Lifestyle

Suomi 100 lounas Silja Linella

Kuinka upeaa onkaan esitellä kotikaupunkiani, Helsinkiä kuvissa, näin kauniina päivänä. Aurinkoa viimeinkin ja siitähän tulee tietysti nauttia kunnolla. Puutarhahommia ja siivouksia ja kaikkea olisi tietysti voinut kotosalla harrastaa. Toisin kävi, sillä kaikki muu sai jäädä, kun riensin eilen aamupäivällä kohti Silja Linen satamaa ja Suomi 100- buffet- lounaalle, mekonhelmat hulmuten.

Kyllä nämä laivat kuuluvat niin olennaisena osana meidän kaupunkikuvaan, että vaikea olisi kuvitella satama-aluetta ilman niitä.

Silja Symphony avasi ovensa sadalle median edustajalle, toimittajalle ja bloggaajalle ja tarjosi meille juhlavan Suomi 100 buffet, upeine herkkuineen. Katsastimme pienen pätkän laivan show-esityksistä, ennen kuin siirryimme buffetpöytien ääreen.

Kylläpä tuli juhlava fiilis, kun näimme nämä ihastuttavat  kukkasidoksin koristellut pöydät. Valkoinen on juuri oikea väri luomaan ihanaa juhlan tunnetta. 

Buffetin kokoamisessa on antanut panoksensa club one- jäsenet ja henkilökunta yhdessä, kuunnellen ideoita ja toiveita ja palauttaen myös pöytiin vanhoja suosikkeja, kuten lihamurekkeen, voileipäkakut ja suklaamoussen. Kotimaisuus, kalapöytiin panostaminen ja vegaanit on huomioitu nyt erityisesti Siljan laivoilla, sillä tällä saralla on koettu puutteita ja on ollut aika tehdä parannuksia ruokien suhteen, jotta jokaiselle olisi jotakin. Vegepaatti tarjoaa nyt mm. hummusta, falafeliä, kasvisvartaita, grillattua munakoisoa ja kasviscurrya. 

Varoituksen sana, sillä kuvat voivat aiheuttaa nälän tunnetta ja risteilyhimotusta.


Kyllä siinä oli monenlaisia herkkuja kerrakseen ja tyhjin vatsoin emme sieltä kyllä lähteneet. Mukaan lähtiessämme saimme Fazerin vegekarkkilaatikon ja en kyllä ole aiemmin ajatellut näitä vegepuolen juttuja, mutta nyt se hiukan aukesi minullekin. Karkeissa ja jopa shamppanjassakin voi olla eläinkunnan tuotteita. Vegaanina ei ole ihan helppoa aina löytää suuhunsa laitettavaa, mutta ehkä näillä Siljan laivoilla nyt voi vegaanikin herkutella. Niin ja tietysti me sekasyöjät. 

Oletko menossa tänä kesänä risteilemään?

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *