Ihonhoito

Vinkit itsensä hellimiseen syksyllä

Syksyn väriloisto alkaa jo kolkutella ovia, joten jos syksy masentaa, niin siitä voi saada hiukan piristystä. Vinkkejä itsensä hellimiseen voi tarvita, ainakin näin kurjaan sadeaamuun herätessä.

Itse en suoranaisesti masennu vuodenajoista, kuten esimerkiksi syksystä, mutta mielelläni sen syksyn jotenkin hyppäisin yli, jos se vain olisi mahdollista. En sitä rakasta, joten se on vain kärsittävä, sateineen, myrskyineen kaikkineen. 

Olen yrittänyt kouluttaa itseäni ajattelemaan positiivisemmin syksystä, jos sen sitten saisi onnellisesti valumaan ohi. Siitä usein puhutaan tunnelmallisessa mielessä ja sitähän se onkin. Synkkyyden ja pimeyden voi taltuttaa sytyttämällä  kynttilöitä ja istua takan äärellä tunnelmoimassa nauttien vaikka lasin punaviiniä. Syksyyn myös sävyltään ja maultaan tuollainen täyteläinen ja pehmeä punaviini sopiikin.

 Itseä pitää muistaa hemmotella, joten kun ilma on kurja, myrsky ulvoo ja vettä sataa, ota hetki itsellesi. Tee vaikka käsihoito kotona aloittaen käsien kuorinnasta. Voit käyttää käsiin vartalolle tarkoitettuja kuorintatuotteita tai tehdä kotikonstein sokerista ja öljystä oman kuorinnan. Pese kädet kuorinnan jälkeen ja kuivaa hyvin sekä viilaa kynnet ja siisti kynsinauhat appelsiinipuutikulla.

 Lakkaa syksyn sävyjä kynsiisi, kuten esimerkiksi  Isadoran Wonder Nail, Ruby Velvet, joka toistaa ihanasti vaikka sen punaviinin tai noiden hehkuvan punaisten lehtien sävyjä. 

Vasta suomeen rantautuneen luonnonmukaisen kosmetiikkasarjan Natura Siberican käsivoiteesta sipaiset kiinteyttävää Extra Firming hand cream käsille ja yöksi voit laittaa vaikka puuvillakäsineet suojelemaan käsiäsi ja antaen voiteen kunnolla vaikuttaa. 

Käsiä on hyvä alkaa hoitamaan näin tehostetusti syksyllä, jotta talven tullen ei ole aivan pulassa kuivien ja halkeilevien käsien kanssa. Kädet ovat aina esillä, joten kiinnitä huomiosi niihin.

Seuraavaksi kiinnitä huomio kasvojesi ihon kuntoon ja anna sille helliä hetkiä hoitamalla sitä ja vahvistamalla tulevalle, jotta se kestää ja kukoistaa myös talvella.  Kuorinnat ja naamiot kuuluvat perushoitoon, joten nipistä aikaa niille joka viikko, tee siitä rutiini, josta ihosi kiittää.

Natura Siberican Exfoliating Face Scrub kuorii, uudistaa ja elvyttää ihoa tehden sen sileäksi ja kiinteäksi. Sisältää luomuaprikoosin siemeniä, jotka kuorivat ihoa hellävaraisesti ja luonnonmukaisesti viljellyn vadelman uute rauhoittaa sitä. 

Kuorinnan jälkeen voit laittaa iholle Extra Firming -yökasvonaamion, joka kiinteyttää ihoa kasvonpiirteitä kohottaen. Tässä luomutyrniöljyä sisältävässä naamiossa on miellyttävä koostumus ja tuoksu. Naamio imeytyi suhteellisen nopeasti ihoon, jättäen sen pehmeäksi ja kosteutetuksi. 

 Mikäli ihosi kaipaa syväpuhdistusta, mikä on syytä silloin tällöin tehdä, niin kannattaa kääntyä tämän mustan kummajaisen puoleen. Aika hurjalta näyttävä tuote tuoksuu mielenkiintoiselle. En nyt sanoisi, että pidän siitä, mutta ei se pahakaan ole, mielenkiintoinen kuitenkin. Paketissa on sieni, joka kosteutetaan ja rasiassa olevasta saippuasta pyöräytetään sieneen vähän mustaa saippuaa. Tämä ei vaahtoa, mutta levittyy mustana kasvoille.

 Northern Soap- Detox For Deep Facial  Cleansing  on koivusta valmistettua aktiivihiiltä,  joka imee itseensä tehokkaasti epäpuhtauksia. Lisäksi saippuan koostumusta on rikastettu villien yrttien ja marjojen uutteilla. Ihosta tulee puhtaampi ja huokoset pienentyvät. Toimii hyvin, mutta kuivahkoa ihoa hiukan kiristi pesun jälkeen. Tämän jälkeen on siis hyvä laittaa vaikka tuo kiinteyttävä naamio päälle.

Kun iho on hoidettu kuntoon, voi istahtaa vaikka lukemaan kynttilän tai sen takkatulen ääressä uusia kirjoja. Itseäni kiehtoi tämä Susanna Makaroffin kirjoittama homeäidin päiväkirja, sillä koen sympatiaa hänen perhettään kohtaan, olenhan itsekin altistunut homeelle entisessä työpaikassani ja allergisoitunut varmasti sen ohella aika monelle muullekin jutulle. 

Kirjassa käydään läpi aikamoista rumbaa, mitä hometalon ostaminen sai aikaan ja kuinka se vie terveyden ja omaisuuden ja varmasti koettelee perheen sisäisiä suhteita kaikin puolin. Kirjasta voin mielelläni antaa suosituksen, mikäli aihe kiinnostaa.

kosmetiikkatuotteet pr-tuotteita
tyyny ja torkkupeitto pr-tuotteita
kynttilä ostettu itse

4 Comments

  • Tiia K

    Ihanat kynnet ja kosmetiikka. Kirja lötyy, mutta mietin milloin olisi sellainen tilanne, että pystyisin kirjan avaamaan ja lukemaan, jotten avaisi omia tunnelukkoja meidän oman hometalokeissin tiimoilta. Sen voin kyllä todeta, että hometalo voi viedä koko ihmisen elämän ja meidänkin elämän se vei raiteiltaan totaalisesti useiksi vuosiksi. Niitä menetettyjä rahoja en enää mieti, mutta aikana mietin katkerana niitäkin.

    Ihanaa päivää M <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *