Käsityöt

Vaaleanpunainen haalari on käytännöllinen asu matkalla

Palataan vielä kerran Kroatian kaunisiin maisemiin ja tyttäreni ottamiin kuviin ompelemastani vaaleanpunaisesta haalarista. Hittivaate voi olla käytännöllinen, varsinkin matkalla ja lisäksi se on tyylikäs, klassinen asu minne vaan tilaisuuteen.

Tämä haalari on ommeltu samasta kankaanpalasta, kuin tyttäreni mekko, josta löytyy postaus täältä. Kangas oli niin mahtava laadultaan, tämä kangas ei hevin mene ryppyyn ja jos menee, silenee hetkessä, että himoitsin ommella siitä jotakin myös itselleni. Miten kätevää, sillä matkoilla tuollainen kangas on unelma. Riittävän iso pala jäi, mutta se mitä jäi, saneli sitten mallin. Haalaria olin siitä kyllä itselleni suunnitellut, joten sellaisen siitä juuri sai ommeltua.

Haalariin en halunnut ohuita olkaimia ja sitä piti voida käyttää niin kesällä, kuin hieman syksymmälläkin neuleen tai jakun kanssa. Suora malli ja hiukan joustava kangas helpotti vartalonmukaiseksi ompelemista. Haalarin vyötäröllä on poikkisauma. Etukappale rintojen kohdalta on tehty kaksinkertaisena, mutta selässä se on kuitenkin yksinkertainen.   En halunnut, että rintaliivit kuultavat läpi edessä. 

Takana on piilovetoketju selässä ja somisteeksi laitoin ohuen vyön. Tämäkin tuli tehtailtua viimeisellä viikolla ennen matkalle lähtöä, kuinkas muuten. Onneksi tämä kangas oli vielä nopea ommella, sillä se ei vaadi huolitteluakaan saumoille, koska se ei rispaannu.

Ihan vaan värin vuoksi oli otettava Cosmopolitan ja sehän sopi haalariin sekä myös kynsiini somasti. Kuvauspaikkana toimi ihastuttava hotelli Blue Jadran, ja siellä baarimikot osasivat kyllä sekoitella aika viettelevän drinkin tästä Cosmosta. 

Toivottavasti vielä tulee tilaisuuksia käyttää tätä haalaria tänä kesänä ja syksyn alussa.


Innostuitko sinä tänä kesänä haalareista?

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *