Kosmetiikka

Neljä edullista ripsiväriä testissä

Silmät on sielun peili. Silmistä sen näkee. Tähtisilmät, joihin lumouduin.  No, tätä fraasitteluahan voisi jatkaa loputtomiin. Silmät vain ovat se osa kasvoissa, joihin eniten kiinnitetään huomiota ja joita on korostettu iät ja ajat, jo Kleopatran ajoista lähtien. 


Kuinka kauniit silmät sitten saadaan aikaiseksi, jos ei ole syntynyt tähtisilmäksi?

Vastaus on tietysti, että toimivalla ja laadukkaalla ripsivärillä. Nykyisin moni vastaisi tietysti, että otattamalla ripsienpidennykset, mutta itse en ole vielä sitä kokeillut, sillä en ole nähnyt yhtään ripset laittanutta, jonka takia olisin niin ihastunut, että olisin rynnännyt itse myös sellaiset hankkimaan. Toinen syy on varmasti myös se, että rakastan saunomista ja en osaisi olla hieromatta silmiäni ja allergiatkin saattavat olla tässä asiassa riesana.  

Aikaisemmin tein juttua edullisesta kosmetiikasta ja siitä voit lukea täältä. Nyt halusin testata ripsivärejä, jotka kestäisivät myös minun silmissäni. Sain testiin neljä ripsiväriä, joista osasta olin myös kuullut hyvää ja osaa en ollut koskaan kokeillut, saati kuullut.

Minun ongelmani ovat

  • silmän malli, raskaat luomet
  • vuotavat silmät: tuuli, siitepöly, aurinko, herkistely
  • rasvoittuvat luomet, ripset osuvat luomiin ja vedenkestävä mascara sulaa ja suttaa luomet

Testailun aikana oli todella kosteaa, satoi siis kaatamalla ja välillä oli sitten niin kirkasta, että silmät tuppasi vuotamaan, mutta täytyy sanoa, että jos suoranaisesti kasvoille ja silmiin ei satanut vettä, niin kaikki ripsivärit kestivät jonkin verran kosteutta.

Muotoilu


Itselle mikään erikoinen muotoilu ripsiväriputkilossa ei ole lainkaan tärkeää, kunhan puteli pysyy kädessä, joten saa olla kokoa, muttei liikaa, jotta sen voi kuljettaa helposti mukana. 

Harjan muotoilulla sen sijaan on merkitystä. Liian iso harja sutii ohi ja hienosäätöä on hankala tehdä. En ole itse havainnut suurta eroa myöskään siinä, että erikoinen harja saisi ripset näyttävimmiksi, enemmän minusta vaakakupissa painaa se, mitä putkolossa on sisällä. 

Toki harjan täytyy olla tukeva ja riittävän suuri, minä mieluiten käytän perusharjaa, jolla pääsee silmänurkkiin ja pystyy harjaamaan ripsivärin pystyasennossa myös alaripsiin. Liian pienellä harjalla harjaaminen on hidasta, sillä en halua harjata jokaista ripseä erikseen.

Mascara

Millainen mascaran koostumus on mieluinen ja toimiva, riippuu tietenkin siitä, mitä siltä ripsiväriltä odottaa. Minä pidän tietysti tuuheuttavista ja pidentävistä sekä sellaisesta koostumuksesta, joka pysyy ainakin sen työpäivän, mieluiten vielä kauemmin.

 Eniten harmittelen ripsivärien liiallista juoksevuutta alussa ja tuntuu, ettei massaa saa millään ripsiinsä. Vasta ajan kuluttua moni ripsiväri, joka alussa on saattanut olla hieman pliisu, onkin tekeydyttyään noussut suosikiksi, mutta mielellään haluaisin ripsivärini olevan sellaisen jo heti alussa. 

Näissä ajatuksissa lähdin testaamaan tuotteita.

 1.Cien Volume mascara:

 Harja normaalikokoinen, levittyi hyvin ja teki ohuehkot ripset eikä mainittavammin tuuheuttanut, voimakas tuoksu, joka häiritsi,varisi pitkin päivää.

2.Cien Waterproof mascara:

Harja on  pieni, mutta toimiva, sillä sain tällä kivasti pituutta ripsiin lisää. Voimakas tuoksu hiukan häritsi. Hyvä kestävyys ja yllättävän hyvin vedenkestäväksi lähtee pesemällä pois, mutta iholta poistamiseen sitten piti käyttää öljymäistä poistoainetta.

Cien ripsivärit ovat edullisimmat kokeilemani ripsivärit, joten siihen nähden molemmat ovat ok. Hinta Lidlissä noin 4 e                     
                                                                                  

3. Mascara by Ellos: 

Minulle täysin uusi merkki, harja on pienehkö, mutta normaaliuden rajoissa, massa paksuhkoa, joka toimi suhteellisen hyvin heti alussa. Näyttävyyttä sai, kun harjasi kaksi kerrosta, pysyi suhteellisen hyvin, ei varissut päviän aikana. Hinta 7.90 e        


4. Isadora Insane volume lash styler :

Erikoinen harja vaatii aluksi totuttelua, siinä on hauskasti suunniteltu niin, että erikoisharjassa on kolme eri säiliötä, johon massa varastoituu ja sillä saa harjattua joka vedolla runsaasti massaa. Massa oli juuri sopivaa ja teki jo ensimmäisellä kerralla näyttävät, tuuheat ja pitkät ripset.

 Harjan kaarevan puolen jäykemmät harjakset erottelevat ripset ja suoran puolen pehmeämmät harjakset tuovat lisää massaa ripsiin tehden niistä tuuheammat. Tätä oli ilo käyttää ja ripsiväri pysyi siistinä koko pitkän päivän. Ehdoton suosikki. Niin ja pakko myöntää, että erikoinen harja teki tehtävänsä tällä kertaa.   

 Pakko vielä kertoa yhdestä toisesta suosikistani, nimittäin Makiash merkin ohuenohuen viivan piirtävästä eyelinerista, joka myös on vedenkestävä. Jopa minulla se pysyy normaaliolosuhteissa hyvin, mutta ne rasvoittuvat luomet saattavat joskus tuhria kyllä tuota viivaa. Olen siis erityinen näiden silmien kanssa, mutta tämä on pitkään aikaan tuote, joka kuitenkin pysyy minulla parhaiten.

Loppuun vielä sananen silmän ympäryksen herkästä ihosta. Jotta tähtisilmät loistavat kauniisti, on hyvä huolehtia silmienympäryksestä ja itse olen viime aikoina päivisin käyttänyt tätä Clarinsin Instant eye reviver voidetta, jossa on ihana viilentävä pää. Voidetta annostellaan puristamalla tuubia ja metallipuolen päällä sitten voidaan hieroa voide ihoon. Hygienistä, mutta ennen kaikkea kylmä metalli rauhoittaa ihanasti turvonneita luomia. Kyllä, kärsin myös niistä aamuisin, mutta tämä auttaa.

Olisi kyllä aika mageeta omistaa näin siniset silmät. Eikö?

Oliko ripsiväreissä tuttuja tuotteita? 
tuotteet pr-näytteitä

14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *