Käsityöt

Off the shoulder- vinkki miesten paidan tuunaamiseen

Tämän hetken kuumin trendi on off the shoulder-paita ja niitä näkyy sekä katukuvassa, että myös blogeissa. Miesten paidat ovat nyt myös kuumaa kamaa tuunauksiin ja niitä varmasti jokaisen miehen varastoista löytyy. Niinkuin tuo minun mieheni paita kuvassa, ei muuta ongelmaa kuin, että kaulus on kulunut puhki. Niin on paljon käytetty tätäkin paitaa. 

Kun mies tämän minulle antoi pois heitettäväksi, mietin, että hyvänen aika miten miesten paidassa onkin ihana laatu, eihän tätä raaski pois heittää. Toisaalta, olihan tämä jo minulla tiedossa, kun olen näitä muutaman miehelle ostanut lahjaksi. Laatua ja hintaa löytyy, mutta nämä myös käytetään loppuun asti, toisin kuin monet naisten vaatteet. 

En siis malttanut heittää tätä noin vain pois, sillä sisäinen tuunaaja minussa alkoi hekumoida kaikenlaisilla asuilla ja mahdollisuuksilla. Jostakin oli aloitettava, joten tutkin pinterestiä sekä katselin blogeja. Löysin useamman idean paidan tuunaukseen ja innostuin tuosta off shoulder-tyylistä. 

Tässä on ohje minun tuunaamaan paitaan:
Paita käännetään niin, että napit tulevat taakse, tai ne voi leikata pois, niinkuin minä tein, sillä paita oli minulle turhan iso.

  •       Leikkaa paidasta kaulus pois ja tee pääntie leikaten se kuvassa olevalla tavalla, hieman kaarrokkeen muotoon.


         

  • Leikkaa irti kalvosimet ja leikkaa hihat sopivan pituisiksi. 
  • Leikkaa nappilistat pois ja ompele sauma kiinni tai jätä paikoilleen, miten itselle sopii.


  • Huomioi, että kaarrokkeeseen kannattaa ommella pienet vekit olkapäiden kohdalle, jotta saat ommeltua siistin nauhakujan. Tee nauhakujasta noin kahden sentin levyinen ja jätä pieni aukko kuminauhan pujottamista varten.                                                                                                   
  • Pujota 1,5 cm levyinen kuminauha nauhakujaan ja sovita itsellesi sopiva leveys testaamalla. Älä tee liian tiukkaa, sillä paita nousee ikävästi ylös kaulaan, kun nostat käsiäsi. 

  • Ompele hihansuut päärmäten.


Tämmöinen tuunaus tuli. En varsinaisesti ole sinisen ystävä, mutta tämä nyt oli alkusysäys miestenpaita-tuuniluun ja tämä sininen nyt sattui olemaan se rikki mennyt. Kieli pitkällä täällä nyt odotellaan, jos joku muukin paita miehellä on mennyt siihen kuntoon, että sitä pääsee tuunaamaan. Kyllä mies lupasi paitoja hommata tuunattavaksi, kunhan ennättää kaappiansa siivota. Tytärkin innostui, joten uskoisin, että olemme taas oikealla tiellä tämän kierrätyksen suhteen. 
Innostuitko sinä tästä helposta ideasta ja sen toteuttamisesta?

18 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *