kauneus

Vinkki, kuinka saat valkoisemmat hampaat kotona


Kuinka saat kauniit valkoiset hampaat kotona ja turvallisesti? Meistä harvempi on saanut syntymälahjakseen kauniin tasaisen hammasrivistön, jota ylpeänä saa hymyillessä esitellä. Useammalla pienet virheet purukalustossa saattavat olla kovinkin arka paikka, sillä hampaiden korjaus olisi pitänyt tehdä jo nuorena, lapsena oikeastaan, jotta pysyviin tuloksiin olisi päästy. Toki aikuisillekin tehdään nykyisin oikomishoitoa, mutta ihan kaikki eivät siihen halua tai pysty siihen taloudellisesti sitoutumaan.

 Omassa lapsuudessa kun ei pikkukaupungissa päässyt edes reikiä korjauttamaan, sillä aina oli joku, joka kiilasi edelle, koska heillä asiat olivat vielä huonommin, puhumattakaan sitten, että silloin olisi tehty oikomishoitoja. Nytkin kunnallinen hammashoito puuttuu vain todella traumaattisiin hammasvirheisiin tai purentavirheisiin lapsilla. Esteettiseen hoitoon ei puututa, vaikka kyllä siihenkin olisi tarvetta, jotta aikuisempana ei jouduta sitten vaikka leukaluunleikkauksiin.

Mitä voi sitten hymynsä eteen tehdä, jos hampaat nyt kuitenkin ovat muuten suhteellisen normaalit? Ainakin  kotikonstein hampaista voi huolehtia puhdistamalla niitä aamuin illoin.  Hohtavan valkoisia hampaita en usko kenenkään haluavan, mutta varmasti valkoisemmat hampaat olisivat monen mieleen. 

Jokainen tietää, että tupakointi, punaviini, kahvi ja tee ovat siellä kärkilistoilla hampaiden tummentajina, joten pitäisikö kaikesta luopua, jotta tilanne ei pahentuisi? Hampaiden valkaisu on sellainen projekti, joka maksaa sievoisen summan ja usein yksi kerta ei edes riitä. Kivuttakaan ei siitä hommasta selviä, sillä usein hampaiden valkaisu tehokkaimmilla aineilla, saa aikaan kivuliasta vihlontaa jo hoidossa ja päiviä hoidon jälkeen. 

Irlannissa hammaslääkärisisarukset Lisa ja Vanessa Creaven ovatkin kehittäneet menetelmän, joka on ainutlaatuinen Euroopassa oleva valkaisumenetelmä, Spotlight Whitening. Se sisältää pienen määrän vetyperoksidia, joka on ainoa aine, jonka on kliinisesti todistettu valkaisevan hampaita.  

Hammaslääkäreinä sisarukset huomasivat, että tehokkaalle ja turvalliselle valkaisuhoidolle oli kysyntää ja monia tuotteita testanneina he tiesivät, etteivät kaikki tuotteet toimi. Spotlight Whitening on miellyttävämpi käyttää ja se ei aiheuta hampaiden herkistymistä. Se poistaa värjäytymiä kahdella tavalla:

  •  hajottaa hampaisiin pinttyneitä värjäytymiä
  • läpäisee kiilteen pinnan, mikä kirkastaa hampaiden väriä
Spotlight Whitening hampaidenvalkaisuliuskat on suunniteltu siten, että niitä voi huoletta käyttää kotona. Niitä suositellaan käytettäväksi kahden viikon ajan kuuriluontoisesti päivittäin, jotta saadaan paras lopputulos, joka kestää puolisen vuotta. Paketissa on 28 liuskaa- 14 ylähampaille, pitemmät liuskat ja 14 alahampaille, lyhemmät liuskat.

Itse olen nyt parina iltana testaillut näitä liuskoja ja se on ollut kyllä ihan helppoa. Hampaat pesen ensin, vaikkei se ollut vaatimuksena ja sitten kuivaan hampaiden pinnan, jotta teippimäinen pinta tarttuu hampaisiin kiinni. Liuska asetetaan etuhampaiden päälle niin, että se ulottuu ikeniin asti ja ylimenevä osa taitetaan yli, hampaiden taakse, sisäpuolelle. Sama juttu ylähampaille. Aluksi liuskat suussa tuntuvat hiukan hassulta, mutta niihin tottuu, puhua voi, mutta hiukan tulee sössötettyä. Eikä tunnu vihlontaa eikä kipua.

Tunnin jälkeen liuskat revitään irti. Todellakin revitään, sillä ne ovat kiinnittyneet todella tiukasti kiinni. Hampaiden pinnalla on sellainen mönjämäinen tunne, joten pesen hampaat aina myös tämän jälkeen. Kyllä kuulkaas heti on eroa havittavissa. Mielenkiintoista millainen onkaan lopputulos sitten kahden viikon kuluttua.

 Lisa, toinen viehättävistä sisaruksista kertoi minulle, ettei hänen tarvitse käyttää kuin vain muutamana iltana aina silloin tällöin näitä liuskoja, jotta hampaat pysyvät valkoisina ja hänellä ne todella olivat valkoiset ja kauniit. Tiedustelin myös mitä tapahtuu, jos hampaissa on valkoisia pilkkuja luonnostaan, niin tehostuvatko ne? Aluksi tehostuvat, mutta häipyvät nopeasti sitten pois parissa päivässä. 


Jos mielii valkoisempia hampaita, niin nyt se on jokaisen ulottuvilla, sillä näitä myy Sokos ja hintakin on vain 49.90 e.

pr-näyte

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *