Sisustaminen

JYSKin syksy on kuin lämmin syli


Osallistuin viikolla todella mielenkiintoiseen sisustusiltapäivään, jonka sisustusjätti JYSK oli järjestänyt meille bloggaajille. Saimme vähän maistiaisia tulevista sisustustrendeistä, jossa kotoisuus, lämmin, tunnelmallinen ja syli korostuvat. Perehdyimme myös hieman JYSKin historiaan ja suomalaisten tapaan sisustaa, sillä tästä oli myös tehty tutkimusta.


Miten suomalainen oikein sisustaa?


Suomalaisten sisustamisesta on tehty kesällä tutkimus, johon osallistui 1000 suomalaista 18-70 vuotiasta vastaajaa. 

  • Peräti 60% suomalaisista valitsee sisustustuotteen tai huonekalun sen hinnan perusteella. 
  • Vuodessa suomalainen käyttää vain 500 euroa sisustamiseen.
  • Tuotteella pitää olla kestävyyttä ja laatua ja sen halutaan myös kestävän aikaa.
  •  Suomalaiset eivät hötkyile pahemmin sisustustrendien perässä, vaan pitäydytään mieluiten tutussa, turvallisessa ja useimmiten skandinaavisessa muotoilussa. 

Miksi sisustetaan?


Sisustaminen on keino saada koti viihtyisäksi, joten jokainen kotia laittava tavallaan sisustaa, tietämättään. Paljon tietysti riippuu siitä, kuinka paljon kotona vietetään aikaa. Kodin sisustuksen pitää olla toimiva ja muuntautumiskykyinen, kestäen trendien vaihtelut.

Mikä viehättää suomalaista sisustajaa?


Suomalainen sisustaja pitää maanläheisistä väreistä, puhtaista linjoista ja pelkistetyistä muodoista. Yksinkertaisuudesta, selkeydestä, unohtamatta lämpöistä tunnelmaa. 

Tuleva syksy


Tulevana kautena sisustuksessa mennään tyypillisesti kohti tummempia värisävyjä, tuleehan syksy ja talven pimeä aika valitettavan nopeasti. Sitä haluaisi käpertyä pehmoiseen syliin ja nauttia kynttilän valosta ja takkatulesta.

Onneksi tummien sävyjen kavereina on rakastamani puuteripinkki tai puuteriroosa sekä viininpunaisen sävyt. Vihreääkin löytyy ja hieman oranssia/terracottaa sekä musta ja harmaa ovat vielä aika kärjessä, kuten messupostauksistanikin pystyi huomaamaan. Niistä löytyy juttua täältä.

Muutamia tärppejä sysyn trendeistä:

  • kotikutoisuus, viltit käsinkudotun  näköisiä, karvatyynyjä
  • keraamiset kulhot ja purnukat
  •  hyllyllyille saa nyt asetella kaikenlaisia somisteita ja koristeita, tilaa riittää, sillä hyllyjen koot ovat saaneet lisää korkeutta
  • lämmin tunnelma kynttilöineen 
  • huonekalujen muotokieli on pyöreähkö, kaarevat sohvat ja nojatuolit

JYSKin syksyn kotoisaa tunnelmaa ja hitusen ylellisyyttä


JYSK:in syksyn uutuusvalikoimassa löytyy Soft Boheme– mallisto, jonka vaaleat pastellisten sävyjen feminiiniset kuviot tuovat pehmeyttä. Mallistossa on yhdistetty antiikkisia elementtejä ja etnisiä kuvioita ja kokonaisuus on harmoninen.


Urbanity-mallisto sisältää suomalaisten suosimia luonnonmateriaaleja ja maanläheisiä sävyjä, kuten savi ja terracotta. Suomalaisten suosima vaalea, pelkistetty sisustus tuo hienosti esille trendikkäät isot printit luonnonlehdistä, vesivärityksillä.

Syksyn tummuutta tuodaan esille Dark Deco-mallistolla, jossa ylellisyys ottaa vallan, sillä materiaaleina ovat silkki, sametti sekä kristalli. Metalliompeleita käytetään tehosteina, jolloin pienet yksityiskohdat korostuvat.


Mitä tykkäät näistä syksyn trendeistä? Osuivatko sävyt kohdalleen? Entä materiaalit?

Minä itse ihastuin noihin kauniin sävyisiin vuodevaatteisiin sekä viltteihin. JYSK on oikeasti todella trendikäs sisustusliike, vaikka en ole aiemmin tässä liikkeessä kovinkaan usein asioinut ja silloinkin vain hakenut sisätyynyt ompelemilleni tyynynpäällisille. Nyt tiedän, että täältä voi hyvinkin löytää kivoja sisustusjuttuja kotiin.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *