Käsityöt

Pitsinen kesäneule

Pitkästä aikaa esittelen neuleen, jonka olen saanut valmiiksi. Tämä on kyllä odottanut kuvaamista jo jonkin aikaa, mutta ei ole tullut sellaista sopivaa saumaa, jolloin olisi myös noita kuvaajia paikalla. Lauantaina laivan lounaalla, pyysin blogikolleegaa kuvaamaan, sillä laiva oli päivällä hiljainen ja käytävät tyhjät. Nopeasti nappasimme kuvat ja palasimme takaisin syömään. 

Tämä lanka oli kyllä aivan mahtavan pehmoinen ja juuri se, miltä lanka tuntuu iholle, sillä on niin suuri merkitys, ettei sitä aina edes ymmärrä. Olen useamman neuleen tehnyt milloin mistäkin langasta, koska väri ja lanka itsessään on silmää viehättänyt. Sitten olen ihmetellyt, että miksihän  olen unohtanut jostain syystä näitä neuleita käyttää? No, helpostihan se syy löytyy siitä, että ne ovat tuntuneet liian kovalta ihoa vasten, huonosti hengittäviä tai muuten vain kurjan tuntuisia. Kokeile ihmeessä aina se lanka iholle, ennenkuin ostat ja mielellään kokeile sitä  kyseisestä langasta neulottua mallikappaletta siellä lankakaupan hyllyssä, niin tiedät, miltä se lanka oikeasti neulottuna tuntuu.

Lana Cotton on 50% puuvillaa ja 50% merinovillaa, joten pehmeys ja miellyttävyys saa minulta täydet pisteet, riittävääkin tämä oli, sillä tämän takin lisäksi siitä riitti vielä tyttärelle kesätoppiin lankaa.  Tähän neuletakkiin meni noin 500 g ja tämä on koko S. Mallin kehittelin muuten itse, mutta tuo pitsikuvio on löydetty pinterstin aarreaitasta ja on toki tallennettu neulemallit kansiooni.
Täältä löytyy postaus viime kesänä virkkaamaani kesäiseen takkiin, joka saattaa myös kiinnostaa sinua.

.

Kuvat Tiina Varjus

Lauantainen kesäpäivä oli kerrankin sellainen, että tämä takki oli juuri sopiva sään suhteen. Lämmitti, mutta ei hiostanut ja pieni tuulenvire ei haitannut, takki toimi mainiosti. Mietin vielä tuota kiinnitystä, sillä se on auki edestä. Mitä mieltä olet?

Sinua saattaa myös kiinnostaa  tämä postaus, kuinka kesämekkoa voi tuunata vaikka virkaten.

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *