Lifestyle

5 vinkkiä ensimmäisestä työviikosta selviämiseen loman jälkeen

 Nyt ollaan siinä vaiheessa kesää, että se töihin palaaminen on käsillä ja täytyy myöntää, että hiukan mieli on haikea ja pientä ahdistustakin tunnen siitä, että loma loppuu. Onneksi kesää on vielä jäljellä ja kesästä voi ottaa kaiken hyödyn talteen, huolimatta siitä millaisia ilmoja se kesä meille vielä tarjoilee.

Ulkoileminen


Työpäivän päätteeksi on hyvä ulkoilla, jotta mieli piristyy ja saa muuta ajateltavaa kuin työstressin, joka väistämättä ottaa aluksi vallan, kun töihin palataan. Ota kumppani mukaan ja jos mieli tekee, pura huolesi tai sitten vain nauti seurasta jutustellen kävelylenkillä. Tärkeintä on kuitenkin rentoutua ja liikkua luonnossa, se voimaannuttaa.

Entä jos sataa? Loppujen lopuksi sadesääkään ei haittaa, jos omistat kunnolliset varusteet, jotka pitävät vettä. Olimme nimittäin Kolilla juoksemassa ja vaikka vettä sitten viimeisenä päivänä tuli anteliaasti, niin uskaltauduimme silti lenkille ja sopivissa vettä pitävissä takeissa oli ihan kiva juosta. Happirikas ilma ja mukavan vaihtelevainen (lue karmeat mäet siellä metsässä) maasto innosti juoksemaan ja vain legginssit hieman kastuivat. 

Puutarha, terassi tai parveke


Töiden jälkeen on kiva puuhastella puutarhassa, mikäli sellaiseen kokee intohimoa tai vain istuskella rauhoittuen ja nauttien kauniista kasveista, kukista ja luonnosta. Parasta on sulkea silmät niistä epäkohdista siellä puutarhassa, jotta se työstressi ei vaihdu tekemättömiin töihin kotosalla. Ne ennättää sitten korjata tulevana viikonloppuna tai vapaapäivillä. 

Jos ei omista puutarhaa, niin mahtavia puistoja ja rantoja on varmasti jokaisella asuinpaikalla tarjota, joissa voi hetken istuskella ja rauhoittua.

Suunnittele tulevaa


Mikäli töihin palaaminen oikein ahdistaa, kannattaa suunnitella ja kehittää jotakin kivaa jäljellä oleville kesäviikonlopuille. Vaikka kutsut kavereille puutarhassa tai parvekkeella. On jotain mitä odottaa ja se pitää mielen virkeänä. 

Syksyn pimeyteen on hyvä valita vaikka pieni viikonloppureissu joko ulkomaille tai sitten piipahdus hotellilomalla kotimaassa. Päiväristeilyt Tallinnaan kohentaa kummasti mieltä, mikäli asuu lähellä pääkaupukiseutua. Hinnatkaan eivät ole huimat näille risteilyille.

Uusi harrastus


Uusi syksy ja uusi harrastus on hyvä keino haastaa itseä uuden tekemiseen. Meilläpäin on rakenteella rappuset mäenpäälle ja siellä voi aloittaa porrastreenauksen. Otan itseä niskasta kiinni ja raahaan itseni jossain vaiheessa syksyä kokeilemaan tuota jo rankalta kuulostavaa treenausta. 

Mikäli haluaa liittyä johonkin työväenopiston ja kansalaisopiston harrastuspiireihin on oltava vikkelä ilmoittautumisessa, jotta paikka ei mene sivu suun. Nämä harrastukset, jotka ovat sidottuna tiettyyn päivään ja kellonaikaan tuovat turvallisen rytmin viikkoon. Siinä on tietysti haasteitakin, sillä aina nämä ajat eivät sovi omaan aikatauluun töiden takia.

Tarkista ruokailutottumuksesi


Niin kivaa kun se syöpöttely onkin, niin siitä voi kehittyä tapa, joka vie mukanaan. Lasi viiniä ja ihana salaatti, vähän siihen mansikoita ja jäätelöä jälkiruuaksi. Iltapalalla grillattua makkaraa ja olutta ja kun oikein makea himottaa, niin karkkipussiin sujahtaa käsi useammankin kerran. 

Itselle tuo makeansyönti on vähän repsahtanut väärälle raiteelle, joten siitä teen nyt lopun ja keskityn herkuttelemaan vain viikonloppuna, jotta saan itseni kuosiin. Makeansyönti väsyttää, joten haluan kokeilla auttaako makean rajoittaminen minulla väsymyksen selättämiseen.


Terassilla on tullut vain vähän oleskeltua, sillä enhän ole ollut pahemmin kotosallakaan. Huomasin juuri, että en ole edes muistanut sokkelin ja aidan alla olevan lankun maalausta. Vaikea sitä olisikin ollut tehdä, kun aina vaan sataa. Teen kuten ehdotin, suljen siltä silmät ja teen sen sitten seuraavalla viikonlopulla.

Fiskarsin kauniin työkalusetin sain joulahjaksi työkaverilta ja hupsista, enpä ole siihen edes ennättänyt kertaakaan tarttua. Tuleehan noita syysistutuksia, joten korkkaan ne sitten. Rennosti vaan stressiä pakoillaan.

On varmasti ihmisiä, jotka innosta puhkuen rynnivät loman jälkeen työpaikalle ja ovat täynnä tarmoa ja tekemistä. Tunnenkohan yhtään sellaista ihmistä?

Loppuun on pakko kertoa vielä vinkki, millä eräs entinen työkaveri sai itsensä raahautumaan työpaikalle loman jälkeen. Hän tuumasi töihin tullessaan, että: ” Nyt se on sitten yksi päivä lähempänä kesälomaa!” Voihan sitä noinkin ajatella, mutta pitkä aika on ensi kesään, joten  on hyvä kuitenkin opetella nauttimaan tulevasta arjesta ja selviytyä läpi vaikka siitä ensimmäisestä työviikosta. 

6 Comments

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Ihmeen hyvin olen saanut viimeisinä lomapäivinäkin pidettyä ajatukset pois töistä. Aivan varmasti pari ensimmäistä päivää tulee taas venymään niin, että ensimmäisinä päivinä tekee jo yhden päivän edestä ylitöitä. Loppuviikkoon on kuitenkin tulossa pari sellaista kivaa menoa, että töistä on pakko selviytyä ajoissa tai jopa etuajassa pois.

 • Mysterious M

  Heh, tuossa on pointtia ja lähempänä se joulu on kuin kesä:)
  Kiitos, kaipa sitä viikon jälkeen ei enää ede muista lomaa:) Sä oot jo pro, kun oot viikon ollut töissä:D

 • Mysterious M

  Tuo onkin tärkeää, ettei märehdi asioita etukäteen, jos vain pystyy:) Se on tietysti kurja, jos joutuu heti ylitöihin, mutta eihän sille mitään voi.
  Kivaa loppuviikkoa sitten sinne menoihin:D Kyllä se tästä ja viikon päästä ollaan taas jo valmiina lomalle:D

 • Minna M

  Minulla alkoi työt viime tiistaina. Eka lomanjälkeinen viikonloppu tuntui pitkältä, kun olin kaverin kanssa Tallinnassa. Tällä viikolla lapsilla alkaa koulu, joten uusia haasteita on edessä.
  Tsemppiä töihin!

 • Mysterious M

  Moikka kaima! No olet siis selvinnyt hengissä:) Tosi kiva, kun olet keksinyt sellaista tekemistä, että viikonloppu tuntuu pitkältä. Matkalle lähtö saa kyllä viikonlopun tuntumaan pitemmältä, kuin jos vain hengailisi kotsalla:) Lapset ja koulut kyllä tuo arkirutiinit hyvin kuosiin:)
  Kiitos, kyllä se tästä ja jo päivä takana:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *