Kosmetiikka

Uusien hiuksien lumo

Mikä ihana fiilis siinä onkaan, kun pääsee kampaajalle. Saa antaa itsensä rentoutua, höpöttää ja juoruta kampaajan kanssa ja odottaa innolla vielä sitä kivaa uudistusta ja miten upeilta hiukset sitten tuntuvat kampaajan jäljiltä.

 Hiukset merkitsevät paljon, niillä voi pilata tai korostaa, tai ne voivat olla mitäänsanomattomat. Kaipa sitä toivoisi aina, että ne toisivat sitä omaa persoonaa oikealla tavalla esille. Varsinkin vanhetessa, sitä tahtoo helposti jäädä koukkuun johonkin nuoruuden hiusmalliin ja ei näe itseään realistisesti. Uusi malli tai väri voi olla kammotus vanhemmalle ihmiselle, kun on tottunut siihen omaan väriinsä. Mutta joskus on hyvä kokeilla uusia tuulia, vaikka maltilla, jos ei muuten uskalla rävävyttää.

Itselle taitaa olla pakkomielle tämä punainen kuparimainen väri ja uskon kuitenkin, että se on minulle juuri se oikea sävy, ihonväriä kun katsoo. Kävin viikko sitten Hair Design Oonalla, sillä onnekkaasti sain vielä ajan hänelle ja pääsin eroon hiukan jo kulahtaneesta lookista, jossa väri oli jo haalistunut ja tukassa oli montaa sävyä oranssista kupariin. Oona oli sitä mieltä, että vaalea oranssimainen sävy korosti silmieni sinisyyttä, joten sehän kuulosti hyvältä.

Minä havittelin nyt uutuuden puuskassa enemmän oranssiin päin ja hitusen kultaan taitetulla kuparilla. Mutta hiuksiin ei aina niin vain tartu se väri, mitä mielisi, vaan sillä saattaa olla oma mieli. Tai sitten kampaajani ei uskaltanut heittäytyä oranssin pauloihin täysillä ja ei uskonut minun olevan tosissaan. Hyvä tästä silti tuli ja uskon, että muutaman pesun jälkeen väri hieman muuttuukin kirkkaammaksi. Pituutta lähti muutama sentti, sillä aion pitää hiuksia joskus kiinni, mikä on ollut välillä todellinen helpotus.

Olen muuten blogiaikojeni alussa ollut brunette jonkin aikaa, mutta ei se ollut minun juttu, sillä tuli aina tunne, että minulla on peruukki päässä.

Minulta kysyttiin kerran näihin kiharoihin liittyen, että olenko koskaan miettinyt toisenlaisia hiuksia ja onko minulle kokeiltu jotain toista mallia? Silloin aloin miettiä, että olisiko syytä tehdä muutos ja luopua kikkuroista? Olenko tosiaan jumittunut samaan malliin vuodesta toiseen? On minulla ollut polkkatukkaa ja lyhyttä tukkaa ja nuorempana pitkää tukkaa, mutta mikä minulle sitten oikein sopisi?

 Pakostakin tässä tulee suorempaa mallia pidettyä, sillä niin ne hiukset kasvaa ja nyt permanentti on kasvanut jo yli puolenvälin. Mutta on vain hankalaa  kuvitella minua suorassa tukassa. Kasvojani pehmentää kihara ja lisäksi harvoille kasvoille täysin suorat hiukset ja se polkkatukka, jota minulle aina tarjotaan, sopii. Täytyisi olla todella klassisen kaunis. Niinpä yritän roikkua kiharoissani ja elvytellä niitä ja niiden jämiä vielä hetken kampaamotuotteilla.

Joico on merkkinä minulle tuntematon, mutta muistan jotakin tästä sarjasta joskus käyttäneeni vai olikohan se tyttäreni. Nyt sain oikein kiharalle suunnattuja tuotteita, joiden tehtävänä olisi saada kiharani jänteviksi ja kiharat näyttämään terveemmiltä. Kuivuushan on monen hiuksen ongelma ja kun on kiharan lisäksi vielä väri, niin onhan se hiukselle rasitusta kerrakseen. Minä joudun vielä ajoittain käyttämään kiharrinta, joten sekin vielä turporasitteena. 

Joico Curl sulfaatiton shampoo, pesee hiukset todella puhtaaksi jo yhdellä kertaa ja  hoitoaine selvittää ihanasti takut ja estää hiuksia pörrööntymästä. Hoitoaineen voi jättää myös hiuksiin ja saada kiharoille tehohoitoa. Tällöin pieni määrä riittää ja levityksen jälkeen kiharoita voi hellästi puristella muotoon. Varmasti nämä tuotteet sopivat juuri otetulle kiharalle tai luonnonkiharalle hiukselle parhaiten.

Joico Curl refreshed suihke tukee myös kiharaa ja antaa väsähtäneelle hiukselle lisää boostia korostaen kiharaa latistamatta. Usein nämä tuotteet, joilla yrität pitkittää kiharan olemassaoloa tekeekin päinvastaisen liikkeen ja hiukset latistuu tai tuntuvat turhan tönköiltä ja tahmeilta. Mahdollisesti silloin tuleekin annosteltua tuotteita liikaa, joten oikean tuotteen ja annostelun suhteen saattaakin joutua etsimään pitkäänkin, jotta paras mahdollinen juuri sinun hiuksellesi löytyy. 

Oma hius ei ole lainkaan perussuomalaisen ohuenohut ja hentonen, vaan todellakin jäykkä lasimainen ja jouhimainen. Siis ärsyttävän haasteellinen laittaa, sillä mikään ei tahdo pysyä siinä. Mutta kun homma tehdään kunnolla ja kunnon tuotteilla, niin silloin se tottelee.

Amika onkin uusi merkki suomessa ja tämä amerikkalainen merkki on vasta rantautunut suomen markkinoille. Muotovaahtoa ja kiharoille tarkoitettua voidetta tässä jo kokeilinkin ja varsinkin tuo voide tuntui tekevän kiharoista jäntevät, mutta kyllä se minulla huikean määrän lakkaa tarvitsee, jotta ne kanssa kestää, oli tuote mikä tahansa. Teen yleensä hitusen kosteaan hiukseen sormikiharat, joilla nukun yön ja avaan vasta aamulla. 


Ihanan söpöt lakka,-kuivashampoo,- ja tuuheuttava suihke saavat odottaa kesän matkustuksia, sillä matkoille on järkevintä säästää nämä pikkupullot.

Onko sinulla hiuspulmia ja millaisia ratkaisuja niihin olet kehitellyt?

Hiustuotteet ovat pr-näytteitä

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *