Lifestyle

Miten viettää hääpäivä?


Meillä on tänään 21. hääpäivä. Mitenkäs me hääpäivän vietimme? No, minä olen lomalla ja mies vielä töissä, tosin huomisen jälkeen hänelläkin alkaa se ansaittu loma. Lisäksi miesparka sai kunnon flunssan ja hiukan siipi maassa ja köhien on mennyt nämä viime päivät. Ei tähän hätään ollut mitään järkeä lähteä edes ulos syömään. Ennättäähän sitä vaikka huomennakin, jos vaan olo hänellä paranee.

Miten sitä hääpäivää tulisi viettää tai yleensä vietetään? Leffoissahan usein hössötetään kovinkin hääpäivistä ja siitä, kuinka kamalaa on jos mies sen päivän unohtaa. Yleensä se unohtaja tuntuu olevan mies näissä leffoissa, tiedä sitten pitäneekö arkielämässä paikkansa. Meillä sitä ei ole koskaan kyllä unohdettu, kumpainenkaan, mutta päivän juhlistamista on siirretty töiden tai muiden juttujen takia.

Leffoissa myös avioparit hääpäivänä antavat huikeita lahjoja toisilleen ja voi sitä, joka sitä lahjaa ei ole ostanut, silloin koko avioliitto on merkityksetön ja rakkaus mennyttä. No, onneksi se tosielämässä ei näin ole. Meillä ei ole pahemmin osteltu lahjoja hääpäivinä, muutamaa lukuunottamatta.

Usein me olemme matkoilla hääpäivän aikoihin koko perheen kanssa, heinäkuu kun on ja käymme yhdessä syömässä jossakin vähän paremmassa ravintolassa siellä matkakohteessa. Päivällä ei ole ollut niin väliä, jos matkustaminen on sattunut vaikka juuri tälle kyseiselle päivälle, se on saattanut olla sitten se seuraava päivä.

Olen kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka usein juuri facebookissa hehkutetaan omaa rakasta ja ihanaa yhteiseloa, vaikka tilanne saattaa olla juurikin päinvastainen. Joskus sitä ihmettelee, että onko väliä hienon hääpäivän järjestämisestä, jos elämä arjessa on kaikkea muuta.

 Luin surullisen jutun tässä muutamia päiviä sitten miehestä, joka hehkutti vaimoaan ja rakkauttaan facebookissa kaikille ystävilleen ja latasi hääpäivän kuvia seinälleen ja sen jälkeen surmasi vaimonsa ja itsensä. Pistää kyllä hiljaiseksi.


Rakkaus on kaikkea muutakin, kuin romanttisen hääpäivän viettoa, tosin kyllä se kelpaa, en ole sitä missään nimessä vastaan. Mutta arjen kuvioissa on pakko soveltaa, jottei näistä tule turhan suuria juttuja, joista saa vaikkapa riidan aikaiseksi.

Rakkauttahan se on, että etsii ja miettii vaimon apuna kuvauspaikkoja testiin saaduille hurmaaville Oscar de la Rentan tuoksuille. Tämä siksi, että välittää ja haluaa auttaa. Retkeilemään mentiin joka tapauksessa, joten samalla siinä oli kiva katsastaa kuvauspaikkoja ja kuvatakin.

Tuoksu on muuten nimeltään Eau d`Oscar Orange Flower, jossa italian bergamontti, neroli ja mandariiniöljy antavat pirteän hedelmäisen aloituksen tuoksulle. Sydäntuoksussa kielo, appelsiinkinkukka ja jasmiini viettelevät ja pohjatuoksussa vaalea puu, valkoinen meripihka ja ihon myskit viimeistelevät tämän kesäisen ihanuuden.


2017 on Oscar de la Renta- tuoksujen 40-vuotisjuhlavuosi. Oscar on edelleen moderni klassikkotuoksu, joka on kunnianosoitus naisille. Romanttisuus, tyylikkyys ja hienostuneisuus kuvaa hyvin Oscar tuoksua. 

Tuoksun alussa bergamontti, neilikka ja korianteri, sydäntuoksussa iiris, jasmiini ja ruusu sekä pohjalla opoponax, myski ja vetiver.

Muistan elävästi tämän tuoksun, sillä olin hankkinut sen sinä kesänä, kun lähdin viettämään vuotta Washington DC:n lähelle. Miten kaikki palaakaan mieleen tätä tuoksua nuuhkittuani. Perheen äiti tuolloin osti minulle joululahjaksi uuden Oscar parfyymin, entisen loputtua, saippuan ja vartalovoiteen kera. Olin iloinen, kun sain jatkaa Oscarin kanssa vielä seuraavaan kesään. Iloinen olen nytkin ja nyt näitä Oscareita on kaksi erilaista, mutta tavallaan näissä on toki jotakin samaa.

Oletko sinä tutustunut aikoinasi jo Oscariin ja nyt tähän uutuuteen eau d`Oscar Flower?
Entä miten te vietätte hääpäiväänne? Onko se aina jämptisti oikea päivä, vai siirrättekö te päivän viettoa koskaan?

Tuoksut pr-näytteitä

8 Comments

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Hääpäivää on vietetty usein seuraavana viikonloppuna. Muutama vuosi sitten siirsimme hääpäivän viettoa viikoilla, kun isäni hautajaiset olivat tulossa parin päivän sisään, eikä fiilistä tietenkään ollut. Meillä molemmilla on syntymäpäivät pari viikkoa ennen hääpäivää, joten välillä on synttäreitä ja hääpäivääkin juhlittu yhdessä vaikka niin, että olen antanut miehelle syntymäpäivälahjaksi illallisen jossain kivassa ravintolassa ja syömään on menty sitten hääpäivänä.

 • Outi Krimou/Outi's life

  Me yleensä vietetään hääpäivää ihan kotosalla. Syödään kakkua ja juodaan cocista ja jos oikein hurjiksi heittäydytään, niin saatetaan vuokrata leffakin. Minusta on kiva kerran pari vuodessa hehkuttaa omaa miestäni, koska hän on ne hehkutukset ansainnut. Minähän olen oikeasti Siiri Siirappi ?

 • Jonna H.

  Varmaan kamala sanoa, mutta me ei muisteta koskaan viettää hääpäivää, viikko hääpäivän jälkeen, yleensä muistetaan, että ai niin se meni. Tän vuoksi meillä jokainen päivä on hääpäivä, niin ei tarvi erikseen juhlia. 😉

 • Mysterious M

  Kuulostaa järkevältä ja käytännölliseltä. Eihän se pitäisi olla päivästä kiinni. Toisaalta kuitenkin kiva kun on se päivä, jota voi sitten kaihoisasti muistella. Aina se ei vain onnistu tuo juhliminen:)

 • Mysterious M

  Meillä myös, kun lapset oli pieniä ja hoitajia ei kovin ollut tarjolla, päädyttiin istumaan meidän terassilla ja syömään jotakin hyvää ja juomaan lasit kuohuvaa. Lapset laitettiin nukkumaan, joten kyllä se noinkin onnistui:) Nyt ei enää niitä lapsosia kovin näy kotosalla….:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *