Lifestyle

Hotelli Presidentti uudistuu

Hotelli Presidentti Helsingin ytimessä, on kokenut huikean matkan uudistaessaan 500 huonettaan. Kaikki huoneet eivät ole vielä valmiita, kertoi hotellin johtaja Hannele Laurila, mutta nyt ollaan jo siinä vaiheessa, että median edustajat ja bloggaajat pääsivät kurkistamaan ja tutustumaan uudistuneisiin huoneisiin. Sisustuksen innoittajana toimii moderni vastakohtien suomi, jota suunnittelija Paola Suhonen on tulkinnut pohjoisen tunnelmilla. Suomalainen Sisu, kaikkien rakastama suomen suven kohokohta, Juhannus, huikea Talvimyrsky, Satumetsä ja Hiljaisuus vievät meidät matkalle, jossa skandinaavisuus, slaavilaisuus ja arktinen ulottuvuus sekoittuvat suomalaisuuteen.

Saimme myös nähdä kurkistuksen Paola Suhosen Ivana helsinki kesän mekkoihin nautiskellessamme kuohuvan kuplivaa juomaa ja pikkusuolaisia sormisyötäviä. En voi mitään, mutta kieltämättä minulle tuli mieleen paluu 70-luvulle nämä mekot nähdessäni.


Meille oli järjestetty eri kerroksiin suunnistus ja huoneista etsimme ryijyn, intialaista käsityötä, jossa saattoi olla joku hahmo tai vaikkapa suomalainen ikoni. Vastausten perusteella sitten arvottaisiin kahden yön yöpyminen tuolla Presidentissä. Voitte kuvitella, että tämä suunnistus tehtiin innolla.

Ensimmäinen huone oli tehty teemalla Hiljaisuus. Hengittämällä syvään ja siirtämällä ajatukset metsän siimekseen tai meren syleilyyn voi aistia hiljaisuutta ja rauhaa, seesteisyyttä. Mieli vaeltaa ja keho rentoutuu. 


Hiljaisuuden huoneessa ryijystä katselee suloisilla nappisilmillään norppa tai hylje, kumpi vain. Suloinen ja niin sopivasti suomalaista eläintä kuvaava.


Seuraavaksi matka jatkui Satumetsään. Sammaleen vihreät mennikäiset tanssivat yöllisiä tanssejaan ja tarkkailevat yön usvasta nousevia usvaneitoja harsohameissaan, kunnes suloiset keijukaiset aamunkoitteessa ottavat vuoronsa ja lentävät kilpaa kultasiivillään auringon säteiden kanssa. Pieni bambi kurkistaa silloin kastehelmiä hohtavan ruohikon seasta ja … satumetsän satu voi jatkua haluamallasi tavalla ja kaikki on mahdollista.


Mitä olisikaan suomalainen ilman Sisua. Sillä teemalla oli tämä huone tehty. Periksi ei anneta ja pienistä ei lannistuta. Salmiakkia seinillä ja yhtäkkiä alkoi tehdä mieli aakkosia.

Ryijyssä komeilee Suomalainen jäänmurtaja Sisu, kuinkas muuten.

Jäänmurtajasta seuraavaksi sopivasti Talvimyrskyyn. Jotkut ulkomaalaiset voivat pitää sitä eksoottisena, mutta harvempi meistä näin ajattelee, koska sen kokee yleensä useamman kerran vuodessa. Mutta tässä tummanpuhuvassa huoneessa ei kuitenkaan tule kylmä, eikä kastu ja tuuli ei ulvo susien lailla. Tämä huone tuo myrskyn kauniisti esille. Lumikiteet kylpyhuoneen lasiovessa, pakkasen narina ja voi aivan haistaa puhtaan lumen tuoksun.

Talvimyrskyn huoneen ryijyssä tarpoo hirvi tai poro, kumpi vain.


Miten ihana mielikuva tuleekaan kesästä ja varsinkin juhannuksesta. Aurinko paistaa ja linnut sirkuttavat, luonto kukkii alkukesän hurmassa ja pörriäiset voi aivan kuulla pörräämässä kukkasissa. Paola Suhosen kouluaikaiset kasvikokoelmat on herätelty eloon kuvaamalla ja suunnittelemalla ne tapeteiksi ja tekstiileiksi. Ei menneet nämä kasvikokoelmat roskiin, kuten varmasti monella on käynyt näin. Hieno idea ja ihanasti toteutettu ja niin ihanasti kuvaa meidän keskikesän juhlaa.

Tämän huoneen ryijyssä olevaa hyttystä voi sietää hyvin, sillä se ei taatusti pistä.

Yöttömät yöt ja seitsemän kukkaa tyynysi alla ja se unelmien sulho saapuu uneesi.
Ei ole yllätys, että tämä oli suosikkini näistä huoneista. Valoisa ja raikas ja huomio, minä en pidä vihreästä väristä ja tämähän pursuilee vihreitä sävyjä, mutta tällä tavalla minä en sitä karsasta.

Arvatkaapa mitä? Minulla kävi ihmeellinen tuuri, sillä voitin tässä arvonnassa sen viikonlopun yöpymisen tässä hotellissa. Lisää juttua varmasti seuraa tästä Presidentti hotellista seuraavan vuoden sisällä ja mielenkiintoista on se, että mihinkähän näistä huoneista sitä sitten pääsee yöpymään.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *