Lifestyle

Ison Omenan Rosso ja uusi Italialainen menuu

Kaupallinen yhteistyö Rosso-Ravintolat ja 40+blogit

Meitä oli eilen iloinen Nelkytplusblogiporukka, Beach house kitchen, Minäkö keski-ikäinenMarjon matkassaLumo lifestyle ja Kristallin hohtoa tutustumassa Ison Omenan huhtikuun lopulla avattuun Rossoon. En ole aiemmin Isoon Omenaan päässytkään, joten oli kiva päästä sitäkin vähän näkemään. Espoo tuntuu niin kaukaiselta, mutta äkkiäkös matka sinne kuitenkin taittui ystäväni Tiian kyydissä. 

 

Alkoholi astuu yleensä kuvioihin alkudrinkkejä maistellessa, joten usein alkoholittomat versiot tuppaavat maistumaan makeilta limuilta, jotka suosiolla ohittaisi  ja mieluimmin sitä ottaisi lasin vettä tilalle. Minut yllätti täysin tämä kauniin punainen Colonnara IceMary, alkoholiton kesädrinkki, joka meille tarjoiltiin. Ihanan raikas, kuplivan pirteä juoma, jota olisi mielellään juonut vaikka toisenkin drinkin ja uskon, että myös lapset tykkäisivät tästä. 

Ison Omenan Rosso on trendikkäästi sisustettu, joka kutsuu niin nuoria, perheitä, kuin varttuneempaa väkeä aterioimaan herkullisia annoksia. Rossoon saatetaan vielä mieltää muistoja aikojen takaa, mutta ne on syytä unohtaa, sillä tämä ravintola kelpaa kyllä illanistujaisiin, kahden kesken tai perhejuhliin.

Aloittelimme ensin alukupalojen ja lämpimän leivän kera ja maistelimme GatoNegron Lives valko- ja punaviinejä.

Sitten siirryimme pizzojen maisteluun ja voihan, mitä makuja. Pohjalla on suuri merkitys, sillä se ei saa minusta olla liian pullamainen. Rossosta löytyy Perinteiset Napolilaiset ja Roomalaiset, lasten inspiroima Suometar, suomi 100-kilpailun voittaja, jossa poro, sipuli, kantarelli, leipäjuusto ja rucola suloisesti muistuttavat suomen luonnosta poimittuja ainesosia. Löytyy myös Vegepizzaa, joka oli hieman rapsakampi koostumukseltaan. Varmasti tästä tulee suosikki, sillä näitä ei niin kovin paljoa ole tarjolla, ainakaan tuon juuston suhteen. Tässä juusto oli tehty kookoksesta. Tämä voisi toimia myös tyttärelleni, jolla on maidoton ruokavalio.

Pizzat testattuamme siirryimme sitten itse pääruuan pariin, jossa minulle kala-allergisena oli tilalla kanaa leivän välissä eli Focaccia Pollo & Prosiutto, broilerinfile, ilmakuivattu kinkku, tomaatti, zucchinia, tomaatti-valkosipulimajoneesia, puolikuivattua tomaattia ja BBQ-kastiketta kera yrttisalaatin ja ranskalaisten. Kyllä tällä kelpasi herkutella.


Kala-annoksessa oli lohta, sitruunaista pastaa ja juomaksi  Riesling St Michael-Eppan, joka sopi upeasti kalan ja kanan kanssa.


Siinä vaiheessa kun pääsimme jälkiruuan kimppuun, alkoi varmasti monen maha olla pullollaan, mutta kyllä kaikilta tuo jäätelö näytti solahtavan helposti alas. Kukapa Unelmien jäätelölle, paukkusokerin kera tohtisi sanoa ei. 

Niin mahtava oli tämä Rosson uusi italialainen menuu, että kieltämättä housujen vyötäröä kiristi. Jos liikut isossa Omenassa, niin käy kurkkaamassa sisälle ja käy maistelemassa annoksia, sillä uskon, että lähdet tyytyväisenä pois. Rossolla on muuten ensi vuonna juhlavuosi, sillä Rosso täyttää 40 vuotta. Mielenkiinnolla odotan, että mitähän sitten mahtaakaan tapahtua. 


Lämpimät kiitokset vielä kaikille järjestäjille. Meillä oli mukava ilta hyvän ruuan ja mahtavan porukan kanssa.

16 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *