Kosmetiikka

Edullinen kosmetiikka, ohitatko vai kiinnostutko?


Kun kosmetiikka on edullista, ohitatko sen vai kiinnostutko? Merkitseekö sinulle kosmetiikan brändi enemmän kuin itse tuote? Oletko joskus pettynyt kalliiseen kosmetiikkaostokseen?

Minä voin kyllä nöyrästi vastata kaikkeen, että kyllä. Miksi? No, ensinnäkin olen nuorempana harjoitellut meikkaamista halvoilla tuotteilla ja ne ehkä eivät ole olleet parhaammasta päästä, joten olen saanut iholleni epäpuhtauksia ja meikit eivät ole toimineet, kuten niiden olisi pitänyt. Siksi olen kyllä kävellyt halvemman kosmetiikan ohitse, luomatta pahemmin silmäystäkään niihin, sillä suuntana on ollut selektiivinen kosmetiikka.

Merkitseekö brändi?


Ulkonäkösyyt painavat usein kosmetiikan ostohetkellä ja siksi kaunis, tyylikäs rasia vetäää puoleensa. Olen säästänyt nuorena aika monesta asiasta, mutta kosmetiikkaan olen kyllä törsännyt enemmän kuin vaatteisiin. No, vaatteethan ompelin itse, joten säästyihän siinä sitten meikkeihin ja ihonhoitotuotteisiin.

Merkitseehän se brändikin jotain ja kun sen näkee ostohetkellä, silloin tulee mieleen : 

 • glamour
 • tehokkaampi kuin muut
 • kallis, arvokas, edelleenkin voi ajatella, että pakko sen on toimia, kun maksaa niin paljon 
 • tuoksumaailma on toinen, enemmän luotettavampi, kun tuote tuoksuu ihanalle Eihän se noin pitäisi olla, mutta kummasti sitä menee vaan mukana.    

Voiko kalliiseen kosmetiikkaan pettyä?


Huvittavinta oli, kun minulle kerrottiin eräästä merkistä, että siihen on uutettu vasta auenneiden ruusunnuppujen kantasolujen tehopisarat, tai jotakin samanatapaista, siinä vaiheessa ystäväni kanssa hieman tyrskähtelimme. Se teki kuulemma ihosta niin upean, että voisi luulla henkilön käyneen kauneusleikkauksessa. Saimme pienet minipurkit kokeilemista varten ja tulokset…no ehkä se purkki oli liian pieni näiden kasvojen kohottamiseen. 


Ei tässä varmaan synnittömiä kukaan olla, mutta iloisena ilmoitan, että olen kyllä nykyisin, kiitos bloggaamisen, saanut tutustua kaikenlaiseen kosmetiikkaan, niin kalliiden kuin edullistenkin merkkien ja kyllä niitä huippuja löytyy välillä sieltä edullisista merkeistä ja pettymyksiä on koettu sitten huippubrändien kanssa. Kaikki ei vain toimi kaikilla. Mikä minulle on mahtavin tuote ikinä, ei välttämättä sovi sitten toiselle ja päinvastoin. 

Testissä edullista kosmetiikkaa


Minulla on joku aika ollut testailussa Rimmel uutuudet ja olen ollut helpottunut, koska olen näille vetistäville silmille löytänyt hyvän luomien pohjustajan, Rimmel MAGNIF`EYES eye primerin, joka pohjustaa luomet ja jopa minä olen saanut nyt meikin pysymään luomilla. Olen kyllä joutunut myös allergia-aikana käyttämään silmätippoja, jotta silmät eivät vuotaisi joka koivikon kohdalla, mutta vaikka vähän olisikin vuotanut, niin tämä on ollut ihan kelpo avustaja meikin teossa ja pysymisessä. 

Kulmakynät, kolme ruskeanharmahtavaa sävyjä, Rimmel Brow This Way Fiber Pencil, kelpasi myös tyttärille ja sinne ne katosivat ja ovat olleet kovin käytössä, mutta myös itselleni jäi kynä käyttöön. Napakka, kovahko kynänterä takaa siistin jäljen ja tämä sisältää myös kuituja, jotka saavat kulmat näyttämään tuuheammilta. Ei ole katkennut käytössä.

Ripsiväri  Rimmel Volume Shake, on topakan ja raskaan tuntuinen, mutta putkilon sisällä onkin esine, joka pitää ripsivärin juoksevana. Tätä siis pitää ravistaa välillä ja kun putkiloa pitää pystyssä, niin sylinterin muotoinen sekoitin muuttaa ripsivärin geelimäisen koostumuksen nestemäiseksi ja on joka käyttökerralla uuden veroinen.  Musta sävy teki ripset tuuheiksi ja kesti minullakin jonkin aikaa, mutta koska silmät vuotivat, niin sitä se ei kestänyt. Muille ihan kelpo ripsiväri, itku-iikoille en suosittele.


Pohjustukset, varjostukset ja kaikki maailman värit esiintyy nykyisin meikkipaleteissa, joten ei aina ole heti selvää, että mihin näitä suditaan. Onneksi rasioiden takana on kuvaohjeet, ettei tule pellenaamoja. Kaikki muut minä näistä väreistä, Rimmelin Insta Conceal & Contour rasioissa ymmärsin, eli vihertävä peittää punaisuutta, vaaleaa laitetaan peittämään tummia silmänalusia tai korostamaan poskipäitä, mutta että lilaa. No, lukaisin hiukan ohjeistusta ja vilkaisin kuvia, joten tiesin taputella lilaa sitten otsalle. Tämä sävy tasoittaa ihon keltaisuutta ja harmautta. Minä kun olen aina taistellut punaista vastaa ja vielä keltaista ja harmauttakin pitäisi peittää, en ole ymmärtänyt näitä värejä edes etsiä. Mutta nyt tiedän ja kyllä ainakin harmaus löytyi.

Toinen paletti on sitten enemmän korostusta, peittämistä, varjostusta ja muotoilua varten. Vaatii hieman harjoittelua ja nuo ihan tummat värit eivät kyllä vielä minulle käy, mutta jospa se aurinko paistaisi, niin tulisi hiukan päivetystä ja sitten tätä voisikin laitella.

Nämä rasiat ovat kevyet ja näissä on vielä tuo peilikin ja täytyy sanoa, että hintaansa nähden todella hyvät tuotteet.


Väritön puuteri tulee aina tarpeeseen ja toimii hyvin, hoitaen asiansa. Bronzer on aina haastavaa laittaa, varsinkin tämmöisen kalpeanaaman, jotta lopputulos on auringon suutelema. Tätä ilman moni ei ulos lähde, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että olen vielä ihan opetteluvaiheessa näiden suhteen. Pientä rusotusta olen poskipäille sipaissut, mutta siinäpä se.

Kyllä se edullinen kosmetiikka tällä kertaa jäi käyttöön, joten kannatti testata.

Mitä mieltä sinä olet? Mitä vastaisit?

Tuotteet pr-näytteitä

14 Comments

 • Elli

  Mua itseäni houkuttelee tosi paljon kalliimmat meikit, ja ihastelenkin niitä lähes aina sopivan paikan tullen kaupassa 😀 omistan myös muutamia kalliimpia tuotteita, ja esimerkiksi Lancomen meikkivoiteesta en vaan voi luopua. Tästä huolimatta yks mun lempimerkeistä on Nyx, joka on hyvinkin edullinen vaihtoehto ja siinä on mun mielestä hinta-laatusuhde todellakin kohdallaan 🙂 Nyxiä taitaakin mun meikkipussista löytyä eniten!

  Mä oon siis sitä mieltä että molempi parempi, molemmissa on huipputuotteensa eikä loppupeleissä hinnalla ole niin väliä. Halpakin voi olla loistava tuote, niinkuin tässä sun postauksessakin huomattiin!

  Elli

 • Heli-Hannele /Beach house kitchen

  Mielenkiintoinen aihe ja postaus! Itseltäni löytyy molempia. Kasvojen putsari ja kasvovesi voivat olla edullisia, mm. Neutrogenan geelit toimivat loistavasti. Kosteus- ja yövoiteisiin sekä seerumeihin sitten satsaan. Meikeissä meikkivoiteen hintalappua en katso, kun se oikea on löytynyt. Tällä hetkellä Dior, Joe Blasco ja RVB Lab ovat ihan ykkösiä omalle iholle meikkivoiteissa ja puutereissa. Kun käytän ihan hirveästi(heh..mikä sana)huulipunaa ja huulikiiltoja, niin niissä minulla on ykkönen, varmasti markkinoiden edullisin sarja Essence. Miksi laittaisin 40 euroa huulikiiltoon brändin vuoksi, kun saan erinomaisen ja ihan vastaavan tuotteen muutamalla eurolla.

  Eli enemmän mennään sillä, mikä toimii omalla iholla ja kasvoilla, ei sillä paljonko maksaa. Ilahduttaa aina se, että löytyy edullisista sarjoista loistolöytöjä!

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Molempia löytyy; sekä selektiivistä että markettikosmetiikkaa. Aina tuotteissa itsessään ei ole suurta eroa, mutta täytyy myöntää että kauniit pakkaukset ja hyvä tuoksu tekee tuotteesta heti ylellisemmän tuntuisen ja antavat pikku luksusta päivään. Välillä olen ollut hyvinkin pettynyt joihinkin kalliisiin tuotteisiin, joku muutaman euron tuote on saattanut hakata 10-20 kertaa kalliimman kirkkaasti.

 • Outi Krimou/Outi's life

  Minä olen vannoutunut Rimmel muija. Rimmelin tuotteita olen käyttänyt jo vuosia. Todella hyviä, eikä hintakaan päätä pakota. Olen myös pettynyt todella kalliiseen ihovoiteeseen, sekä yhteen shampooseen (20€), kummatkin oli ihan susia.
  Hyvän ei aina tarvitse maksaa paljon.
  Ihanaa viikonloppua M!

 • Jonna H.

  Mulla on käytössä sekä edullista että selektiivistä. Molemmissa hintaluokissa on niin toimivia kuin toimimattomiakin tuotteita. Itselleni esteetikkona merkitsee käyttökokemukseen aivan hirveästi pakkaukset ja monesti halvemmissa tuotteista, ne eivät täytä kauneusvaatimuksiani, minulle kun kosmetiikka on kokonaisvaltainen elämys. Sen takia minulla on kuitenkin huomattavasti enemmän selektiivistä käytössä.

 • Lady of The Mess

  Molempia löytyy ja itse vaihdoin juuri ripsarini halpaan Essenceen, sillä aiemmin vuosikausia käyttämälleni Sensaille olen jostain syystä allergisoitunut kasvohalvaukseni jälkeen. Ärsyttää ihan liikaa silmiäni. Monia olen kokeillut sen jälkeen ja lopulta päädyin kokeilemaan monien kehumaa halpisripsari – ja kas kummaa, toimii. Pysyy itkusilmissä eikä ärsytä.
  Nuo aurinkopuuterit kiinnostavat – entiset vetelevät viimeisiään;)

 • Mysterious M

  Kiitos kommentista Elli:) Näin juuri, että kyllä molemmista voi löytyä huippujuttuja ja ehkä juuri meikkiosastolta edulliset saattavat joskus voittaa kirkkaasti selepuolen. Ihonhoidossa se onkin sitten ihan eri asia:)

 • Mysterious M

  Ihan samoilla linjoilla ollaan:) Minä kun reagoin herkästi, niin yleensä ne selektiivisen ihonhoitotuotteet tai hoitolatuotteet vaan toimivat ihollani parhaiten, jopa putsarit. Ne voisin vaihtaa edullisempaan, jos vain toimisi. Vielä ei ole pahemmin onnistunut. Mutta kyllä näissä sen eron edulliseen usein huomaa.
  Meikkipuolella löytyy sitten parempiakin tuotteita joskus, kun kalliimmista, joten vain testaamallahan se kyllä selviää:) Kuka ei haluaisi säästää näissä, sillä mistä sitä tietää minkä merkin huulipuna tai luomiväri vastaantulevalla henkilöllä on:)

 • Mysterious M

  Tunnistan itsessäni tuota samaa ja sitä haluaa sillä upean näköisellä ja tuoksuisella tuotteella itseään hemmotella:) Mutta aina ei ole mahdollista sitä kallista ostaa, joten hyvä kun on näitä edullisimpiakin vaihtoehtoja:)

 • Mysterious M

  Voi, I feel for you! Tuo halvaus pahus kiusaa sua vielä noin. Mutta pääasia, että löysit itsellesi sopivan tuotteen. Mä en ole vielä saanut essencen ripsaria testattua, sillä toinen neitokainen nappasi osan niistä meikeistä käyttöönsä, mitä olen tapahtumasta saanut, joten pitääkin panna tämä mieleen:) Aurinkopuuterit ovat kyllä varmasti hintaansa nähden hyviä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *