Sisustaminen

Asuntomessujen vaaleimpia sisustuksia


Viime viikolla kirjoittelin tummista sävyistä asuntomessuilla (klik) ja nyt sitten vastapainona tähän, esittelen sisustuksia vaaleammilla sävyillä. Ei siellä kuulkaas pahemmin massasta muuta erottunut, kuin hieman harmaata. Mihin kaikki vaaleus ja värit ovat kadonneet sisustuksesta? Täällä pimeinä vuodenaikoina niitä kaivattaisiin.

Tarkastelin ottamiani kuvia ja piti oikein etsiä niitä valoisia ja vaalean sisustuksen kuvia, ei nyt suorastaan valkoisia edes löytynyt, joten white on white on kai sitten niin nähty ja nyt ollaan harmaissa ja mustissa ja muutamissa hiukan vaaleahkoissa sisustuksissa tänä vuonna.

Jos keittiöt olivat hulppeita aikaisempina  messuvuosina, niin nyt nekin ovat kutistuneet huomattavasti ja hieman liiankin pieneksi jo nämä mieltäisin. Kun yläkaapit ovat useasta keittiöstä poistuneet, niin tulee kyllä ongelmia säilytysten suhteen. Mutta tottakai jokainen rakennuttaa sellaisen keittiön, kun se itselle sopii. Olen nimittäin hiukan koukussa AVA:n Remontilla rahoiksi sarjaan ja siellä ne keittiöt vasta huikeita ovatkin. No se on Australiassa, joten ehkäpä siinä on se ero, joten turhaa on näitä verrata.

Persoonallista välitilaakin oli uskallettu tuoda esille. Mieleen tulee tämä suomi 100 – teema, kun on tuo koivikko edustettuna. Näissä on vain se vaara, että alkaako sitten kyllästyttämään vuosien päästä, mutta näin messuilla se piristi.


Jotakin ihanan pehmeää ja valkoista, vaikkapa viltin muodossa oli tarjolla. Eihän näihin saisi koskea, mutta kyllä minun oli pakko koskettaa, että onko yhtä hurmaavan pehmoinen, kuin miltä näytti ja olihan se. Tosin niin pehmoinen, että pelotti, ettei hajoa käsiin. Unelmainen pilvipehmo viltti.Muutamia valkoisia saunoja oli, samalla sabluunalla tehtyjä. 

Raikas kylpyhuonetila, jossa valo tulee ihanan epäsuorasti tuolta peilin takaa ja tekee hauskan illuusion leijuvasta peilistä.


Valaisimet kiehtovat, sillä niillä voi korostaa tyylikästä tilaa tai sitten romuuttaa koko sisustuksen. Aika dramaattisesti sanottu, mutta muutamat sellaiset turhan pienet valaisimet isoihin tiloihin asetettuna, ovat saanet valaisimet näyttämään naurettavalta.

 Näissä oli tosiaan sitä jotakin, varsinkin nuo viimeiset kuvat pyöreästä rinkulasta ja kuva valorenkaasta, sama valaisin vain alhaalta kuvattuna. Moni messuvieras jäi sitä ihmettelemään. Valaisin oli asennettu korkealle portaikkoon, jossa sitä sai ihailla. Minusta se oli kyllä tyylikäs ja persoonallinen.

Taide puhuttelee tai sitten ei. Minä en tällä kertaa päässyt jyvälle näistä teoksista. Valitan.

Terassit ja pihat puhkeavat kyllä kukkaan, kun taustalla näkyy vesi elementtinä. Kaunis järvimaisema ja rento istuskelupaikka terasseineen, on varmasti sellainen houkutus sisustaa, että harvempi jättää sen käyttämättä.

Kaikki talot eivät kuitenkaan ole saaneet järvenrantatonttia tai se järvi ei näy, mutta silti voi sisustaa pihaa kivasti ja tehdä vaikka viherhuoneen.

Millaisia mietteitä nämä messutarjonnan valaisimet, taide tai värimaailma sinussa herättää? Vai jättikö täysin mitäänsanomattomaksi?

12 Comments

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Vastavanlaisen rengasvalaisimen olen nähnyt tutun ompelijan työhuoneella, antaa hyvin tasaista valoa leikkuupöydälle.

  Tummat sisustukset näyttävät kuvissa hyviltä ja dramaattisilta, mutta meidän talvessamme tekevät asunnoista liian pimeitä. Ihan valkoisessa asunossakaan en kuitenkaan parhaiten viihtyisi.

 • Lumikallion Outi

  Kauniita koteja ja kuvia. Makuja on monia ja tyylejä samoin, itse en ole ihan valkoisen ystävä, enkä myöskään mustan, jos sitä on liikaa. Enemmän kallellaan kuitenkin tummaan ja mustat yksityiskohdat miellyttävät silmää. Mun mielestä nuo "luudat" seinällä on makeet. Kivaa viikonloppua! 🙂

 • Outi Krimou/Outi's life

  Samoilla linjoilla kaiman kanssa. En tykkää täysin valkoisesta sisustuksesta, se on liian kliininen omaan makuun. Paljon mustaa taas saa kodin pimenemään, varsinkin kun täällä on pimeää jo niin monta kuukautta vuodessa. Muutama noista taidejutuista oli kivoja, mutta parasta taidetta on nuo maisemat, mitä näkyy ikkunoista.

 • Mysterious M

  Tuo valaisin oli kyl magee! Mutta niin totta, että tää meidän pimeys talvella ei innosta täysin mustalla sisustaan. Täysin valkoinenkin on tietty sitten liian kliininen. Sekoitus vähän mustaa ja valkoista ja jotakin väriäkin voisi olla, se taitas olla just!:)

 • Mysterious M

  Kivoja asuntojahan siellä oli ja muutama helmi löytyi omistakin kuvista. Mutta sopivalla värimaailmalla, ei liikaa mustaa tai täysin valkoista on myös mun nykyinen mielipide:) Ihanaa elokuuta sinne myös!

 • Mysterious M

  Niin juuri, että sopiva määrä vaaleaa ja vaikka mustalla kontrastia tai voihan se olla toisinkin päin:) Mutta liika on aina liikaa.
  Nuo luudat vois kyllä sopia vaikka mökille?!:)
  Ihanaa viikonloppua!

 • Mysterious M

  Joo, eikö olekin vaikeaa, että teki sitten niin tai näin, niin aina joku napisee:D Mutta ei liikaa vaaleaa tai mustaa, se on varmasti se paras ratkaisu:) Liian pimeetä täällä talvella on silti, vaikka olisi millä sisustettu.
  Maisema on juurikin se paras taide. Toki omien mieltymysten mukaan sitä jokainen kotinsa koristaa:)

 • Aikku

  Tumma on niin trendikästä tällä hetkellä,mutta kyllä vaaleakin pitää pintansa onneksi.Minä ihastuin messuilla niihin ulkoaltaisiin,nämä mitkä on poreammeiden tyyppisiä.

 • Marjo

  Kiva, että tuo pyöreä rengasvalaisin on löytänyt toimistosisustamisen puolelta tiensä myös koteihin. Eleettömän tyylikäs ja antaa myös hyvin valoa. Hauska havaita, että olemme kuvailleet aika samoja koteja/taloja/kohteita 🙂

 • Mysterious M

  Se valaisin oli kyllä hieno:)
  No meillä on sitten varmaan samat asiat ja talot kiinnittäneet huomiota. En kyllä kaikkia pieniä koteja kiertänyt lainkaan juuri sen tungoksen takia, joten varmasti jäi jotain näkemättäkin:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *