Sisustaminen

Syksy ja Zara Home tunnelmaa makuuhuoneessa

Syksy saapuu pikkuhiljaa ja se alkaa jännästi houkuttelemaan pesänrakennuspuuhiin. Ei tarvitse suuria tehdä, niin tuntuu jo siltä, että alan olla pikkuhiljaa valmis ja odottavainen kylmempien ilmojen suhteen. Ei niin, että niitä oikeasti odottaisin, mutta niin että alistun ja otan ne vastaan ja kestän taas kitkutellen kaiken sen kylmän ja viiman ja yritän tehdä siitä mahdollisimman kivuttoman. 

Kyllä se syksy voi olla ihanan tunnellmallinen, jos vaikka hankkii uudet vuodevaatteet syksyn sävyissä ja somistaa makuuhuoneen pesämäisemmäksi. Zara Home on liike, jonka oikeasti toivoisin rantautuvan suomeenkin, mutta nyt täytyy tyytyä ostamaan Tukholmasta tai muualta euroopasta näitä heidän sisustustuotteitaan. 

Keväisellä Tukholman reissulla nappasin alennuskorista nämä Zara Homen musta-valkoiset vuodevaatteet ja tovin mietin, että jaksanko niitä raahata mukana ympäri Tukholmaa. No jaksoin. Oikeasti se oli mies, kun kantoi, mutta kyllä se varmasti hänestäkin kannatti. Meillä kun on ollut vielä 20 vuotta sitten häälahjaksi saatuja pussilakanoita käytössä ja osa tahtoo jo repeytyä, niin on tartuttava alennuksiin, kun niitä löytyy. Tiivis hyvänlaatuinen puuvilla ja kaunis nappirivi kiinnityksessä takaa kivan rennon tyylin vuodevaatteisiin. Kun vuodevaatteet kääntää toisinpäin, niin saa kivasti vaihtelua, joten ei näihin ainakaan heti kyllästy.

Sängynpääty on kestänyt hyvin käytössä ja olen siihen edelleen todella tyytyväinen. Tekomokkaa on helppo pitää puhtaana, kun imuroi säännöllisesti ja jos vaikka tulee tahroja, niin nekin saa vain kostealla pyyhkäisemällä pois. Helmalakana kun on samaa tekomokkaa. 


Sängynpäädyn teimme miehen kanssa yhdessä. Pohjana on vanerilevy, superlonpatja, Jyskin valikoimista ja niittikone sitten vain laulamaan. 

Saumojen kanssa täytyy olla tarkkana, miten ne laskostaa, jotta lopputulos on siisti. Koristenappien paikat mitataan ja merkitään vanerin takapuolelle ja tehdään pieni reikä, josta nappiin kiinnitetty ohut rautalanka vedetään läpi ja kiristetään ja kiinnitetään vielä jesarilla vaneriin kiinni. 

Helmalakana on ommeltu saamaani kangaskaitaleeseen, johon tein pienet levennykset ja ompelin siihen tekomokkakaitaletta sängyn reunojen mukaan. Päätyyn kaitaletta ei tarvita.

Torkkupeitto on ollut jo jonkin aikaa käytössä ja siitäkin kyllä tykkään edelleen. Värit ja materiaali kun ovat niin pehmoisia. Kangaspalan poimin aikoinaan Eurokankaan alelaarista ja vielä löytyi teddyvuori ja tupsut samaan sävyyn. Muutaman sauman ompelu ja torkkupeitto oli valmis.

Ystäväni Tainan sisustusliikkeestä sain pari tupsua mukaani, kun viimeksi hänen varastojaan pengoin ja niinpä makuuhuoneen verhoissa jatkuu sama tyyli kuin torkkupeitossakin. Tupsut ovat kyllä kauniita ja somia sisustuspiristeitä ja niitähän voi ripustella vaikka mihin, mielikuvitus vain rajana.

Käsi sydämellä täytyy myöntää, etten jaksa tuota makuuhuoneen sänkyä aina pedata arkiaamuisin, sillä ei sitä kukaan ole päivisin katsomassa. Sen vuoksi onkin niin kiva, että vuodevaatteet saavat sisustuksissa näkyä.Toimii hyvin näin  laiskojen ja kiireisten ihmisten kodeissa.

Miten sinä valmistaudut syksyyn?

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *