Käsityöt

Rakukeramiikkalaatta uudistui tuunaten


Vuosia sitten harrastin keramiikkatöitä ja monenlaisia juttuja sain kursseilla toteuttaakin. Aina ei kaikista tullut niin upeita lopputuloksia, mitä oli sunnitellut, joten usein sai omien kättensä töihin pettyä.

 Rakukeramiikka on todella kiehtovaa ja siihen me kaikki kurssilaiset panostimme ja innoissamme odotimme noita kertoja, kun savustuspöntössä poltimme töitä ja lasitusten värien upea kirjo paljastui aina loppumetreillä. Poltto on nopea ja tarvitaan lisäksi olkia ja sahanpuruja ja pieniä risuroskia ja kylmää vettä, sekä joskus luntakin. Tuli joko ihan upea, ihan hyvä tai täysi susi.

Yleensä ne työt sitten hetken päästä päätyi roskiin ja niin oli tämäkin laatta sinne joutumassa. Koska tuonne pihalle voi kivasti ujutella kaikkia somistuksia, niin myös tämä lattaa saa mahdollisesti uuden tehtävän pihasomisteena.


Laatan tuunaamiseen käytin rinkkoutuneen peilin sirpaleita. Pihalla ollut peili oli unohtunut kiinnittää talven jälkeen seinään, joten myrskytuuli kaatoi sen ja osa peilistä rikkoontui. Tämä oli jo toinen kerta, kun sama peili meni pirstaleiksi ja sen vuoksi olikin päätynyt pihalle. No, puolet jäi jäljelle ja puolet rikkoontui ja nämä sirpaleet saavat nyt tuoda onnea uudessa muodossaan. 


Liimailin nuo epäonnistuneet hepat piiloon peilien alle ja tämä laatta saa nyt somistaa terassia ja toivottavasti säikyttää pahuksen linnut pois likaamasta meidän terassia. 


Tämä laatta kyllä hakee vielä paikkaansa, sillä meillä on miehen loman alkaessa tarkoitus hieman siistiä kulahtanutta terassia ja kalusteita.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.