Käsityöt

Huonon hiuspäivän pelastaja


Huono hiuspäivä? Ei hätää, ompele vaikka hiuslenkki vanhoista tilkuista, niin saat tilkkukasaa hävitettyä kierrättäen ja hiukset sutaistua vaikka nutturalle, poissa silmiltä. Kesäpäivänä saat pienen koululaisen mahdollisesti innostumaan ompelemisesta ja mankuminen: ”ei ole mitään tekemistä”, saattaa loppua. 

Nämä on helppo toteuttaa tosiaan vaikka alakoululaisen ja materiaaliksi kelpaa joustava kangas tai mikä vaan vanha t-paita, jos sinulta ei löydy muuten sopivaa materiaalia. Olisi hyvä, jos kangas venyisi hiukan, jotta ompelutikit eivät ratkea, kun kiedot lenkkiä hiuksiisi.

Minulta oli jäänyt talven ompeluista muutama kaistale viinipunaista samettitrikoota, josta leikkasin haluamani suikaleen. Kokonaispituus on noin 25-30 cm, riippuen siitä kuinka paljon haluat ryppyjä lenkkiin. Leveyden voit itse määritellä, mutta minulla se oli noin 10 cm. 

Ompele suikale lenkiksi, lyhyet päät yhteen ommellen joustavalla tikillä. Pieni siksak ajaa asian. Ompele lenkin reunat vastakkain, taittaen reunat sisään päin. Jätä pieni aukko kuminauhan pujottamista varten. Kuminauhan pituuden voi säätää pujottamisen jälkeen sopivaksi ja ommella kuminauhan päät yhteen.

 Tikkaa lenkin aukko umpeen ja lenkki on valmis. Tällä pelastaa monen huonon hiuspäivän, kun saa hiukset kiinni ja vaikka pikku nutturalle tämän avulla. Kangas ei myöskään kuluta hiusta niin kuin pelkkä hiuslenkki. 

Innostuin myös ompelemaan loppupalasta päänauhan meikinpesua varten. Näitä ei ole koskaan liikaa ja usein ne kulkeutuu pois kylpyhuoneesta, missä niitä yleensä tarvitsee. Lisäksi tätä voi käyttää vaikka hikijumpassa. Sama idea, mutta leveämpi versio ja ei tarvita kuminauhaa. Mittaile päänympärys ja sovittele sopivaksi ja sitten vain surautat koneella tikin ja se on siinä.

Huonon hiuspäivän saattaa pelastaa myös kunnolliset hiustuotteet. Minun jääräpää hiuskuontaloni vaatii järeät aseet, jotta kiharan saa pysymään. Olen käyttänyt viime ajat kiharoiden tukemiseen ja viimeistelyyn Biozell Professional Strong Hold Fiber Wax eli kuituvahaa, joka on aikamoinen, tönkkö ja tahmaavaa tuote. Mutta sitä ei kannata säikähtää, vaan sitä annostellaan vähän kämmeniin ja hierotaan kämmenten välissä aktivoimalla kuidut ja työstetään osio kerrallaan hiuksiin. Toimii meikäläisellä, kun hiuksia voi uudelleen työstää. Mutta ei kannata laittaa liikaa. Sopii myös pitkien hiusten erotteluun ja viimeistelyyn. Voit tehdä myös uima-allasalueen ”wetlookin” käyttämällä tätä tuotetta märkään hiukseen ja kampaamalla hiukset taaksepäin.

Tyttärien pitkät hiukset ovat saaneet viime aikoina nauttia Four Reasons tehokosteuttavista shampoista ja hoitoaineista. Mukana sheavoita, herneproteiini, luonnon betaiini ja glyseroli, jotka antavat kiiltoa hiuksille ja hellivät latistamatta. Intensiivihoitoa voi käyttää myös naamiona, sillä sen sisältämä B5-provitamiini rakennepaikkaa ja vahvistaa hiuksia. 

Kesän suosikit ovat tietysti sarjan Summer tuotteet ja shampoota voi käyttää myös suihkusaippuana. Mikä kiva idea olisi ommella hiuslenkki tai panta ja viedä näitä kesäshampoita vaikka sinne mökille tuliaiseksi. Mökkivierailijoistahan kirjoitinkin postauksen,

Pitihän pienen assarinkin saapua paikalle tarkistamaan kuvattavat lenksut ja tuotteet. 

Oliko tämä hiuslenkin ohje jo sinulle tuttu? Nämähän olivat muotia myös aikoja sitten ja nyt ovat tulleet taas takaisin.

Hiustuotteet pr-näytteitä

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *