Matkustaminen

Koli ihastuttaa myös kesällä


Tällä hetkellä olemme Kolilla lomailemassa ja kun näitä kuvia katselee, sitä on vaikea uskoa. Koliin nimittäin liittää aina mielikuvan kallioisista vaaroista, havumetsistä ja järvistä saarineen.

 Löysimme nimittäin muutama vuosi sitten ihanan rauhallisen, suoraan sanottuna melkein aution lahdenpoukaman, jossa on pienoinen hiekkaranta ja vesi syvenee loivasti. Melkein liiankin loivasti, sillä saimme kävellä todella kauas, ennenkuin vesi ulottui vyötärölle saakka. Mies otti kuvan, kun me olemme tuolla pikkuriikkisen pieninä, yrittämässä edes kastautua tuossa hyytävän viileässä vedessä tyttären kanssa. Talviturkki tässä tuli sitten heitettyä ja  kai se oli jo aikakin, kun Jaakkokin sen kiven heitti tässä taannoin. Hiukan olimme myöhässä, mutta melkein vastahan ne jäätkin sulivat, joten mikäs kiire tässä.


Kolin kesäsää on yllättänyt meidät täysin lämmöllään, melkeinpä helteisellä ilmalla. Pilviä on tosin taivaalla purjehtinut, välillä aika tumminakin,  mutta enpä muista vuosiin näin kivaa säätä olleen meidän täällä Kolilla vieraillessa. Yleensä on ollut aika vilpoista, vaikka on saattanut aurinko paistaa.

 Nyt sain tyytyväisenä levitellä näitä Moroccanoil Body Sun Collection tuotteita, jotka sain blogin kautta testiin. Moroccanoil tunnetaan hyvin hiusöljystään, mutta nyt sarja on laajentanut myös vartalonhoidon puolelle ja näin kesällä sopivasti aurinkotuotteisiin. 

Suomen loppukesään sopii hyvin tämä Moroccanoil Body Sun Oil spf 15, sillä loppukesäsästä ei minullakaan ole enää suurta pelkoa palamiselle, varsinkaan Kroatian matkan jälkeen. Mutta ihan ilman aurinkosuojaa ei kuitenkaan kannata rannalle mennä tai patikoimaan Kolin vaaroille. 

Tämä läpinäkyvä suihke on kevyttä, tuoksuu hyvälle (Monoi-tuoksu), arangöljyä ja E-vitamiinia sisältävä koostumus kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Aurinkosuoja kestää 80 minuuttia. 

Aurinko tuulen kanssa on aina petollinen, joten laitoin tätä herkästi palavaan rintakehääni, käsivarsiin ja sääriin. Todella hyvin solahti ihoon ja ei tuntunut sitä tahman tunnetta, mikä öljyissä ja useimmissa aurinkotuotteissa on. Tästä tulee ehdottomasti loppukesän tuote minulle.

Morroccanoil Body Face Lotion spf 30 on kevyt ja nopeasti imeytyvä kasvovoide, sisältäen myös arganöljyä ja tehokasta antioksidanttista hedelmäyhdistettä. Tämän tuotteen voi levittää iholle myös ennen meikin tekoa.

Kasvojen ihoa varon aina auringossa, joten suojan on oltava aina vähintään sen 20-30 spf. Tätä oli kiva sipaista iholle, koska tuoksu oli tässäkin riittävän mieto. Tytär onkin tätä käyttänyt alkukesän ja tykännyt myöskin siitä, että se on kosteuttanut ihoa riittävästi.

Kolin matkan perinteenä on ollut tietysti kiivetä Ukko-Kolille ihailemaan maisemia. Kyllä siinä menee sanattomaksi, sillä niin kaunista, karua ja tunnetumpaa suomi-maisemaa ei tahdo löytyä. Sibeliuksen tahdit Finlandia hymnistä vain puuttuu taustalta.

Mielenkiintoista on huomata, miten aika täällä ikään kuin pysähtyy, johtuen osin rauhasta ja hiljaisuudesta. Meillä meni kyllä aikanaan useampi vuosi, että edes ymmärsimme, että tänne voi myös kesäisin tulla lomailemaan. Olimme jotenkin mieltäneet Kolin vain talvikohteeksi tai no minä ehkä enemmän. Vapaa-ajan messut 2006 avasivat meidänkin silmät ja rohkenimme kokeilemaan myös kesäloman viettoa täällä vaaroilla. Itse pelkäsin sitä hyttysten ja paarmojen määrää, mutta ainakin tällä lomalla ei niistä ole ollut kovinkaan riesaa, edes iltasella. 


Laskettelurinteiden kunnossapidosta vastaavat kesäisin lampaat, mutta nyt niitä ei työn teossa näkynyt. Tuntuu hassulta, että näitä mäkiä pitkin vasta muutama kuukausi sitten laskettelimme alas.

Kolilla viihtyy myös kesäisin ja yllättävän paljon tämä seutu vetää aina turisteja mm. saksasta. Mikään menomesta tämä ei ole, mutta jos pitää rauhasta ja ennen kaikkea kauniista luonnosta, on tämä juuri oikea paikka vierailla.
Ehkä sinua kiinnostaa myös postaukseni Kolilta viime keväältä, sen voit katsoa täältä

Aurinkotuotteet pr näytteitä

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *