Käsityöt

Tuunattu kauluspaita on nyt muotipaita

Täällä on taas tuunattu, mutta nyt miehen paitaa voi käyttää myös syksymmällä, koska tämä paita ei ole niin avoin, eli ei tällä kertaa off the shoulder, mutta samaa tyyliä kuitenkin. 

 Valkoinen miesten paita on kyllä niin laadukasta puuvillaa, että on ihana, kun tämä ei pahemin rypisty ja koska puuvilla on kudottu niin tiiviiksi, on se yllättävän lämmin. Piipahdin nimittäin tänä aamuna, ennen zumbatuntia ostoksilla ja tarkenin hyvin ilman takkia. Tosin enpä minä paljoa ulkona ollut, mutta ainaisena vilukissana olin ihmeissäni, etten tarvinnut tämän päälle mitään muuta. 

Yritin asetella ensin paitaa niin, että nuo napit olisivat  tulleet selkään, mutta se ei nyt suostunut istumaan lainkaan. Sitten melkein vahingossa kokeilin sitä oikein päin ja ajattelin, että näin sen täytyy ollakin. En vain olisi halunnut saumoja eteen, joten sai nappilista ja napit jäädä tähän paitaan. Tämä on kuulkaas niin helppo tuunaus, ettei paljoa tarvitse osata, joten reippaasti kokeilemaan, jos malli muuten miellyttää.

Ohjeena on vain leikata yläosa ja kaulukset paidasta pois, ommella nauhakuja ja pujottaa kuminauha sisään. Hihat leikkelin suoraan kalvosimen yläpuolelta ja vain päärmäsin ja hyvä tuli.


Selkäpuolelle sommittelin tampin kahdesta kangassuikaleesta, jotta paita ei olisi liian leventävä minulle. Ei se välttämättä tarvitse mitään, mutta se  on minulle istuvampi, kun siinä hiukan ylimääräinen kangas kurotaan tampin keskelle. Sinua voi myös kiinnostaa tämä postaus, missä ohjeistan paidan tekemistä kuvien avulla.

Musta Rimmelin lakka tuli eilen testiin  ja pakko sitä oli heti sipaista kynsille, sillä syksyyn kuuluu myös nämä mustanvioletit, kuten tässä Rita Ora- kokoelmassa Midnight ting oleva lakka. Muina väreinä olivat tumma harmaa Girl in grey, tosi musta Matte black ja sinisen musta Moonlight magic. Musta lakka sopii todella kivasti muuten valkoisen paidan kaveriksi.
Innostaako näin tummat värit näin alkusyksystä?

pr-näyte

 

6 Comments

 • Sari/Casa Mimi

  Ihana paitas taas. Ja jään vaan unelmoimaan, että osaisin itsekin 🙂 Musta kynsilakka on aika kiva, mutta taidan odottaa vielä muutaman kuukauden ennen kun lähden ihan tummiin sävyihin, olen vielä kesäajassa tämän kuun loppuun 🙂

 • Mysterious M

  Kiitos, kyllä siitä tuli ihan kiva:) Nuo lakat oli tosi pigmenttisiä, mikä on todella kiva, ettei tarvitse montaa kerrosta lakata.
  No jään odottamaan, mitä sinä saat paidasta tuunattua:)

 • Mysterious M

  Kiitos:) Otetaanpa sellainen tuunauskerta, sulla paita mukaan ja mä otan sakset ja sitten toteutetaan unelmapaituli:)
  Voi, ehkä tuo olisi tarpeen olla vielä kesäajassa, mutta nämä ilmat kun ovat jo välillä niin syksyisiä ja illat pimeitä. Mutta tuo asenne on kyllä hyvä sulla:D Jään odottamaan sitä pientä hetkeä auringossa:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *