Lifestyle

Väriä puutarhaan ja uudet kumisaappaatKesän kääntyessä lopuilleen, on syytä vaihtaa puutarhan nuupahtaneet kukat uusiin, syyskesän lajikkeisiin. Minä nyt en voi näillä puutarhan hoitamisilla kehuskella, mutta onneksi vieressä on kukkakauppa, josta sitten nopeasti, inspiraation iskiessä, käyn hakemassa aina uudet uhrit.


Kävin eilen juuri katselemassa kukkia ja silmäni osuivat lajikkeeseen, mitä en ole aikaisemmin ostanut, sillä en tiedä kuinka ne viihtyvät terassin ruukuissa.  Kukonharja näytti hiukan pääsiäiskoristeelta, mutta aikani niitä tutkittuani, pidin niitä aika hauskoina, kokeilemisen arvoisina. Värisävyt kun olivat aika lähellä uudella Sally Hansenin Miracle Geelilakalla lakkaamiani kynsiä. Siksi varmasti tämä värisävy kiinnitti huomioni ja kukat päätyivät ostoskoriini.


Kynsien lohkeilu on kesän aikana rauhoittunut, kiitos kynnenkovettajan, joten päätin lakata kynteni uudella lakalla, joka on kiltisti odottanut vuoroaan laatikossa. Tämä muuten ei tarvitse mitään erityisiä UV valoja, vaan kuivaa normaalisti. Värisävy on Lilac Insomniac ja lakkauksen luvataan kestävän 14 päivää. Päälle suositellaan vielä Sally Hansenin top coat päällyslakkaa ja nämä voi ostaa yhteisessä paketissa. 

Aniliinin punaiset kukonharjakukkaset saivat paikkansa yhdessä kultalangan kera ja tuon tuunaamani keramiikkatyön kaveriksi terassin nurkkaan. Toivon, että nuo nurkkaus suojaisi vähän, ettei nämä kukkaset kärsi heti sateista. Väriä sinne ainakin näin saatiin.

Sama värisävy kiehtoi minua sen verran, että päädyin ostamaan vielä krysanteemin terassin pöydälle. Vaihteeksi tätä väriä, sillä yleensä minulla ovat kukat olleet valkoisia, pinkin punaisia tai rehevän punaisia.

Iso amppeli oli puoleen hintaan, joten se lähti myös koristamaan muutoin niin valkoista aitaa. Oli muuten todella painava amppeli ja pakko oli pysähdellä muutaman kerran,  jotta sain tämän laitoksen ja kaikki muut kukat raahattua kotiin, vaikka matka ei ollut pitkä. 


Olen todella iloinen, että sain tämän hortensian kasvamaan kesän yli ja jopa kukkimaan. Kuinkahan tämän saisi säilymään nyt talven yli? Pitääkö tätä leikata joskus? Haluaisin napata yhden oksan maljakkoon, mutta kestääkö näin nuori pensas sitä? Neuvoja otetaan vastaan.


No, kun tämä kesä on ollut yhtä sadetta, niin ajattelin, että töihin lähtemisen kunniaksi ostan uudet kumisaappaat. Tilasin ne Vamos nettikaupasta ja kuinka ollakaan, heti kun ne sain ja olin valmistautunut sateeseen, niin sitä sadetta ei ole tietenkään  näkynyt. Miten tämä nyt voi näin huonosti mennä, kun olisi kerrankin nätit kumisaappaat, joita voisi käyttää vaikka ihan kaupungilla ja aina vain on sitä hellettä?

No vitsit sikseen, sillä tämä kesä on ollut säiden suhteen pelkkä vitsi. Todellakin kumisaappaita olisi tarvittu, mutta sellaisia minulla ei ollut. Vamos nettikauppa ehdotti facebookissa näitä hempeitä ja tyylikkäitä kumisaappaita ja heti olin mainoksen uhrina ja tilasin. 


Nurmikko pitäisi leikata ja muutenkin pensaiden oksia katkoa tuolla puutarhassa, mutta eihän sillä enää niin ole väliä, kun ollaan loppukesässä. Into aina kummasti laantuu tässä vaiheessa. Toivottavasti nämä kukkaset nyt elävät muutaman hetken, jonka jälkeen voi puutarhan antaa rehottaa ihan vapaasti.

Vielä on asentamatta kauan haaveilemani valotkin puutarhaan. Haaveilen siitä, että voin siellä hämyssä sitten istuskella ja nautiskella tunnelmasta. Toivottavasti sellaisia elokuun hämyisiä ja pehmoisia iltoja on vielä tulossa.Kynsilakka saatu blogin kautta

11 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *