Lifestyle

Hehkuva hortensia ja kynnet kesän juhlaan

Hehkuva hortensia on kaunis näky puutarhassa ja ruukussa. Minulla se on vain ruukkukasvina, mutta istutin kyllä nyt keväällä yhden sortin hortensian pihallekin, joten sen kukkimista odotellessa. Väri näissä hortensioissa hauskasti tuntuu muuttuvan mullan happamuuden mukaan. Tuli vuosi sitten opittua, että sen mullan on oltava sitä rodo-multaa, tai kukka kuolee ja näin melkein kävikin, kun ajattelematta törkkasin sen tavalliseen multaan. 

Äitini oli oikein kasvien ja kukkien kasvattaja, mutta eipä tyttärestä ole kyllä tähän hommaan. No toisaalta, eikö näytä aika herkullisen väriseltä ja ihan eloisalta, että on tässä kuulkaas jotain osattu. Pakko myöntää, että luonto on hoitanut kastelun, joten se on hoitunut sitten vähän niinkuin vahingossa. Hyvä niin. 

Kynnetkin olen ajattelematta lakannut samalla värillä, joten Isadoran Pink Lemonade sointuu kauniisti kukkaterttujen kanssa samassa sävyssä. Juhannuksen viettoon tämä väri kävisi myös. Kynnet olen saanut nyt pysymään pahemmin liuskottumatta, apuna olen käyttänyt Mavala Strongia, kynnen kovettajaa. 


Kaunis kimalteleva Isadoran Pink Glow koristi kynsiäni viime viikolla ja nehän sointuu kivasti taas noiden miniruusujen kanssa yhteen. Toinen mahdollinen keskikesän juhlaan sopiva sävy voisi olla myös tämä.

Ruusut ovat pari vuotta sitten kunnostamassani työkalupakissa. Tämä vaatii aina hiukan kikkailua, että kukkaset täällä hengissä pysyvät ja pakki kärsii myös tuosta kastelusta, joten paras mahdollinen tämä ei kukkasille ole. Mutta minä pidän siinä välillä kukkasia kuitenkin, kaiken uhalla.

Juhannusruusujen aikaan sopii kynnet lakata vaikka valkoisella ja Isadoran Glamour White kuulostaa jo nimensä puolesta juhlavalta. Tätä varmaankin lakkaan sitten juhannukseksi kynsiin. Pitäisi vain saada hiukan päivetystä käsiin, jolloin valkoinen näyttäisi kauniimmalta.


Parvekkeelle olen somistanut vain muutaman kukkasen, sillä siellä tulee niin vähän oleskeltua ja lasitettuna, kun päivä paistaa aamusta iltaan, siellä ei kovin moni kasvi edes menesty. Ruusut pärjää, jos minä vain muistan ne kastella, sekä muutama yrtti siellä on myöskin, vielä hengissä. Basilikaa en saa onnistumaan muuten kuin ruukussa, joten olkoon siellä sitten. Toisaalta hassuinta tässä on se, etten koskaan ruokaa laittaessani edes muista että minulla olisi basilikaa parvekkeella tarjolla, joten vähän hölmöä sitä on kasvatella muuten vaan. Tässä on nyt syytä tehdä parannus.


Työkaveri muisti minua, ennen lomalle jäämistään, isolla hortensialla, joka on sininen ja sitä varmasti kuvailen seuraavaksi, kunhan se on loistossaan. Nyt tulee jo paineita, sillä minulla on kaikkiaan kolme hortensiaa ja kaikki pitäisi pitää elossa. Lisäksi sain nimelläni varustetun kynttilän. Hauska idea vaikka nimipäivälahjaksi tai tuliaiseksi mökille. Se sopi hyvin tänne parvekkeelle, joten tähän lauseeseen on hyvä päättää: Minna on sanansa mittainen ihminen. 


Kynsilakat pr-tuotteita

20 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *