Sisustaminen

Kesä pihalla

Kesällä muutetaan ulos, terassille tai parvekkeelle. Sinne on mukava tehdä erilaisia istuskelupaikkoja, mikäli neliöt antavat myöten. Kesäsisustamisen olennainen juttu on tietysti luonto, mutta voi sinne lisätä ripauksin koriste-esineitä ja tietysti tekstiilejä. 

                                  Kesä pihalla

Kesä pihalla-projektissa, meillä ollaan vielä vaiheessa ymmärrettävistä syistä. Eihän se helle ole pahemmin hellinyt ja kun aurinko paistaa, olemme olleet töissä. Nyt on vasta aloiteltu terassia pesemään, mutta kivasti nuo linnut pommittavat ja sotkevat paikkoja, minkä ennättivät. Työt on tehtävä ilmeisesti useampaan kertaan.

 Aloitin kuitenkin tämän projektin aikaisin keväällä miettimällä, mitä kivaa sinne terassille saisi tehtyä, jotta siellä viihtyisi. Tytär luopui omasta runkosängystään ja hankki uuden leveämmän version ja minä säilytin sitten tuon runkosängyn lasitetulla parvekkeella talven, jännäten kuinka sille käy. Suunnitelmissa siintää aika, jolloin löhöilen ihanan kutsuvassa sohvassa pihalla, kirjaa lueskellen ja kylmiä juomia nauttien. Tuumasta toimeen ja toteuttamaan.

 •  Hanki sohvasängylle alusta ja kangas.
Runkopatja siis jo on ja kunnossa talven jäljiltä ja kangaskin löytyi omasta takaa, sillä olin ystäväni kangasvarastosta saanut kangasta, jota tähän ajattelin käyttää. Se tosin on paksua silkkiä ja verhoihin ja muihin verhoiluihin tarkoitettu, tuskin pihalle jatkuvaan käyttöön. Minä kuitenkin päätin kokeilla, sillä en nyt keksi tuolle kankaalle muutakaan sopivampaa tarkoitusta. Otan sen tietysti aina käytettyäni pois, koska terassi ei ole katettu.
 
Ompelin aluksi sadesuojan runkopatjalle sadekankaasta mittojen mukaan ja kiinnitin vielä kuminauhoilla sen kiinni, jotta tuuli ei tempaise sitä mukaan. Sitten mallasin kankaan runkopatjan päälle ja sovittelin siitä nurkat pois ja tikit tilalle. Aika napakaksi täytyy päällinen ommella, mutta ei liian, jottei se nouse ylöspäin istuttaessa.
 
Alustaksi laitoin vanhan aurinkolavitsan, jossa on toisessa päässä pyörät liikuttamista varten. Se sopi siihen päälle hyvin, mutta miehen pitää vielä jotakin tasapainotuksia tehdä ja uusien renkaiden vaihtoakin hän pohti. Kiva tässä on kuitenkin se, että sohvasänkyä voi liikuttaa auringon mukaan, jos siinä aurinkoa haluaa ottaa. 
 • Ompele selkänoja ja tyynyt                 
Seinustalle ompelin pitkän pussin samsta kankaasta, johon hain edullisia tyynyjä Jyskiltä ja sujautin ne sisään ja nyt on sitten nojakin tehty. Lisänä on vanhoja tyynyjä, jotka on tarkoitettu ulkokäyttöön ja tietysti viltti, mikäli niitä koleita iltoja sattuu ja myös suojelen aurinkorasvatahroilta sohvaa tällä viltillä. 
 • Sisusta kukilla ja esineillä    
Kesäkukat ovat kauniita ja niihin tulee hurahdettua aina kesän alussa. Minä olen onneton puutarhuri, mutta jotenkin aina uskon ja luotan itseeni näissä kasvatuspuuhissa ja kuvittelen pitäväni nämä kukkaset hengissä läpi kasvukauden. Aina ei kyllä niin ole käynyt, mutta minä lupaan taas yrittää. 
 
Kukkaistutuksien seuraksi voi laittaa pieniä juttuja, kuten tässä omia tekemiäni keramiikkaesineitä vuosien takaa, jotta istutuksiin tulee vähän ”sielua”. Tai sitten se totuus taitaakin olla se, ettei perhe huoli näitä keramiikkatötteröitä sisälle, mutta ulkona ne menee, rentoon tyyliin, kun sisustaa.
 
Kauneimmat ja näyttävimmät istutukset kyllä saa noilla Hortensioilla ja muista oikea multa. Minä en muistanut viime vuonna ja juuri ennen lakkiaisia ostamani Hortensia oli kuoleman kielissä ja ihmettelin siihen syytä. Lopulta tajusin mullan syyksi, sillä havumulta on ainoa joka käy. Tulipahan pikainen mullanvaihto eteen sen kukan kanssa. Kyllä se hetken vielä kesti, mutta kukat kuolivat nopeasti ja loppukesän se taisi olla minulla vain viherkasvina terassilla.
 
On  kiva herkutella kukkien väreillä ja koska piha ei ole järin suuri, ei näitä kukkasia tule niin paljoa laiteltua, että kävisivät riitelemään keskenään. Muutamaan ruukkuun näyttävämpi ja sitten muutama pienempi istutus. Siinä se näin alkajaisiksi.
 • Lintujen vierailujen karkoittaminen
Linnut, vaikka ovatkin ihania luonnon luomia, niin en kaipaa niiden sotkuja parvekkeelle tai ikkunoihin. Meillä on parina viime vuonna saatu pidettyä linnut poissa ripustamalla cd-levyjä omenapuuhun ja muutamaan muuhun kohtaan terassin lipeille. Niistä pitäisikin keksiä joku taidejuttu DIY-malliin, jotta niistä tulisi kivemman näköisiä, kuin pelkkinä levyinä. Lisäksi mies osti työmatkalta perhoset, jotka pörräävät ympäri tikun ja vaijerin päässä ja ne myös pitävät poissa pihalta lintuja. Niistä löydät jutun täältä.
 
 • Suojaa itsesi auringolta

Kun siellä terassilla touhuaa tai löhöää, niin ei ole syytä unohtaa aurinkotuotteita.  Järkytyn aina, kun kuulen, että ihmiset kertovat pärjäävänsä hyvn ilman aurinkorasvoja, koska eivät pala ja varsinkin, kun tämän kuulen pienten lasten vanhemmilta, niin käy aina ihmetyttämään, että missä umpiossa he ovatkaan eläneet viime vuodet. Eikö ihosyövästä ole vielä riittävästi paasattu? No, ilmeisesti ei. Pitkähihainen päälle, varsinkin sille lapselle, jos ei käytä rasvoja, on minun mottoni. Minä kyllä palan ja muutaman kerran nuoruudessa kokemani kokemukset jätän kyllä mielelläni jo väliin. 

Tasokkaat ja edulliset aurinkotuotteet löytyy ACO:lta. Mikäli palat herkästi, niin suosi Aco:n  Sun Lotion 50+ Intensive moisture suojaa ja tämä on myös vedenkestävä. Jos kestät vähän aurinkoa, niin Aco Sun cream for face 30 on  hyvä valinta kasvojen iholle. Tämä kestää myös vesileikit. Aurinkostic Kids Sun 50 ja Sun Stick 20 on hyvä olla taskussa mukana, sillä niitä voi sipaista nenään ja poskipäille ja muille herkille alueille tarvittaessa ja myös huulivoide Sun Lips 30 suojakertoimilla, jotta huulet eivät pala. Näillä pitäisi kivasti pärjätä suomen kesässä. Voit myös haluta katsoa tätä postausta aurinkotuotteista.

Jos sinä et jaksa olla auringossa, mutta haaveilet kuitenkin pienestä auringon suutelemasta kasvojen ihosta, niin kokeile tätä Sun Kissed self-tanning face cream-tuotetta. Kosteuttaa ja sopii meikin alle. Levitä voidetta kevyesti puhtaalle iholle ja anna imeytyä. Pese kädet käytön jälkeen. Käytä tätä päivittäin, kunnes saat itseäsi miellyttävän lopputuloksen. Tuoksu on mieto, mutta hivenen minä tunnen sen itseruskettavan tuoksun  nenääni, mutta olenkin herkkänenäinen.

Jospa se kesä nyt alkaisi. Minähän olen jo suhteellisen hyvin saanut hommat hoidettua. Löhöpaikalle en nyt suuntaa, vaan haravoimaan nurmikkoa, jonka mies kävi tuossa jokin aika sitten ajamassa. Sitten käymmekin voikukkien kimppuun. Jos sinulla on ideaa, miten ne häätäisi, olisin ikionnellienn vinkistä.

Onko teillä jo parveke ja/tai terassi kesälle valmiina?

Aco tuotteet pr-näytteitä

10 Comments

 • Krisse K

  Meillä myös avoterassin sisustus käynnissä. Mies on tekemässä sinne juuri kulmasohvaa kuormalavoista. Sohvan päälle olen suunnitellut jotain patjaa ja selkänojatyynyjä. Tuo sateenkestävä kangas olisi hyvä sinnekin patjan suojaksi, ettei tarvisi aina kannella käytön jälkeen patjoja suojaan. No, eipä meillä ole vielä niitä patjojakaan, joten aluksi mennään vähän kevyemmillä päällusteillä (ajattelin ihan räsymattoja). Kukkia pitää tietenkin olla ruukuissa ja ehkä pari amppeliakin. Teidän terassi näyttää tosi kivalta ja kauniilta ♥

 • Mysterious M

  Ihana Kreikka! Rasvat mukaan ja suomen suvessakin se on todella tarpeellista! Meilläkin joskus äitityy tuo terassi niin kuumaksi, jottei siinä jaksa olla kuin hetkittäin! No, niitä säitä odotellessa:)

 • Mysterious M

  Kuulostaa kivalta tuo teidän idea ja kun tekee tuunaamalla, niin saa kyllä persoonallisen:) Kannattaa hankkia sitä sadekangasta ja tehdä siitä huppu patjoille, mutta kuminauhaa suosittelen helmaan, jottei lähde tuulen mukaan:)
  Kiitos, kiva tästäkin tulee, tosin meidän terassilla on vielä puuhaa, mutta jostakinhan se on aloitettava:)

 • Mysterious M

  Se on kyllä ihana juttu, että saa nauttia auringosta koko päivän. Meillä arska noin seiskan jälkeen illalla katoaa puden taakse ja paahde alkaa vasta keskipäivällä. Ihan tarpeeksi kyllä paistetta, jos vaan paistaa:) Rasvat on siis tarpeen. Kiitos, tuli löhöilymesta, jota kaipailin:)

 • Mysterious M

  Kiitos Sari:) No, mä en ole mikään puutarhuri, niin olen näpertänyt sitten kaikkea muuta, jolla pihan koristelee, jos kasvit kuolee:D Nyt kyllä toivon, että nuo kukat jonkin aikaa pärjäilee mun hoidossa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *