Käsityöt

Haalariasu


Kesän hittiasu on ollut jo viime kesästä lähtien ollut haalarit, joko todella pitkänä versiona tai sitten ihan shortsiasuna. Haalarien ajattomuus viehättää, sillä ne sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Usein kuitenkin pienille ihmisille haalarien mitoitus saattaa tuottaa ongelmia, koska mittasuhteet eivät täsmää ja haalareita joutuu korjailemaan.

Jälleen kerran löytyi ihana haalariasu, joka ei sitten selästä istunut ja olisi tarvinnut enemmänkin korjailemista. Tytär ihastui malliin kuitenkin sen verran, että se oli saatava ja niinpä ainoa ratkaisu oli ommella se itse. Sopiva kangaskin löytyi, joten yllättävän helposti meni. 

Kangas on puuvillaa ja suhteellisen ohutta, mutta tarpeeksi jämäkkää, jotta haalari pysyy ryhdikkäänä. Sen verran tiivis kangas oli, ettei Kroatian matkalla voinut tätä haalaria pahemmin pitää, koska se oli sinne liian kuuma. Suomen kesässä sitten taas ei ole tuota ongelmaa taida olla. 

Haalarin miehusta ommellaan suorana, ilman rintalaskoksia, päälle tulevan kaitaleen takia. Vyötäröä kohti miehusta tietenkin kapenee riittävän istuvaksi. Olisin itse mieluiten kohdistanut raidat, mutta näin ei ollut tehty alkuperäisessäkään mallissa, joten tytär ei halunnut niitä kohdistettavan.

Mikäli haalariasu kiinnostaa ja et halua sitä itse ommella, niin Oasis verkkokaupasta voit löytää itsellesi vastaavan.

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *