Käsityöt

Miten korjata liian lyhyt mekko?

Koskaan ei ole hyvä. Kun on ostamassa vaatteita, saattaa mekko tai hame olla aivan liian lyhyt tai jos erehtyy ostamaan ruotsalasten ketjuliikkeiden vaatteita, niin niissä sitä pituutta tahtoo olla liiaksikin. Pienenä ihmisenä ei auta muu kuin kikkailla ja opetella ompelemaan, jos ei muu auta. Tässä pieni vinkki siitä, kuinka minä selätin ongelman tai oikeastaan kaksi.

Ostin jo vuosia sitten tämän kuvassa olevan mekon huutonetistä, eräältä kuuluisalta bloggaajalta ja kuvittelin hänen pituuteensa nähden mekon olevan ylle polven minulle, jos se hänelle oli ollut liian lyhyt. Ihmeekseni tämä mekko oli vielä lyhempää sorttia, jopa minulle liian lyhyt. Tykkäsin mekosta kovasti, joten tälle oli pakko keksiä joku diy-korjaamisjuttu, sillä muutoin mekko olisi jäänyt vaatehuoneeseen vain roikkumaan. 

Muistin ostaneeni H&M liikkeen mustan pliseeratun hameen, joka taas oli hölmön pituinen minulle ja olin joutunut sitä lyhentämään. Ei käy onni tasan. No, tästä olikin jäänyt ohuenohutta kangasta minulla talteen ja päätin käyttää tuon helmaosan lisäosaksi mekon helmaan. Mekon päällyshame oli myös ohutta sifonkimaista kangasta ja en kangaskaupoista vastaavaa tuskin olisi löytänytkään. Materiaali oli juuri sopiva varsinkin sävyn suhteen. Onneksi en ollut silloin vielä kuullutkaan tuosta konmarittamisesta, jos nyt koskaan täysin edes innostun siitä kankaiden suhteen, vaikka syytä kohta olisi.

Ompelin sen melkein suoraan semmoisenaan tuohon alushameen osaan kiinni ja sain itselleni ne puuttuvat sentit pituutta ja mekosta käyttökelpoisen. Kukaan ei varmasti edes huomaa, että tähän on lisätty kangasta ja se on hieman erilainen, kuin alkuperäisen mekon materiaali.

Korjailin muuten vielä noita helmiä, sillä niistä oli osa tipahtanut ja piti vähän purkaa ja kiinnittää ne sitten symmetrisesti. Ei sitä varmasti olisi edes huomannut, mutta minä en kestänyt kuviota niin toispuolisena.


Tässä vielä hamonen, joka lyheni, jotta toinen sai lisää pituutta. Lyhensin tämän hameen vyötärön kohdalta, jotta minun ei tarvitse taistella helman kääntämisen kanssa. 

Kyllä välillä harmittaa, kun ei ole standardikokoa, jotta ei aina tarvitsisi ommella, mutta toisaalta, minä myös rakastan käsitöiden tekemistä, joten eipäs tässä ehkä sittenkään kannata marista.


Onko sinulla jotakin kivaa vastaavaa tuunausta jakaa vai oletko sinä niin onnekas, että saat aina sopivat vaatteet kaupasta ostettua?

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *