Käsityöt

Jälleen kerran tuunattu paita ja Clarinsin syksyn uutuudet

Jälleen kerran tuunattu paita, tosiaan. Meidän perheen naiset käyskentelevät kohta kaikki miehen paidoissa ja jos jotakuta hirvittää, että kohta se miesraukka kulkee ahonlaitaa ilman paitaa, niin ei hätää.  Miehellä kun näitä sinisiä paitoja riittää ja iso pino tuolla vielä odottaa ideointia ja tuunausta. 

Lupaan nyt vähän hellittää näiden kanssa jatkossa, mutta tämä paita on siitä erilainen, että tähän tarvittiinkin jo kaksi paitaa. Sattuivat olemaan samanlaisia, joten kierrätin tavallaan vain puoltatoista paitaa ja lopun paidanjämän pistin kyllä surutta roskiin. Kohtuus se on kierrättämisessäkin, ainakin sinisillä paidoilla.

  • Paita tehdään melkein off the shoulder paidaksi, mutta vain toiselta olkapäältä, joten se leikataan hiukan vinoon. 

 

  • Sen jälkeen leikataan kaksi frillaa, eli isompi kaitale toisen paidan helmasta ( Korkeus frillalle noin 17 cm)
  •  Leikkaa samasta paidasta myös tuo pienempi frilla ( noin 8 cm korkeus) ja huolittele se tiheällä siksakilla, jotta reunasta tulee siisti. 
  • Leikkaa nappilista pois ja ompele sauma kiinni. 
  • Tee frilloista saman levyisiä kuin paita, jotta saat ne kauniisti istumaan pääntielle. Jätä isompi frilla auki takaa, jotta saat käsille enemmän liikkumavaraa ja se on myös persoonallinen yksityiskohta takana. 
  • Asettele molemmat frillat päällekkäin ja ompele ne pääntielle sekä tee siihen kahden sentin kuminauhakuja.
  •  Pujota kuminauha sisään ja tarkista leveys ja liikkumavara.
  • Leikkaa kalvosimet hihoista ja käännä ne päärmäten.

Syksy voi näyttää kyllä ihan kauniilta, kun katselee viljapeltoja ja orastavia syksyn sävyjä. Onnekseni asun näiden peltojen kupeessa, joten maaseutua löytyy ihan nurkan takana. 

Testasin uutta tapaa saada hiukseni kiharalle ja laitoin vain aavistuksen kosteisiin hiuksiin nykeröitä eli kieputin hiusosiota ja kietaisin sen pikkunutturaksi ja sidoin lenksulla. Nukuin nämä nyttyrät päässä yllättävän hyvin, sillä sijoitin ne kaikki mahdollisimman ylös, päälaelle. 

Aamulla nyttyrät irrotettua siunasin mielessäni, etten ollut menossa minnekään. Olipa kuulkaas kiharapehko, joka oli niin tiukkaa kiharaa, että. Mutta suorenihan ne kiharat päivän kuluessa ja jotakin kosteuttavaa taisin siihen suihkaista, että se hiukan tokeni. Ensi kerralla laitan osiot paksummiksi ja luulen, etten kieputa niitä sitten lainkaan. 

Syksyn satoa on myös uudessa Clarinsin syksyn meikkikokoelmassa. Kauniit punaiset, kiiltävät ja hoitavat huulipunat ovat vasemmalta 755 Litchi, Joli Rouge, ylhäällä 754 Deep Red, Joli Rouge ja oikealla ja minulla myös kuvissa huulilla 756 Guava, Joli Rouge.

Sopivasti sattui, että tuo sininen on täysin samaa sävyä kuin tämä tuunauspaita, joten sitä oli sipaistava silmiin myös. Midnight blue, arvattavasti ja kylläpä silmäni näyttävät sinisiltä tämän kanssa, vaikken suoranaisesti ole sinisen ystävä. 

Rajauksen tuo silmiin ja pysyykin yllättävän hyvin Clarinsin uutuus Graphik Ink Liner. Tämmöistä on odoteltu ja vihdoin se tuli. Mutta, kostealla säällä tämä kyllä antaa periksi, muuten kestää. 

Clarinsin Forest on luomiväripaletti vihreän ystäville ja tätä palettia voi käyttää sekä kuivana että kosteana. Kostutetulla meikkisiveltimellä saa kivasti myös tehtyä rajaukset.

Kosmetiikka voi kyllä olla niin kaunista, että on ihan synti kajota sen kauniiseen pintaan ja rikkoa se. Pakko oli kuitenkin tätä Clarinsin Blush Prodige  09 Golden Pink sävyä sipaista poskille, ennen kuin sain sen kuvattua. Tämä sävy on juuri sellainen ihanan hentonen ja kun tavella iho on minulla yleensa kalpea, niin silloin tuo ruusuinen kullan pinkki käy poskille loistavasti.

Miltä vaikutti tuunaamani paita? Innostuitko?
Entä Clarinsin uudet syksyn meikit? 

kosmetiikka pr-tuotteita

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *