Kosmetiikka

Mitä kasvojen iholle aurinkoon?


Mitä kasvojen iholle aurinkoon?

Miten suojella ihoa ja mitä laittaa kasvojen iholle aurinkoon, kun matkaa etelän lämpöön? Olen aiemminkin täällä kertonut millaisten ongelmien kanssa tulee painittua, kun lähden matkalle ja nyt meitä oli kaksi samassa veneessä, nimittäin tytär on perinyt minulta tämän innostuksen kosmetiikkaan ja matkalle sitä tulee pakattua mukaan ehkä liikaakin.

Koska lähdimme kahden, ei voinut miehenkään laukkuun mitään ujuttaa. Mies meillä ei pahemmin turhia mukaan ota, perusjutut vaan, joten kyllä sinne aina jotkut lenkkarit saattaa piilottaa tai pari muuta painavampaa juttua.

Nyt oli toisin, sillä jo ennen kuin lähdimme kotoa, laukkuni painoi 19 kiloa ja 20 kiloa oli lentokoneessa laukun painorajoituksena. Pakko oli siis aamulla kiskoa laukusta pois jonkin verran turhaa kosmetiikkaa, jotta laukkuun myös mahtuisi jotakin, kun tulemme takaisin. Kilon verran painoa tippui, joten matkalle pääsimme ajatuksena, että kyllähän sitä kosmetiikkaa käytetään siellä määränpäässä, joten varmasti laukku ei liikaa paina sitten paluulennollakaan. 

Tyttären laukku oli onneksi pienempi jo kooltaan, joten hänellä ei ollut menomatkalla ongelmia. Kyllä hänelläkin niitä tuubeja ja purnukoita ja meikkejä mukana oli yllin kyllin.

Oli kosmetiikkaa mukana miten paljon tahansa, niin tärkeintä on tietysti aurinkotuotteet aurinkolomalla. Näiden kanssa kun ei kannata kitsailla, jotta iho ei pala ja koko loma mene pilalle. Sekin on koettu, joskus nuoruuden päivillä, kun Kanarialla tuuli pöllyytti kaiken hiekan öljyllä siveltyihin vartaloihimme ja ai jai, miten kamalaa jalat takareisistä palaneena, oli istua pehmustamattomiin korituoleihin. Tästä tuli kyllä oppineeksi yhtä jos toista. Ei enää ikinä saa käydä niin.

Vaikka aurinkoa rakastan, niin ihan koko aikaa en jaksa tai halua siinä lavitsalla köllötellä tai rannalla polskutella, joten usein tulee myös käytyä retkillä tai kävelyllä, kun ei ole enää niin kuuma. Silloin tartun mielelläni kevyempään aurinkosuojaan ja nyt tämä mukana ollut Guinotin aurinkotuote Age Sun  Defense tuli testattua viimeisimmällä Kroatian reisulla. 

Tämä on enemmän aikuisen naisen iholle suunnattu päivävoidemainen kosteuttava aurinkosuoja spf 20. Tuote suojaa nimittäin valovanhemiselta, aktivoi melatoniinin tuotantoa melanosyyttisoluissa ja tehostaa rusketusta sekä pidentää rusketuksen kestoa suojaten ihoa auringon haitallisilta vaikutuksilta. Lisäksi tämä parantaa ihon kuntoa ja niinpä tätä voi käyttää vaikka meikkivoiteen alle laitettuna myös suomen suvessa ja myöhemminkin syksyllä. 

Meikkivoiteen lisäsin minäkin aina kevyesti tuohon päälle, mikäli halusin olla hiukan enenmmän laitettuna ja tämän aurinkotuotteen päälle tein usein myös iltaisin meikin. Couperosa kun ei anna lomallakaan rauhaa punoitukseltaan.

Guinot Age Sun Defense tuoksuu mielenkiintoiselta, sanoisinko hedelmäiseltä ja makeahkolta. Ohut koostumus ei tunnu perinteiseltä aurinkotuotteelta ja tämän kanssa ei tarvitse pelätä, että tuote tukkisi ihoa mitenkään. Usein liian tuhdit lähinnä vartalolle suunnatut tuotteet tekevät sen, että kasvojen iholle alkaa puhjeta ikäviä näppyjä tai no ainakin minulle, joten pyrin käyttämään kasvoille vain niitä aurinkotuotteita, joita kasvoille on tarkoitettu ja niinpä olen välttynyt viime aikoina siltä vitsaukselta.


Iltaisin yövoiteena käytin Guinotin ylelliselle tuoksuvaa kermamaista Longue Vie Soleil eli Anti-Ageing before and after sun face cream.  Tätä voi siis käyttää myös ennen aurinkovoiteita, mutta koska ihoni on ex-sekaiho, niin kyllä se tahtoo välillä oikutella ja muistutella kiillolla, joten päädyin käyttämään päivisin vain tuota edellä mainitsemaani Age Defense aurinkotuotetta.

Kun on oleskellut päivän auringossa, on hyvä sipaista iholle soluja voimakkaasti korjaavaa ja uudistavaa hoitovoidetta ja tämä tuote lupailee myös rusketuksen kestoakin pidentää. Kosteuttaa hyvin ja kumoaa auringon aiheuttamia haittoja iholla. 

Minä suojasin kyllä kasvoni myös hatulla, auringossa ollessani, jotta en lisäisi tuota couperosaa. Ihan hyvin selvisin, mutta vasta kesän jälkeen yleensä nämä ikävät totuudet siitä pompahtaa esille, kun ne viimeisetkin rusketukset häipyvät. Couperosa kun ei tykkää auringosta, vaikka iho hiukan päivettyneenä saattaa näyttää paremmalta, kun punoitus sekoittuu rusketukseen.

Jotta iho voisi hyvin aurinkolomalla, on tärkeää muistaa ihon puhdistaminen. Minä olen testannut reippaan kuukauden Guinotin vaahtopuhdistusta, Hydra Tendre Wash off cleaning cream voidetta, joka poistaa meikin ja lian kasvoilta sekä myös nuo aurinkovoiteiden jäämät. Olen poistanut tällä myös silmämeikin, lähtee kyllä, mutta hiukan se tuntuu kuivattavan silmienympäryksiä, joten jatkuvaan käyttöön en itse sitä silmämeikinpoistoissa ottaisi. Muuten olen tykännyt siitä kovin ja alkukesästä aurinkoon ja ilmeisesti stressiin reagoinut ihoni on tasoittunut ja rauhoittunut. Uskon tämän puhdistuksen siihen olennaisesti vaikuttaneen.

Miten kävi meidän laukkujen suhteen paluumatkalla? Ihan oikeassa olimme, sillä kyllä siellä tuli lotrattua voiteita sillä tavalla, että vain hiukan pullojen pohjille jäi ja niitä emme pakanneet enää mukaan. Olimmehan käyneet myös ostoksilla, joten laukkuun piti saada tilaa. 

Otan myös yleensä rantapyyhkeeksi mukaan hiukan kulahtaneita pyyhkeitä, joten ne voi surutta sitten jättää hotelliin. Kyllä meillä hukan jännitystä riitti siinä paluulennolle lähtiessä, mutta ilmeisesti pakkaukset meni nappiin, kun kukaan ei moittinut painoa. 

Tuotteet saatu blogin kautta testiin

4 Comments

  • Tiia K

    Pakkaan aina matkalle liikaa mukaan, en tiedä milloin sitä oppisi. Guinot on upea merkki ja se vähä mitä olen tuotteita testannut, olen tykännyt hurjasti kaikista. Ihan oma lemppari on kasvokuorinta, jossa ei ole kuorivia rakeita, sopii meille couperoottisen ihon omaaville eli voisit tykätä kovasti. 🙂

    Ihanaa viikonloppua M <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *