Käsityöt

Kietaisumekon ompeleminen on hyvä idea kesäksi

 

Miksi kietaisumekko viehättää?


Rakastan kietaisumekkoja, sillä ne ovat niin naisellisia ja tyylikkäitä.  Ne voivat kuitenkin olla ihan perusvaatteita töihin ja silti aina muodikkaita. Materiaali ratkaisee toki paljon.Yhdistän aina välittömästi kietaisumekot  Diane von Furstenbergiin, suunnittelijahan on  kerrassaan kietaisumekkojen ikoni. 

Minun kukkaroni ei kuitenkaan veny sille tasolle, joten ompelen sitten itse Furstenbergini eli kietaisumekkoni  ja parhaimman mallisen olen näin itselleni saanutkin.  

En edes muista milloin oman kuvassa olevan kietaisumekon ompelin. Kaavat olivat jostakin vanhasta käsityökerhon lehdestä ja mekko niin käytetty, että saumat alkoivat kulua puhki. Tällä mekolla on menty ympäri maailmaa, voisi sanoa. Se on ollut mukava niin lennoilla lomamatkoilla, kuin työssäkin. 

Materiaalina oli puuvilla, joten kulahtanut se oli lopussa ja pakko oli tehdä siitä sitten uusi versio. Mikäli jonkun hyväksi toteaa, ei sitä kannata ihan vaan heittää kierrätykseen, vaan siitä kannattaa piirtää kaavat talteen. 

Vinkkejä ompeluun


Laiskuus taisi iskeä, sillä leikkelin mekon ilman piirtämistä suoraan vanhaa mekkoa mallina käyttäen. Tämä kun on hyvin yksinkertainen malli, mutta sen verran oikaisin, etten leikannut hametta ja yläosaa eri kappaleista, vaan yhdistin ne. Ei turhia saumoja, jos on mahdollista ja kangastakin oli riittävästi, joten sen kanssa ei tarvinnut ähertää ja jännittää, että riittääkö se.

Tämä oranssi kukkakangas ei ollut niin joustava, kuin olisi voinut olla, sillä siinä oli viskoosia ja hiukan lycraa, mutta kyllä se aavistuksen verran antaa periksi, joten uskalsin siitä mekkoa lähteä tekemään. Kangas on taas pelastettu alelaarista ja hintaa noin kympin verran, jos oikein muistan. En edes tiennyt millaisen mekon tästä ompelisin, mutta tyttären ehdotus vanhan kietaisumallisen mekon uudelleen eloon herättämisestä viehätti, sillä tyttären mielestä se sopi niin hyvin minulle.

Saumat vain joustavalla ompeleella, pieni siksak käy hyvin ja sitten päärmäykset helmaan ja hihoihin. Edessä käytin alavaroihin hiukan kovikekangasta, jolloin käänteet saa kivasti ryhdikkäämmäksi ja siistiksi. Päälletikkaukset laitoin vain etukappaleiden yläosaan nauhaan asti ja sivusaumaan tein napinläven aukoksi, josta voi pujottaa kietaisunauhan toisen osan selkäpuolen kautta eteen.


En yhtään ihmettele, että kietaisumallinen mekko on niin suosittu, sillä se sopii jokaiselle naiselle, tuoden kurvit sopuisasti esille ja kuitenkin hoikentaa myös oikeasta kohtaa eli vyötärön tienoilta. Jos nyt yhden vinkin annan, niin kannattaa valita ehkä vielä joustavampi kangas, kuin tämä, niin silloin se istuu kuin unelma. Voi olla, että teen tästä samasta mallista vielä toisenkin version, jos oikea kangas sattuu käteen. Olisko hölmö idea tehdä tämä ihan pitkänä versiona?

Ompelin vasta äskettäin kietaisuhameen, joten tämä voisi olla postaus osa kaksi,  kun edelleen on kyse kietaisumallista. 

Kietaisumekkojen ystäviä? Löytyykö ketään?

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *