitte olemaan tuolla samaan aikaan, kun tuo kamala isku tapahtui. Onneksi ei teille käynyt mitään. Kuljimme siitä ohi ja kyllä se pysäytti ja myös silloin kun se tapahtui!
  Olen käynyt lukemattomia kertoja Tukholmassa ja lähtö sinne on aina mieluinen ja varsinkin laivalla. Nyt kyllä pitäisi toteuttaa se yöpyminen Tukholmassa joku kerta, jotta ennättäisi vähän enemmän!

 • Mysterious M

  Totta, että on hiukan suuremman maailman meno! Laivamatkalla viihtyy ja asenne täytyy olla kohdillaan. Laivalla löytyy kyllä tekemistä, jos sitä kaipaa ja aina ei tarvitse touhuta, voi vain olla:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *