Sisustaminen

Musta vai valkoinen sisustus?

Tänään kävimme mieheni kanssa tarkistamassa asuntomessut Mikkelissä. Mehän olemme tehneet näitä vierailuja jo vaikka kuinka monta vuotta, välillä parisen vuotta on lasten takia jätetty suosiolla väliin ja sitten taas innostuttu jälleen. Toki sijainninkin täytyy olla kohtuullinen ja Mikkeliinhän hurauttaa parissa tunnissa ja koska sain bloggaajapassin messuille, antoi se vielä enemmän innostusta lähteä.

Asuntomessut kauniin Saimaan kupeessa, ei lainkaan hassumpaa ja varmasti usean talon ikkunasta se järvimaisema kimmeltää. Sopii hyvin asuntomessujen tyyliin ja Mikkeli kyllä vaikuttaa aika innokkaalta ja viriililtä kaupungilta, joka on lähtenyt ja on lähdössä jos minkäkinlaiseen projektiin mukaan.  

Muistan ajan, kun asuntomessujen talot olivat hulppean, suorastaan äveriään isoja ja varusteltu, jos vaikka millä laitteilla. Saunat uimahallien saunojen kokoisia ja tilaa ja avaruutta, ehkä vähän liikaakin pienille perheille. Nyt on selkeästi suunta pienempään ja maltillisempaan asumiseen. Ei turhia käytäviä tai siltoja asunnon toisesta päästä toiseen, vaan suhteellisen tavallisia taloja ja sisustuksia. 

Asia, mihin  kiinnitimme mieheni kanssa huomiota, oli tämä mustan värin huikea esille nostaminen. Melkein joka talo oli ennen valkoinen, niin ulkoa kuin sisältä, mutta nyt sitten maalipurkit olivat vaihtuneet mustaan ja aika ronskilla kädellä. 

Siksi päätin postata ensin näistä tummista tuulista, liekö sitten enmmän tunnelmaa, mutta minulla, vaikka itsellänikin on mausteina sisustuksessa mustaa, tuli tunne, että saisikos tänne hiukan valoa, että jotakin näkisi. Musta imi, ainakin näin pilvisenä päivänä, aika lailla itseensä kaiken valon ja kuvaaminenkin tuntui suorastaan työläältä.

Musta on musta ja hieno väri, mutta ihmetytti, että koko asunto on sisustettu mustalla sutien. No, ehkä tämä trendi on ottanut vallan, samoin kun kaikilla tuntui olevan samaa kunttaa pihat täynnä. Sopii kyllä mökille ja huvilalle, mutta omakotitalon pihalle. No ei ehkä olisi oma valinta.  Täytyy  toki sanoa, että helppohoitoinen se kyllä on, joten pitäsiköhän minunkin kunttaa tilata. Jo loppuisi tuo nurmikon leikkaaminen ja saisi marjoja omasta maasta. Vai menisiköhän ne kuitenkin lintujen suihin. 

Kokosin tähän ensin makuuhuoneita, keittiöitä ja ruokailutiloja ja loppuun vessan, saunan ja olohuoneen, rappusia rantaan unohtamatta. Niin, jos ei ole mustaa, niin on sitten tummempaa harmaata. Osassa asuntoja oli käytetty mustaa maltilla ja vain särmittämään, mutta tummuus on nyt suurinta hottia.

Mitäs tykkäsit? Oliko liikaa mustaa? Joissakin asunnoissa se oli tehokkaasti ja trendikkäästi rytmittämässä sisustusta ja sitten oli niitä asuntoja, jossa se oli vain liikaa ottanut valtaa. Oletko jo käynyt messuilla? Messut ovat vielä auki 13.8 saakka, joten ennättää hyvin, jos kiinnostuit.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *