Lifestyle

Rodopuisto ja valon tuoksu


Kukapa ei voisi olla ihastelematta kauniita ja hehkeitä kukkasia! Vietimme nimittäin juhannusta kaupungissa näin parisuhteen merkeissä, sillä tyttäret olivat jälleen omilla teillään. Lähdimme juhannusaattona, sään vielä ollessa suhteellisen poutainen, kohti rodopuistoa, joka sijaitsee Pohjois-Haagassa. Mieskään ei ollut koskaan tästä kuullut, vaikka pikkupoikana oli näillä seuduin pyörinytkin. 

Tätä puistoa on kasvatettu 1970-luvun alusta lähtien, joten kauniisti on saatu rodot kasvamaan. Rodoa minä en ole parista yrityksestä huolimatta saanut menestymään omalla pihalla, mutta se nyt ei ole uutinen eikä mikään. Taisi loukkaantua mokoma, kun siirsin sitä toisaalle ja luulin sen voivan tilavammassa paikassa paremmin ja sehän veti herneen nenään ja kupsahti välittömästi.

Täällä puistossa ei ollut sitä pelkoa, etteivät kukat kasvaisi. Jopa kahdeksan hehtaarin aueelta löytyy 3000 alppiruusuristeytymää. Korkeiksi, noin  2-5 meriä kasvaneet rodot olivat kyllä uljaita suurine, näyttävine kukintoineen.


Kyllä oli muutama muukin tehnyt saman päätöksen lähteä kukkatarhaan ja jonotella sai, että pystyi rauhassa rodoja kuvaamaan. Kieltämättä siinä meinasi kyllä itselläkin karata käsistä tuo kuvaaminen, sillä kukat olivat kyllä niin henkeä salpaavan kauniita. 

Koska kevät ja tämä alkukesä ovat olleet niin kylmiä, ovat kasvien kukinnatkin myöhässä ja näin ennätimme mekin vielä käydä ihastelemassa näitä kaunottaria. Osa näistä olikin jo nuupahtanut, mutta kyllä siellä vielä kauniita kukintoja löytyi. Yleensä rodot kukkivat kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa, joten tarkkana täytyy olla ajankohdan suhteen, jos niitä haluaa nähdä loistossaan.


Kauniissa ympäristössä sopi myös kuvata tämä tyylikäs ja herkkä Valon tuoksu, Eau De Lumiere, Kenzolta. Kuten eivät rodot, niin ei myöskään valo tuoksu miltään, mutta se koetaan äärimmäisen kauniina ja vahvana asiana. Valon avullahan kukat saadaan kasvamaan, joten se henkii elämää.

Tähän tuoksuun on valittu kaksi naisellista tuoksukomponenttia: jasmiini ja ruusu. 

Alkutuoksussa raikkaana ja energisenä esiintyy Calabrian Bergamotti.

 Bulgarian ruusu on tarinan sydän ja hunajana ruusun rinnalle valittin auringon paahtama Sambac- jasmiini.

Pohjatuoksussa valkoisten myskien pehmeys ja aistillisuus kokoavat tuoksun.

Raikas tuoksu, joka elegantissa, kaarevassa pullossa vetää puoleensa. Puhdas ja energinen ja hitusen tuoksussa esiintyy rakastamaani mausteisuutta, joten ei ole liian makeahko. Olen täysin tämän lumoissa ja kesäksi ehdotan tätä sinulle, joka et pidä liian voimallisesta tuoksusta.

Pääsimme miehen kanssa tuolta ihmeesti kuivana autolle, mutta kyllä se sade heti sitten alkoikin, taas vaihteeksi. Puisto on kaunis paikka vierailla, joten kannattaa piipahtaa ihastelemassa kukkasia. Mikäli kukinnot ovat jo huonona, niin täytyy muistaa ottaa sitten ensi keväänä tämä paikka vierailukohteeksi. 

Onko tämä puisto sinulle tuttu? 
Tuoksu pr-näyte

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *