Lifestyle

Mitä äitiys minulle merkitsee?


Miten ihana sana äiti onkaan! Siitä tulee mieleen rakkaus, lempeys, sydämellisyys, uhraus jne.  Äiti-sanana on äänestetty yhdeksi suomen kielen kauneimmaksi sanaksi. Enpä ihmettele.

Itse halusin äidiksi vasta sitten, kun kaikki oli nähty ja koettu, jotta olisin valmis rauhoittumaan äitinä olemiseen ja ei enää menojalka kolkuttelisi. Mieheni kanssa kävimme myös keskusteluja, mitä tekisimme, jos lasta ei alkaisikaan kuulua. Kaikki ei ole niin itsestään selvää, kuten moni nuorena ajattelee. Mutta meillä kävi hyvin ja saimme kaksi ihanaa tytärtä.


Kun lapset olivat pieniä, meidän elämä oli hyvin rauhallista ja tutut turvalliset rutiinit rytmittivät päivää. Askarreltiin kotosalla, luettiin kirjoja, tehtiin ruokaa ja ulkoiltiin paljon ja tämä oli juuri meidän tyttärille se riittävä ”viriketoiminta”. Ei tullut kovinkaan usein mieleen, että pitäisi päästä yksin jonnekin, mutta oli niitäkin hetkiä ja silloin se hetki pyrittiin järjestämään. Olimme kotosalla viihtyvä perhe, joten koen, että tyttäret saivat rauhallisen vauva-ajan ja varhaislapsuuden.

Äiti-sanaa meillä toisteltiin paljon ja joskus se kieltämättä uuvuttikin, koska isä ei aina kelvannut ja jotakin olisi pitänyt saada tehdyksi. En ole koskaan pyrkinyt olemaan täydellinen äiti ja en edes haluaisi olla sellainen. Riittävän hyvä voisi olla se kuvaavampi. Olen ollut paikalla, kun on tarvittu lohduttajaa, kuuntelijaa, kokeisiin preppaajaa, opettamista yhden jos toisenkin asian kanssa. Mutta myös rajojen asettajaa ja ikävienkin asioiden hoitajaa, riitelijää ja myönnän, nalkuttajaa. Eli ihan tavallinen ja virheitäkin tekevä ihminen. Näitä tarvitaan äitinä olemisessa, sillä lapsen pitää oppia myös riitelemään ja pyytämään anteeksi, kuuntelemaan ja ottamaan opiksi. Virheetkin ovat sallittuja, jos jossain vaiheessa tajuaa virheensä ja korjaa niitä.


Äitiydessä kriisin paikka on, kun lapsi tulee teini-ikään. Lapsi kasvaa ja alkaa tehdä eroa vanhemmistaan, juurikin äidistä. Enää ei huudeta koulusta tullessa, että: -Onko äiti kotona? Se taitaa useimmiten nykyisin olla: -Onko mitään ruokaa? 
Minä kyllä kestän sen eron tekemisen, mutta kaikki se taistelu ja taiteileminen useankin eri asian äärellä, on välillä aika voimille ottavaa. Eikä se aina ole herkkua, mutta silti pitää jaksaa olla se aikuinen ja pitää kiinni sovituista jutuista ja varsinkin huomata se nuori. Ei pelkkää rahan tarjoamista, vaan yhdessä olemista ja tekemistä. Eikä kaverina olemista, vaan äitinä. Kyllä ne aluksi jurputtaa vastaan, mutta saa pian huomata, että kyllä ne oikeasti tykkää siitä. 

Nautin tällä hetkellä tästä ajasta, kun nuoret ovat jo osittain maailmalla, mutta silti vielä kotona. En halua olla heitä vielä häätämässä pesästä, koska vielä ei ole sen aika, mutta kyllä sekin aika tulee ja silloin minun on oltava valmis, vaikka se tekisi kuinka kipeää. En sitten tiedä, kuinka olen onnistunut äitinä, mutta minulle se on ollut kyllä kaikkein tärkein tehtävä ja on vieläkin.

Otin tähän postaukseen myös muutamia uutuuksia hiusmaailmasta, joita innolla lähden kokeilemaan, sillä äideille vain parasta tarjolle, ainakin näin äitienpäivänä. Tälle äidille hiukset ovat tärkeä juttu, joten kosteuttavat Rich hiusshampoo ja hoitoaine ovat kyllä niin tervetulleita kuiville, käsitellyille hiuksilleni. Fucion mask ja conditioner Wellalta houkuttelevat myös kokeilemaan tehokosteutusta. Tehokkaat naamiot tekevät hiuksista yleensä niin ihanan silkkiset, joten uskon näidenkin saavan hiuksiini taas kiiltoa ja joustavuutta pörröilyn sijaan. Kerronpa sitten kuinka hiukseni toimivat näiden tuotteiden kanssa, niitä kokeiltuani. Lanzan värinkorjaava suihke onkin ollut jo käytössä ja kiiltoa se ainakin antaa, joten ilmankos sain kehuja kahdelta tuntemattomalta henkilöltä juuri värisävystä, jonka luulin jo olevan aika hiipunut alkuperäisestä. On kuulemma kauniisti haalistunut. 


Näissä aatoksissa toivottelen kaikille ihanaa äitienpäivää!

Tuotteet pr-näytteitä

20 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *