Käsityöt

Silkkimekosta paita tuunaamalla ja Golden Hour

Tein jälleen kerran pientä kotisiivousta ja heitin pois joskus ompelemani silkkimekon, sellaisen hellemekon, jossa helmat olivat epäsymmetriset. En ollut tuota mekkoa enää pitkään aikaan käyttänyt, sillä se vaati hieman lämpöisempiä rantakelejä taustakseen. Minä sitä katselin ja huomasin siinä kuitenkin pienen mahdollisuuden ja käänsin mekon ylösalaisin. Kappas vain, siitähän saisi kivan paidan, jos sitä hieman tuunailisi ja onhan se ihanaa silkkiä, joten sääli sitä olisi poiskaan heittää. 

Ompelukoneen äärellä vietin alle tunnin ja paita oli valmis. Ihanan ilmava ja kevyt, eikä hiosta, varsinkaan näillä säillä. Mutta eihän silkki tee sitä muutenkaan. Kuvauspaikaksi valikoitui lähettyvillä oleva ihana rypsipelto ja se sopikin hyvin, sillä huumaannuin äskettäin uudesta tuoksusta, joka sopi hyvin tähän hetkeen, hetkeen ennen auringonlaskua, keltaisten kukkasten taustavoimin. 

 

L`occitanelta on tullut Terre De Lumiere tuoksu, johon inspiraatio on saatu kultaisesta hetkestä, ennen auringonlaskua.  Tuoksussa päätuoksuna ovat pippurinen rosee ja italialainen bergamontti. Sydäntuoksussa laventeli ja hunaja. Pohjalla akaasia, karvasmanteliöljy ja tonkapapu. Ihastuttavaan itämaiseen tuoksuun, joka kiehtoo mausteisuudellaan ja hitusen makeudellaan, on viehtynyt myös vanhempi tyttäreni, vaikka tuoksu on aika voimakas.  Tätä ei kannata suhkia liikaa, joten maltilla. Sopii kyllä hyvin kesään.

 Paidassa ei siis ole kuin kaksi saumaa, kimonomallinen sivusauma ja hihansauma yhdistettynä. Pääntie päärmättynä ja hihansuihin tein pienet kuminauhakiristykset siksakkaamalla kapeaa kuminauhaa. Helppo ja nopea ja minusta siitä tuli aika hauska. Suosittelen tämän tyylisen paidan kanssa kyllä kapeaa alaosaa, joten minulla on kapeat verkkarimalliset housut. Täällä on myös postaus tuunaamisesta, joka voisi sinua myös kiinnostaa.

Ei taida tästä minun konmarittamisesta koskaan tulla tolkkua.

Tuoksu on pr-näyte

14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *