Sisustaminen

Sisusta kesän muistoilla

Eteiseen on kiva aina kauden vaihtuessa laitella jotain somistetta, joka olisi kutsuva ja persoonallinen. Luonto tarjoaa ihania juttuja, joita kannattaa kerätä talteen ja somistaa vaikka niillä. Pieni eteinen tuntuu olevan kuitenkin ongelma useammassa  kodissa ja se tekee sisustamisesta hiukan haastavaa. 

Jos vain eteisestä löytyy tilaa pienenkin lipaston verran, niin sellainen on hyvä tietysti säilytykseen, mutta myös somistamiseen, vaikka kesän muistoille.
Itse ratkaisin tuon ongelman siirtämällä eteisen vieressä olevaan vaatehuoneeseen kaikki kengät. Perhe ei oikein tahtonut hyväksyä tätä järjestelyä ja välillä ne kengät on potkaistu siihen lipaston eteen. Mutta vaatehuoneessa on kengille omat hyllyt, joten tilaa niille on. Toki se vaatii hiukan viitseliäisyyttä ja äidin naputusta. Tämän lipaston voi tietysti korvata vaikka hyllyllä, jos lipastolle ei löydy tilaa. 

Lipasto on vanha ja tuunailtu ja sen päälle laittelin hiukan kesän muistoja ja pienesti jo jotain kynttilää ja kasvia pihalta. Syyskuussa voi vielä olla kesäisen lämmintä, toivon, joten en ihan vielä halunnut kovin syksyistä tähän kuitenkaan laitella, sen aika kun tulee liiankin pian. 

Taululaatikko tai mikähän lokerikko tämä nyt olisikaan nimeltään, oli jo jonkin aikaa työhuoneen nurkassa odottanut inspistä, joten nyt somistin siihen matkoilta tuotuja kiviä, puunpaloja, rannalta kerättyjä, sekä ostin vielä mehitähden. 

Vielä on aikaa kerätä ulkoa materiaalia somistuksiin, vaikka käpyjä, tammenterhoja ja oksia, joilla voi kivasti tuoda luontoa sisälle.  Alustaksi käy hyvin vaikka tarjotin tai suuri lautanen, mutta luonnon juttuja voi somistaa myös ilman alustaa suoraan tasolle. Pihalajanmarjat ovat muuten nyt vielä loistossaan, jos niihin suihkuttaa hiukan hiuslakkaa, ne kestävät ruskettumatta vielä pitempään. 

Isot peilit tuon laatikon alla, ovat miehen vessan peilikaapista jääneet ja ne ovat olleet kyllä kiva somistus lipaston päällä, vaikka pelkästään kynttilöiden kanssa. Mitään ei siis kannata heti heittää pois, vaan malttaa, jos niille keksisi kierrättäen uuden elämän.

Somistetaanko teillä eteistä vuodenajan mukaan?

4 Comments

  • Mysterious M

    Kiitos:) En minäkään ennen, mutta nyt on kai vähän pakkokin, kun raahasin sen lipaston siihen. Muuten se näyttää orvolta:D Toisaalta se antaa kivan fiiliksen kun tulee sisälle, kun siinä on jotain kivaa katsottavaa:)

  • Mysterious M

    Kiitos:) Ei se ole järin suuri tuo meidänkään eteinen, mutta sillä mennään:) Kyllä se kuitenkin kivalta näyttää, jos siihen jotain välillä asettelee:)
    Joo, pääasia on, että valmistaudutaan syksyyn vaikka kotia hiukan koristamalla:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *