Muoti

Fashion Center

 Kuva Aleksi Makkonen

Torstaiaamu alkoi Vantaan Vehkalassa, Fashion Centerin media-aamulla. Meiltä löytyi helposti bussiyhteydet Vantaan puolelle ja siitä jatkoin vielä junalla, eikä matkaan mennyt kuin puoli tuntia. Keskustasta juna P-kiidättää Vehkalaan 20 minuutissa ja isoa Fashion Centerin  rakennusta ei voi olla huomaamatta. Moni valitteli, ettei navigaattori löydä helposti paikalle, mutta tähänkin tulee varmasti parannus ja parkkipaikoista ei ainakaan ole pulaa, kun tänne tiensä löytää.

Media-aamun brunssi-kattaus oli silmänilo ja mielellään kauniisti aseteltuja herkkuja kuvasi, puhumattakaan nauttimisesta. Saimme kuulla syömisen lomassa tarinaa tämän rakennuksen ja perustamisen lähtökohdistä.


 Fashion Center syntyi tarpeesta luoda kasvumahdollisuuksia muotialan toimijoille ja koska eletään parhaillaan muodin  nousukautta, haluttiin rakentaa  muodin toimitalo. Fashion Center  on muotialan pienyrittäjien toimitalo, kauppiaiden shopping center eli sisäänostajien kauppakeskus. Saman katon alla on 49 yritystä, jotka edustavat 200 vaate,-kenkä- ja asustebrädiä. Tämä mahdollistaa muotialan toimijoiden tiivimmän yhteistyön ja näin ollen mahdollistaa myös kasvua muodin ja muotikaupan alalle. 

Muistan itse vierailleeni muutamia kertoja edellisessä, Oulunkylässä sijainneessa Fashion Centerissä ja kuluttajille suunnatussa ystävämyynneissä. Oulunkylän tienoo oli tupaten täynnä autoja ja sitä tungosta, kun ihmisiä pakkasi sisälle ja hamstrasi vaatteita hullun lailla. Se rakennus oli auttamatton pieni tämmöisille tapahtumille ja kävi hiukan ahdistavaksi, joten lopetin tuon tungoksen takia siellä käymisen.Nyt on siis luvassa tilaa, kun ystävämyyntiä tai muuta tapahtumaa muodin alalla järjestetään. Tilat mahdollistavat myös muotinäytösten yms. pitämisen, koska tilaa voi vuokrata ja löytyypä myös tuotekuvausstudio, ammattitasoisten muotikuvausten tekoon, mikäli haluaa vaatteita kuvalainaan ja niistä tehdä juttuja. Fashion Center on ollut jo nyt menestys, sillä se on täynnä ja toista rakennusta suunnitellaan nousevaksi viereen jo vuonna 2018. Väliaikaisesti vuokrattavia tiloja ovat Fashion Plaza, Fashion Garage ja Fashion Lounge.Kuluttajat pääsevät osalliseksi Fashion Centerin tarjonnasta, sillä kesän aikana avataan Fashioncenteroutlet.com. Outlet toimii sekä verkkokauppana, että kivijalkaliikkeenä. Täältä saattaa tehdä edullisia löytöjä, sillä esillä olleet vaatteet, kengät ja asusteet täytyy saada käsistä pois, koska seuraava sesonki on käsillä. 


Lopuksi saimme kierrellä katsomassa showroomeja, tosin joillakin oli vielä tuotteita tulossa ja hyllyissä vain muutamia kappaleita, sillä Fashion Center oli avattu vasta toukokuulla.  Mutta seuraava sesonkihan on ovella, syksy. No, sitä ei itse vielä halua miettiä, mutta muodissa mennään aina edellä.

Kiitokset kutsusta. Mukavaa oli ja toivottavasti tänne käy kutsu uudelleen. Kiitos myös seurasta Souliina!

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *