Käsityöt

Nuoren juhlapäivän asu

Kevätjuhlien aika. Ihanin päivä nuorten elämässä, taas hetkeksi. Kesäloma edessä ja kaikki se jännittävä ja ihmeellinen kokematta. Omat muistot kevätjuhlapäivästä olivat aina jännityksen siivittämiä, millainen on todistus ja mikä onkaan keskiarvo. Uusi mekko piti aina tehdä, se kuului rituaaleihin.

Rituaalit näyttävät jatkuvan meidän perheessä, sillä ompelin tyttären ideoiman puvun kevätjuhlapäivään, täältä  ja täältä löytyy muuten postauksia aikaisemmista ompeluksistani hänelle ja siskolleen. Meillä on kyllä tiedossa neljät ylioppilasjuhlatkin, joten mekolle tulee käyttöä myös muuten.

 Nykyisin kun lukiolaiset tietävät etukäteen nuo numeronsa, niin ei sillä tavalla tule niitä jännityshetkiä, kuin itsellä silloin aikoinaan oli, eikä monetkaan panosta juhlapukeutumiseen ja jättävät usein tämän päivän väliin. Vasta lakkiaisiin panostetaan, mutta kukin taaplaa tavallaan.

Tämä mekko tuli tehtyä kangaspalasta, jonka löysin alelaarista ja tästä on minulla vielä jäljellä pätkä, joten jotakin muuta siitä myös ompelen. Väri noissa kirkkaan aurinkoisissa kuvissa, hallelujaa, nyt siis paistaa, on hieman valjumpi, kuin kangas itsessään onkaan.

Mutta materiaali oli aivan ihana. En oikeasti pysty sanomaan, että onko tämä jotain jerseye-kangasta, mutta ihanan laskeutuvaa ja ei rispaannu, joten ei tarvitse huolittelua. Kangas on myös kiitettävän tiivistä, joten ei näy läpi, eikä tarvitse vuorta. Helppoa ommella siis ja joutuisaa. 

Mekko valmistui tällä viikolla ja aamulla tytär huikkasi, että voitko auttaa, vetoketju pamahti rikki. Ei muuten ole ensimmäinen kerta, kun piilovetoketju pettää. No, onneksi juuri eilen oli ostettu ihan muuta työtä varten valkoinen vetoketju, jonka aamusella hätäpäissäni tähän ompelin.  Vartissa sen tein, sillä konekin oli minulle armollinen ja ei käynyt temppuilemaan.  Ei siis ilman draamaa päästy liikkeelle.


Nyt onkin aika lähteä minunkin pukeutumaan ja valmistautumaan ja saan ulkoiluttaa sitä keväällä ja vappuasuksi suunnittelemaa hamosta. Siitä postaus löytyy täältä

Onnea vielä kaikille tänään valmistuneille ja hauskoja juhlia!

14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *